RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-11-08 08:41:13

Jan i Närke

Allt möjligt !

Julhälsningar

2018-12-24 11:38
God jul ogottnytt år, Merry Christmas  and happy new Year , Frohe Weinachten und ein gutes neues Jahr,
Jahr, Joyeux Noel et bonne Annee,, Prettige Kerstdagen e een gelukkig Neuwjaar, Wesolych Swsat i szczesliwego Nowego Roku.

Jaa, nu kom jag på banan igen .

2018-09-23 11:21
Tiden gå fort men " gubben " kör på och idag tänkte jag visa några naturfoton från övriga Världen.Enjoy Nature Cumbria England .
Ochså tar vi ett nytt foto Enjoy Nature New Zeeland 
 

Jaa, goddag det var ett tag sen !

2018-08-17 13:07
Jaa, tiden går fort men jag hänger med och bra att jag kunde ta mig in på min blogg ! Det händer ju mycket o när jag fyllde år fick jag i födelsedagspresent dna-test och nu har resultatet kommit till svärdotter och jag fick vatten på min kvarn av vad jag hört från nästkusiner.. och fick reda på det som jag tyckte var väsentligt det här med generna långt bak i tiden. Givetvis var det gener från Skandinavien som flest men även från Frankrike o norrut till Nederländerna och Östeuropa var även inringat . Och vill man ta reda på mer detaljer så får anhöriga stå för det. 
 
 Jaa, mina parakiter är ju kul att visa upp och dom är roliga att ha o den äldste, till höger som heter Totte köptes i Motala o han har jag lärt honom att säga TOTTE DUKTIG med en vissling bak efter ..
 
Som vanligt kan jag ladda ner naturbilder från följare detta foto visar Cumbria i England 
 
Djurbilder får jag ochså från följare bl.a I Love Nature o många fler tar med ett foto till 
 Foto från Amsterdam passar väl bra för där föddes min mormors farfar Jaa, det var allt för idag o mitt intressanta liv går vidare.
 
 

Jaa, det här med foto av mitt smultronställe o från då favoritstaden Örebro

2018-07-09 16:03
 Och här har vi mitt kära Björneborg som jag har så  fina minnen ifrån, olika högtidshelger o andra helger o inte så långt bort då min favoritstad Örebro .
         Och på  Örebro slott jobbade min far när jag växte upp i Örebro o honom var jag o hälsade på ibland på hans tänsterum. 
 Och inte så långt härifrån fick  gå över Slottsbron för längre ner till höger låg Karollinska läroverket  som jag gick i 2 år .eller 1 ?

Jaa, då fortsätter färden från uppväxten !

2018-07-09 15:42
 
 Jaa detta foto är taget i Örebro när familjen bodde på Sturegatan och "lille" Jan är på väg till Engelbrektsskolan som var folkskola.  Och det här med jojon som var poulär på den tiden.Och på den tiden gick man i skolan även på lördagar o då kunde jag efter skolans slut uppsöka bussen som tog mig mot Farmors Björneborg och när jag gick av bussen mötte mig ibland nån av kompisarna för jag fick gå genom skogen för o komma till Farmor o tant Greta.! O mina kompisar som då bodde i närheten.
 

Jaa, det är länge sen jag var här men skam den som ger sig

2018-07-08 11:33
Jaa, en försöker leva så gott en kan och några stora problem finns inte försöker leva mitt liv med pålästhet o livserfarenhet. Och tyvärr har det hängt upp sig med att få foton från kameran till 2018 men från åren innan finns ju foton att ta fram. Jaa, nu ägnas det ju tid till fotbolls-vm bl.a Där Sverige vann sin grupp men åkte ut i kvarten mot England men godkänt får Sverige och på tisdag blir det en intressant semifinal den mellan Belgien o Frankrike , svår o tippa. 
         Av en anledning kommer jag att denna vecka visa foton från mitt liv 
Detta foto är taget av mig o min kära mor 1938 då jag föddes o det äldre fotot väcker även det positiva tankar i huvet och staden jag föddes i hette Stockholm
 
Så avslutar jag me detta foto även det taget i Stockhom , och varför jag  kör med dessa foton tänk på Frankrikes nationaldag ! :)
 

Hej på er, än har jag inte lagt av. Och nu blir det mer cykling !

