RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-08-14 00:43:41

Hacans blog

Hacans blog on Nouw

andas in, sticka ut...Alltså

2019-04-08 23:05
Från Hacans

Alltså när jag är trött och svag och har dåliga dagar.. eller ja sämre dagar än mina normala dagar. Då finns det bara två saker att göra. OKEJ!!!! Det finns tre...
sticka, vila och gå promenader i stan med en podd eller bok i öronen med Jizza och ANDAS.

OCH GLÖMMA SKITEN...............

IDAG? då har jag stickat... För jag sovit så dåligt och placerade mig och jizza på soffan. med friends. För att sticka nästa parti på vertices unite av westknits, som jag just nu repat upp 9 gånger för mitt huvud inte hängt med på hur man ska sticka.

Idag har alltså varit en sämst dag... Men nu ska jag sova och börja om.

Sometimes you need a bit of orange 🍂🌻

2019-04-08 14:40
Från Hacans

Allstå ibland behöver du bara glömma bort vad som är viktigt för dig.
För mig, mina klänningar. de får mig att må bra, känna mig på bra humör och fin. Oavsett om jag är tjock eller smal.

Denna tuffa perioden glömde jag bort allt viktigt. vänner, klänningar, sticka, familjen. Jag har knappt orkat andas och att duscha var ett projekt i sig.

Jag mår fortfarande inte bra och det är heller inte ok. Men jag börjar kunna andas. ta en dusch utan att det ska vara ett projekt och träffa en kompis då och då. Men framförallt klä på mig mina klänningar igen ❤

Love

Början på något nytt

2019-04-08 10:30
Från Hacans

Ibland behöver man pausa, för att livet blev inte riktigt som man tänkte sig. Så blev det förra våren, förra sommaren och denna våren. Så vad gjorde jag mitt i allt galenskap? Jag började skolan, en textillinje på en folkhögskola för att orka med allt.

Det har varit min räddning. För även om jag gått in i väggen igen. Så börjar jag känna att jag kan hantera saker. Dagliga saker hemma, som att plocka in och ur diskmaskinen. Komma ihåg vissa sopor och gå ut med hunden de dagarna hon är hemma med mig. Jizza är med Anton på jobbet när jag är i skolan eller har andra ärenden, då hon inte kan vara själv hemma.

Men jag blir fortfarande så tömd på energi, utav det minsta lilla...
Vi handlade på maxi och jag kan inte fokusera för det blir för många ljud och intryck. när vi är klara somnar jag oftast i bilen, 10 min på vägen hem, helt utmattad.

Här är jag fast klistrad framför Tv:n med stickorna i mitt knä (utanför bild det enda som lugnar min hjärna just nu) efter att jag självmant tvingat mig själv till vad vi kallar "socialisering" med hundar. Alltså bara gå där det är mycket folk.
Efter detta var min hjärna mos....

Jag stickade hela eftermiddagen och halv sov på soffan även om tv:n var på. Anton lät mig göra det. och jag stickade lite till.
Jag vet vad jag behöver göra för att må bättre men det är inte alltid det är så lätt alla dagar...
Ibland är sticka det enda som behövs.

Tillbaka efter en paus...

2018-01-08 21:48
Från Hacans

Jag är tillbaka!
Japp, jag behövde en bloggpaus... och så är livet!
I november byte vi batteri på min vagus nerv stimulator och sedan dess har livet varit inte helt lätt!
Först blev såret infekterat och klammrarna växte bokstavligen fast i såret. Så när de skulle tas bort gjorde det ganska ont....
Efteråt blev såret mer infekterat och jag hängde på vårdcentralen lite för att de skulle ha koll på läget!

När detta fixat till sig och jag vart frisk, blev jag dålig i min astma! Riktigt dålig... och fick hänga på vårdcentralen igen för att andas in extra astma mediciner!

När jag inte haft problem med op-sår eller astman har min epilepsi löpt bananas och jag har haft myokloner från världens alla hörn! Japp...

Idag var tredje dagen i rad och jag bröt ihop.... för just nu orkar jag inte mer!!!
Livet är lite för mycket just nu.... så jag är lite trött...

Stressen från förseningar med läkarintyg, stress med annat, stress över att folk säger att jag inte ska stressa.... alltså gaaaaah!!!
Jag vet att jag inte ska stressa, men just nu, JUST NU, är det för mycket och jag orkar inte...

Jag vill inte må skit, men just nu är det inte så mycket att se fram emot.

Diskussionen i nattmössan

2017-09-28 06:26
Från Hacans

Jag (lagom bitter för att jag blivit väckt utav hans snarkningar) : DU SNARKAR VÄND DIG OM!!!!!!!!!!!!!!!!