2018-04-21 11:46
 
Jaa, mer cykling blir det och supervärme är utlovat men....? Men igår var det varmt o skönt men det här med vädrets makter känner man ju till och värmerekordet i Sverig i april är från Genevad 27/4 1993 på + 29 C.
        Och nu skall det tas en runda runt stan och inlämnande och köpande av V-75 tips. 
Och solen lyser idag ochså. Have a good day !
 

Nää, jag har inte gett,upp.

2018-03-19 11:40
 
Här går ingen nöd på mig. och min filosofi är bland annat , är tacksam att jag är stånd i att gå upp o se att det är väder ute !  Detta foto togs den 17/3 då det kom lite snö igenmen idag är det grönt igen o solen lyser.
 Jaa, det här med vädrets makter o ett avlångt land och snötillgången just nu om man ser till bl.a fjällen från Sälen till längst upp i norr är stor , större än på många år. Och världscup tävlingarna i vintersport  är väl så gott som avslutade . Och snötillgången på Europas höjder är väl ochså stor och naturligtvis får en del länder problem med snösmältningen. Även de i t.ex. svenska fjällen.
         Det här med vädrets makter är ingenting som förvirrar mig har ju varit med sen 1938. Och det är klart att man nu längtar efter vår o sommar o då cykelturerna hit o dit.
         Och visst jag kan kalla mig för sportfåne o nu kommer ju t.ex. Champion Leagues kvartsfinaler o en av dom där bl.a 2 engelska lag kommer att mötas.
 
Jaa, får ju foton från olika håll och som jag tycker om att visa . Detta foto är från Dicover Slovenia o visar Bled island. Och jag tycker ju om att visa både vackra gröna o vita foton. O har en del favoritländer utanför Sveriges gränser ! Thats all ! 

God jul o gott nytt år.

2017-12-24 10:55
 
Jaa, har det bra o är vid gott mod och idag skall det gås att fira jul hos en av sönerna o hans familj.
           Länge sen man skrev här men innebär inte att man lagt av som sagt.
Jaa, vädrets makter o de nästan ständiga sydväst o väst vindarna som till störst del präglar södra Sverige o ger svala somrar o milda vintrar t.ex.Idag har vi + 8 C i Simrishamn men påminner om rekordet för Sverige sen mätningarna börja på 13,9 C i Simrishamn julaftonen 1977. 
            Jaa, det här med vädrets makter sen istiden till nu.
 
Jaa, så här ser det ut hos mig foto taget 21/12 . Idag är det dock mulet o regn väntas. Jaa, vädrets makter går inte att styra över men att tänka på lågtrycks o högtrycks placering o kylan i Arktis o vad detta genererar för vinter i Europa eller Nordamerika o på Antarktis blir det som sagt mildare nu o kallare än i Arktis när vi har sommar.. Bra att känna till.
            Jaa, är ju intresserad av olika länder och Merry Christmas , Frröhliche Weinachten, Joyeux Noel, Wesolych Swiat, Wolijk Kerstfeest o naturligtvis julhälsningar till andra länders folk som firar jul i Världen.
 

Det var ju ett tag sen men Jans race fortsätter.

2017-11-07 15:12
 
Jaa, ett foto taget i  dag när det cyklades en runda norrut från Simrishamn .Inte så lång. Och i morse såg jag ju att barometern stod högt .Hur länge det nu varar. Men fortsatt är mitt intresse för vädrets makter i behåll. Från dået till nuet. Med levnaden ingående. Jaa, igår hade Grönland minus på hela ön. O det är kallt i Artic Bay i Canada o Verkhoyansk i Sibirien. O kylan börjar minska på Antarktis varför får ni själva ta reda på.
 
 
Den här dammen nära campingen i Simrishamn cyklar jag ofta förbi. O har ju fotat den många ggr men igår gjorde jag det igen. O här har setts hägrar men det är många år  sen.
 
 
Och att hösten är här råder det ju inga tvivel om .  Men som sagt var det här med ett avlångt land. O olika väder särskilt höst o vintertid. O sen kan jag påminna om snöstormen som bl.a drabbade Stockholm för nått år sen.
 
 
Är  ju intresserad av allt möjligt o hyllar även mina olika rötter. O denna kista har jag årvt. Och texten lyder på det utsirade, Anna Elerbrockes anno 1687. 
 
 
Är ju väldigt intresserad av en del länder som man varit i och inte varit i. O inte är jag det mindre i dag. Tvärsom av en del skäl. O det  här fina fotot har retweetats till mig av Erth Pics.  Scenic Switzerland by train photo by Lisa.
              Har bra känsla för en del länder nere i Europa från Tyskland o neråt . O öster o väster på. 
 
 
Det  här fotot har ochså fått av Earth Pics Hohenzollern Catsle i Tyskland. Inget dåligt foto att avslutta dagens inlägg med. 
 
 

Tiden går fort, foton från för 10 dagar sen .

2017-10-18 13:26
 
Jaa, när man går genom delar av naturreservatet Bäckhalladalen så börjar man här om man kommer från Kristianstadvägen. Och denna lilla vackra göl hurr många ggr har man inte gått förbi den.
 
 
För det mesta får man leda cykeln för den vågar jag inte lämna längre vid utgångsläget för rundan. Och cykeln är bra stöd när jag går . Vädret var bra den här dan men visst går vi mot höst o kyligare väder - Och idag tittade jag på sjunkande temperaturer för Sibirien, Alaska, Grönland o Nordöstra Canada mellan minus 10 o 20.
 
 
Och den här öppna platsen med parkering för bilar o bord o träbänkar. O denna utsikt mot väster .Uppskattat ställe. 
 
 
O denna planch finns på den öppna platsen. Därifrån man bl.a kan cykla till Gröstorp på grusväg.
 
 
O från grusvägen mot Gröstorp togs detta fina foto mot innanhavet the Boltic sea. 
 
 
Och från Gröstorp kan man färdas mot stan Simrishamn  på denna asfalterade väg och fotot är taget norrut  .
 
 
O när jag kom hem fick mina parakiter  Tutta o Totte ta sig en flygtur oavsett den stora buren. Jaa, Tutta vi som är äldre kommer väl t.ex. ihåg Tutta Rolf. 
                 Och livet går vidare på  livets stig,  från rötter till barnbarn. .O det här med Johannes, Jahan o Jan . :)
 
 
 

Det här med rönnbär o det här om det blir gott om dom ?

2017-10-08 11:39
 
Hörde man förr åtminstone att om det blir rilkligt med rönnbär så skulle det bli en sträng vinter, från Bondepraktikan ?  Det här inte ett foto som jag tagit utan fått det på nätet . Vädrets makter ja. Nu är det minusi i Arktis o Antarktis. Nord östra Canada, Grönland utom södra o i Verkhojansk i Sibirien o nollgradigt på Alaska.
       Är intresserad av vädrets makter nu o förr. O det här med kalluftsutbrott kommande vinter ? O från var ?
 
Jaa, det här är ett foto från Schweiz . Ett av flera länder som jag är intresserad av . Fått från Swiss Bliss Travel.Ja, jag känner till min ålder men det här med att känna feeling för. olika länder Inget nytt under solen.
 
                Har fått det här på nätet ochså . Och det visar Matterhorn i Schweiz.  
 
Och det här har jag visat förr . Från Grindelwald i Schweiz. Ett fantastiskt foto ! Det här med sug ens äventyrlystnad får .
 
 
Jaa, det här med Grindelwald . O på 1920 talet då min mormor besökte sin syster och dom åkte till pensionat / hotell i Grindelwald . Om min mor var med då vet jag inte 
 
Jaa, det här fotot har jag visat förr . O det visar min mor o hennes kusin o då från besök i Schweiz. O kusinen hade namnet Franz Brunner. Jaa, lägg märke till min mors bruna färg. Sommartid i Schweiz antagligen ? Men hon kunde ju fått färgen innan, inte mycket sol som behövdes där inte. 
 
 
 

Jaha minsann , dåligt väder idag o en titt in på bloggen.

2017-10-02 12:23
 
Jaa, förfäderna tog ju oss upp till nordliga europa. o det här med fyra årstider kan man ju inte göra mycket åt.
Detta foto togs häromdagen o det här med vackra vackra färger på hösten är ju populärt att prata om . Och det skall bli intressant o se vad vädrets makter hittar på i höst o vinter 
 
 
 
Och som vanligt vid denna tiden börjar kalla platser i Världen att följas . Och var dessa platser ligger .tr i Arktis o en i Antarktis. Grise fiord har idag -10 C, Hall Land -14 , Verkhojansk - 3 o Mc Murdo stn -  31. Jaa tiden går ju väldigt fort bara att konstatera. 
 
För några dar sen företogs en cykeltur i skapligt väder söderut mot målet Gislövs Stjärna. Och här har vi detta foto 
 
 
       Inte så långt från målet togs detta foto. Och cykelfärden gick via cykelbana längs kusten o sen via Brantevik cykelväg lite längre upp mot Skillinge. 
 
 
Det här med sydostkusten Inget dumt foto det här heller. Kom o tänka på om jag inte skrivit om denna färd innan, Skit detsamma . 
 
 
Jaa,sen vek jag av mot Gislövs Stjärna Där man varit åtskilliga ggr när det begav sig då det fanns ett ställe för mat o dryck o spel o dans. Jaa, det var då det . På den gamla goda tiden som det heter..Och härifrån vändes på kuttingen o det cyklades samma väg hem till hemmet i Simrishamn.
 
 
Det här med fotobevis sen förr som ochså ger positiva tankar . Foto från boulegänget i Askersund 2/10 2012 .
 
 
Det här fotot fick jag från Earth Pics häromdagen . Snow Cabin in the alps Switzerland. Det här med vädrets makter . O hur det kan se ut i det vackra Schweiz. Jaa, har tyvärr aldrig varit i Schweiz. Men min mor o mormor var där ibland o hälsade på mormors syster som var gift med en man som hette Brunner o min mors kusin hette Franz.  Konstateras Liksom att Schweiz är ett spännande land med sina kantoner.
          Nää, hade inte redovisat dessa foton innan .
 
 
 
 
 
 
 
 

Fyra besökare igår, är glad så länge jag har nån .

2017-09-20 11:38
 
Jaa, för en vecka sen besöktes minsta barnbarnet Rut . Som minsann fyllde 2 år. Bara en sån sak.
 
 
     Visst har det blivit cykelturer efter detta delkoncept att hålla fysiken o sinnet igång  O redovisa dom i bilder jag tagit oavsett om hur många ggr i veckan När jag tittar på dessa nörkreatur så tänker jag på ett parti i bl.a. Sverige som angrep deras fisande .. Jaa, du milde .
       Jaa, vädrets makter . En annan som är intresserad av dom ser nu att temperaturen sjunker i Arktis o fortfarande är det ju mycket minus i Antarktis . Det vet väl alla.När vi har vinter så har dom varmare i Antarktis o tvärs om. Idag har t.ex. Mc Murdo Stn - 36 C .Det här med sinnet o vara intresserad av det ena o andra.
 
 
 Inte så långt från Baskemölla norr Simrishamn ligger denna äppleodling.. O sådana finns det gott om på Österlen. Och visst det är innanhavet Boltic Sea som syns.
 
 
Och det här fotot togs igår I skapligt väder. Kyligt i skuggan men solen värmde förståss .O inte långt härifrån när jag vänt söderut igen har vi hamnen i Simrishamn. 
 
 
Jaa, det här med att Simrishamn en gång i tiden hade en stor fiskeflotta och vimlade av trålare o fiskebåtar av olika storlek. Och att få se trålare komma in i hamnen är inte så vanligt precis nuförtiden.
 
 
Jodå mitt intresse för olika länder i Europa har inte minskat precis o inte heller att visa foton från dom Det här fotot är retweetat från Life on Earth , visar Lake Thun Switzerland.
 
 
Det här med det här lilla vackra landet Slovenien som man inte heller har besökt . Fotot från Discover Slovenia o visar Soca  river. 
 
 
Det här fotot tycker jag om . Retweetat från Marie Nassar They hid from the rain O det här med att vara klok som en uggla Kanske via ålder o erfarenhet bl.a.
       Idag har jag planerat en ny runda på min cykel. Här gäller att smida så länge järnet är varmt. O det har väl inte bara jag nytta av. 
 
 
 

Det är inte lätt att räkna dem alla sträckor som cyklats o gåtts sen pensionen.

2017-09-06 15:28
 
Och med regnkappa i cykelkorgen som inte behövde användas så påbörjades färd med cykeln söderöver som tog ca 2 timmar . Bra jobbat Jan , förlåt Jante . Ni får väl själva se hur pigga ni är när ni skall bli 80 om mindre än ett år. Och här påbörjades färden kan man säga . Inte så långt från hemmet.
 
 
Och fotona kommer i ordning mot södern Svängde till höger. Och visst är det the Boltic sea som skymtar .
 
 
Och här fortsatte man rakt fram på cykelvägen. O det här med gamla Simrislund o nya. Där man bott på båda ställena .
 
 
Det här med vyer som man iaktog under förd till väg där det stod Skillinge på men det blev till Bratevik idag.
 
 
O det här fotot är taget från vägen mot Brantevik . Och mycket lite biltraffik på vägen. O det här med battericykeln, viken höjdare o då inte överdriva påslagandet av det. Bl.a givetvis i nedförsbacke. 
 
Det här fotot togs i Brantevik . O sen blev det cykelvägen hem till Simrishamn.
 
             Jaa, det är bara o tacka o ta emot . Har ju sett vackra platser o dess omgivningar i  Stockholm, Örebro, Luleå,  Hjo , Kristianstad, Simrishamn , Askersund , O ställen som Överuman i södra Lappland , Sollefteå , Forsmo Och någon ,några timmar på många olika platser i landet. O en del utländska städer, en del mer än några dagar. Och Oslo någon, några månader t.ex. O det här med utsikten från Holmenkollen. Och sen skall vi inte glömma Köln, Wien, Berlin o London   t.ex. Och mer än nån timme i Jerusalem o många dar i Eilat. Jaa, Olika platser på Mallorca. Jaa, tex. Palma Nova Och det här med minnen från de flesta platser . Finns många ännu, bara tacka o ta emot.
                 Följer ju Us-open i tennis. Och ingen av mina favoriter bland damerna finns kvar i turneringen varken Halep, Sharapova eller Kvitova . Och bland herrarna håller jag givetvis på Federer. Men blir Nadal eller Del Potro för svåra.
                 
 
                   
       

Det här med goda minnen från andra länder, oavsett vad vissa tänker om dom.

2017-09-01 12:51
 
Vi kan ju ta den senaste resan först. Den via Tyskland till Polen o bl.a Krakov Jaa, här övernattade vi bussresänärer i Polen innan besöken i södra Polen. .
 
 
Jaa, det här med vacker natur som man även kan hitta i Polen o vackra kyrkor o gamla slott. 
 
 
Jaa, Tyskland gränsar ju till Polen och det landet har jag besökt så tidigt som i mitten på 1950-talet. Närmare bestämt Köln. Sen åkt igenom det till Wien och med kompisar via bilar. Mosel-o Rehndalen Och så har jag och barnbarnet Måns varit i Frankentahl o besökt kompisen Cai o hans fru . Och bl.a. besökte vi det välkända Heidelberg.
 
 Apropå på Cai så är detta foto från när hans föräldrar o syskon var på besök hos oss i sommarstugan utanför Hjo. under 50-talet.
 
 
Och det glömmer man väl inte heller besöket i Berlin 2006 undet fotbolls-Vm . Undertecknad, kompisen Björn och Cais dotters Ankes fästman, man Eberhard.
 
 
O detta är första gången jag såg Anke. Som en dag , söndag tror jag guidade oss nere i stan i Brandenburger Tors omgivningar o vi  såg bl.a. rester av muren .
     Och sen har jag inte besökt Tyskland på ett längre tag innan färden mot Polen. Men på Rûgen har jag varit med bastubadarklubben på 2000-talet var det väl men foton saknas.
            Men som sagt då bussturer genom Tyskland o bilturer. och då sett olika städer. 
 
 
Sen avslutar vi med några foton från besöket i Israel i slutet av 1980-talet. Den resan kommmer jag heller aldrig att glömma. Får jag hoppas. 
 
 
Och det här med när kompisen Bengt och jag tog en båttur på Röda havet.och vi bade även i Döda havet. Och flöt naturligtvis på rygg då.
 
 
Jaa, rundresa företog vi i landet . Och i Jerusalem var vi naturligtvis .Foto från Betlehem över staden.
 
 
Jaa, det finns höjder även i Israel o  det upptäckte man under bussfärden . Foto taget från Masadaklippan
 
 
 Och under färden från Jeriko till Jerusalem var det höga höjder . Och då togs detta foto. Vet ochså att vi besökte ett Grekiskt-ortodoxt kloster på färden mot Jerusalem o sen tillbaks till Eilat .
 
                       Jaa, dessa foton här är avfotogarde via min lilla kamera som kan ta närbilder , fler bildbevis från andra resor torde finnas i förrådet.  Nått o syssla med i vinter. Eller en regnnig dag i höst.
                Dass war alles für heute . Sen får vi se när jag får nästa ryck . O att ha bra minnen o fotominnen är bra för kropp o själ.
            Det här med carpe et crea diem underlättas av fina minnen som ochså ger levnadsglädje. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
           
 
 

Jaa, referat från gårdagen från Jahans " irrfärder " -

2017-08-30 13:02
 
Irrfärder ? Näha är väl bevandrad över t.ex. vägarna på t.ex. Österlen. Och detta är det första foto jag tog på en färd som varade 3, 5 timmar. Gud välsingne battericykeln., som gett utrymme till längre färder . Klarar ca 5 mil, batteriet. Lite gissningslek får det bli vilken väg jag tog . Här har vi det första fotot . Och är naturligtvis då en bit från Simrishamn.
 
Och Detta kan man kalla för målet . Tyvärr gick en grusväg med ibland hålor dit. Gillar inte batteriet ? 
 
 
Och det här fotot togs av omgivningar vid målet . Stannade och tog mig en slurk vatten här . Och sedan vändes på klacken o det cycklades tillbaks mot den större asfalterade väge jag kom ifrån.O vädret på denna cykelfärd prisas ! Varma sydvindar.
 
 
Och när jag kom ut på den vägen jag kom ifrån togs detta foto österut mot the Baltic sea, Östersjön som ju är ett innanhav som väl alla vet ? 
                Det här med färdvägen Simrishamn,  Gröstorp , Gladsax, Örnaberga , Baskemölla o sen hemåt igen .
 
           Det här med temperaturhöjare på Jahans livslinje från Rötter till barnbarn o sen till rötter. Lyssnar ju på mycket musik från bl.a Europa , just nu när jag skriver detta på Anna Vissi. Och det här med att hitta vackra vyer o det här med spännande grejer bl.a. sport. Mm. mm. ! O det här med att hålla livsandarna igång är man ju inte så dålig på. O Jantelagen skiter jag i !!! Visst  är en borgrlig typ. Och då kan man ju numera bli kallad för både för nazist o rasist. Men jag vet 3 förskräcklighet som Säpo håller uppsikt över i Sverige. Och själv har jag sett maskerade AFA i aktion på söder . Jagade av ridande polis. O det här med Hamburg.
 
             Men det här med sport. På kvällen ser jag nån match från Us Open i tennis. Men vet inte hur det gick för Federer igår. Skall tittas efter. Heja Schweiz ! Jag gillar Roger skarpt , trevlig kille o en av de stora inom tennisen genom alla tider.
 

Jaha , ett tag sen , men " gubben " kör på efter mångårigt koncept.

2017-08-28 11:01
 
Det här fotot togs för 1 år sen i Simrishamn . Och nu ett svep från en färd i veckan på cykel till Kivik som på hemfärden  från Rörum ändade med cyklande i slagregn o åska o då togs ju inga foton på hemfärden.Och denna färd företogs i tisdags. 
 
 
Men vi börjar med detta foto av barnbarnet Abbe som fyllde 8 år i torsdags. Vilket bra foto , eller hur . Som sagt det här med att ha 11 barnbarn i åldrarna 29 till nästan 2 år . Vilken spännvidd.
 
 
Och på vägen mot Kivik i tisdags så togs detta foto.  Av en välkänd kyrka ,Södra Mellbys.
 
 
Jaa, det här med när man svänger av väg 9 vid skylten där det står Stenshuvud . Foto mot norr .
 
 
Jaa, detta foto taget på den då övre vägen mot Kivik blev ju även det väldigt bra.Som det innan.
 
 
Jaa, och på vägen hem från Kivik så togs detta foto av den berömda Konungagraven.Och där pratades det med ett tyskt par. Och det gör jag så fort jag träffar på Tyskar. Givetvis stöter jag på andra nationers innevånare o då blir det engelska. 
 
 
Från väg 9 på hemvägen söderöver togs detta foto . Och längre bort kan the Boltic sea anas.Och här var jag inte så långt ifrån Rörum.
 
 
Och bortanför Rörum på cykelvägen mot Simrishamn började slagregn o åska göra sig gällande från havet snett bakom mig. Och ganska fort blev jag genomblöt. Men om man blickade mot Simrishamn så syntes blåsvart moln söderöver. Och när jag kom nära Baskemölla så dundrade o blixtra i närheten av Simrishamn . Och stannade alldeles genomblöt på parkeringen vid Vårhallarna o så småningom lugnade det hela ner sig o son kom o hamta mig. Jaa, det här med vädrets makter ja . Och igår följa åskväder mot norost förbi Simrishamn mot Bbl.a Blekinge . På åskradarbild från Bitzortung. Kunde tittat lite mer i tisdags så hade jag inte givit mig ut.
 
       Är ju fan av Arsenal. . Och sen gamla tider även Liverpool i Premier League. Men Arsenal vad hände mot Liverpool. Förlust med 4-0 . Ingen bra början på denna säsongen heller för Arsenal. 
           Och nu blir det snart en kortare tur på cykel. Måndagar brukar va inköpsdagar av mat. Men hoppas på en  en givande längre cykeltur i veckan , utan åska o slagregn. 
 
 
det här med dubbla foton skulle vara det här i stället. Men ...:)
                      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Joodå, håller som vanligt igång kroppen o sinnet.

2017-08-14 17:01
 
          Jaa, man skall hålla vad man lova . Och farfar har varit o ätit glass i hamnen med barnbarnen Kalle o Abbe.. O tur hade vi med vädret.
 
 
Det här med när det är skapligt väder oavsett oavsett det nästan ständiga blåsandet. Och ha nytt av battericykeln i motvinden.  Och det här med sikte på Rörum norrut. Gjordes igår .Och Kivik blir nog nästa mål.
 
 
Och det här med att hitta motiv o fotografera kullarnas väg mot Stenshuvud ? . Jaa, det här med minnen från istiden. Och fotat från Rörum ,
 
 
 
Det här fotot togs då på väg in emot Rörum. Och cykel färden gick upp till den stora landsvägen genom Rörum Sen vändes på kuttingen.. 
 
Och idag har varit en handlingens dag föregången av en mindre runda. Och det här med att plötsligt få syn på ett  fint motiv o stanna till o fota .mot öster via den vackra Brunnsparken . 
 
Jaa, nu är ju Vm i friidrott slut. Sverige lyckades ta en medalj den första dan Silver som diskuskastaren Ståhl tog.  Var det nått lyckat Vm ? Men fina tävlingar var det . Och nu har Premier League börjat . Och det har man ju sett fram emot. Och i förmiddags när jag kom ut var det ganska kyligt men det ändra sig när solen kom fram.
 

Vilken härlig regnfri dag , hittills och det här med naturreservat.

2017-08-02 15:04
 
Kan inte räkna upp dem alla naturreservaten som jag besökt under årens lopp . Men namnen Statsparken Kvarnbacken ,Tjälvesta Ängar o Bäckhalladalen är dom som bl.a. besökts. på senare år. .
             Jaa, Bäckhalladalen är det som besöks nu för tiden. Och idag i fint väder passade jag på att med cykeln som stöd vandra  längs den korta rundan. Och det här med blåbär glöm det . Förra året vid denna tiden plockades rätt många på ställe som jag upptäckte. I år varken blomma , kart eller bär. Inte svårt att räkna ut vad det beror på. Och den här lilla sjön eller gölen tycker jag om att stanna till vid. Och jag vågade inte parkera cykeln vid utgångsläget för rundan. Och som sagt som stöd vid gåendet duger den bra. 
 
 
Jaa, lite solande var inte fel när jag anlände till denna välkända parkering i Bäckhalladalen.Hur många ggr har man inte varit här med cykel eller gåendes. Jaa, och så med bil eller Mc. 
 
 
Jaa, sen cyklades på väg mot Gröstorp . Och på grusvägen togs detta foto mot Simrishamn o havet. Och på vägen här prata med jag med en trevlig dam . Och berättade bl.a. att jag inte sett en enda människa på min runda i Bäckhalladalen. Och hon pratade om att nere vid hundbadet en liten bit norr Tobisviken fanns knappt någon enda människa vid stranden..
 
 
Och från Gröstorp går en cykelväg till Korsavad . Det här med grönska oavsett. Stannade till o tog detta fotot innan jag nådde ån. Det här med växthuseffekten tur att den finns oavsett plus eller minus runt medelvärdet. 
 
Det här med fotobevis så här mycket blåbär plockades bl.a den 21/7 förra året. Och lite finns kvar i frysen ännu.
 
       Jaa, det här med vädrets makter . Innan gårdagen siades det om åska här i Simrishamn i går kväll o åska i morse. Nää. blev inget . Men i går tittades på en front på Blizordnung där det  åskade från Frankrike via Tyskland till Polen . Oj, så många blixtnedslag som registrerades. 
 
        Siandet för morgondagen . Regn , blir nog inre tjänst med uppladdning innan damernas semifinaler i Em-fotbollen . Två intressanta matcher inte minst den mellan Nederländerna o England. O klarar Danskorna Österrike. O snart börjar Vm i friidrott i London. På fredag var det väl .