Han: zZz

Jag: sparkar på honom tills han vaknar

Han: jag sover inte så jag vet inte hur jag kan snarka....

Jag: du snarkar HÖGT!!! vänd dig om!

Fler som har diskussionen mitt i natten, yrvakna och egentligen bara vill sova? Eller det korta svaret, fler som känner igen sig?

Om att ibland behöva vänner som FAKTISKT förstår

2017-09-27 06:15
Från Hacans

Många utav mina vänner förstår väldigt väl hur jag fungerar, att jag inte alltid orkar, att jag ibland behöver ställa in med kortaste varslen och att jag ibland kan vara på riktigt kasst humör efter en dålig natt. Men många förstår VERKLIGEN inte. Långt ifrån alla!
Ett liv med MÅNGA olika diagnoser är inte lätt. Hade jag bara haft min astma, som jag hade de första åren, hade mitt liv sätt totalt annorlunda ut idag. Men nu har jag inte det utan jag har 7 olika diagnoser. Vilket gör att livet blir ganska tungt i omgångar och då kan man behöva vänner som gått igenom liknande saker.

Anna S är en utav dessa! Vi lärde känna varandra under BTH tiden. Trotts att vi inte har samma diagnoser så är det endå väldigt likt vissa dagar med hur orken verkligen tryter!
Hon förstår på en annan nivå vad jag har gått igenom och vad som är tungt. Ibland är detta precis vad man behöver. Någon som gått igenom liknande saker.

Idag var en sånn dag. Jag behövde få prata av mig om all skit SOM epilepsin och utmattningen och att inte bli gravid innebär! Nu mår jag 120% bättre! Förutom att jag somnade två timmar efter att hon åkt hem

Förstår ni vad jag menar? Eller tycker ni jag bara är helt crazy som känner så här...?

Selfie på toaletten efter att Anton väckt mig när han kom hem

Bröllops present 1 av 2

2017-09-25 06:36
Från Hacans

När vi gifte oss för lite mer än ett år sedan fick vi presentkort utav våra kompisar och deras föräldrar på live it. Vi bokade in oss på Clarion Grand hotell i Helsingborg för att besöka sci-fi mässan som skulle vara där i september!
Vi fick oss en glad överraskning när vi kom till rummet, så stort och fint! Skumpa och choklad fick vi också!

Sorry för otroligt sämsta bilderna! Men jag somnade två minuter efter att jag lagt mig på sängen #världensroligasteresesällskap

På kvällen klädde vi upp oss för att äta på Kitchen and Table. Vilket var det BÄSTA jag ätit på LÄNGE!! Så jäkla god mat!! Så är ni i Helsingborg, gå dit! Tips tips!!

Kvällens outfit bestod utav, hemmasyd kjol, blus och strumpbyxor!

Jag kände mig otroligt fancy och snygg i denna kombon

På söndagen skulle vi på sci-fi mässa och då hade jag på mig denna kombon... De stora fönstrerna på hotellet var perfekta att fota outfits i!
mässan får dock ett eget inlägg..

Helgen

2017-09-18 08:05
Från Hacans

Helgen har fått vara en lugn helg. Precis vad jag behövt. Jag var helt slutkörd efter fredagens tur och retur till Lunds sjukhus och kompiskvällen att lördagen slutade halva dagen i sängen och på ett icke strålande humör.

Idag behövde jag få rensa tankarna lite och begav mig ut i skogen med Jizza och två kompisar! Anton behövde plugga och stannade hemma.
Vi satte sikte strax efter Rödeby och plockade lite svamp!

Andra saker vi gjort är slaggat på soffan, tittat på film, spelat brädspel och haft det lungt!

Jizza har käkat ben som en crazy person och suckat när det helt plötsligt tagit slut!

Dem hade allvarliga och djupa samtal om att det är "viktigt" att bli kliad på magen...

Hemma hos oss!

2017-09-16 17:11
Från Hacans

Här kommer ett inlägg med lite små detalj bilder på våran älskade lägenhet på Saltö!
Vi börjar i vardagsrummet

Jag samlar på främst tyska keramikvaser (några svenska har smitit sig in också ). Samlingen är snart uppe i 20 stycken och jag är helt frälst

En annan sak jag ÄLSKAR, som Anton avskyr är kaktusar i olika former...

Detta inkluderar även porslins kaktusar! Mina levande växande kaktusar är nu uppe i 7 stycken! Man kan aldrig ha för många kaktusar


Ett gemensamt intresse vi har är växter och samlarfigurer utav olika slag! Alla våra figurer var en del utav vårat bröllop förra året och när vi köpte vår bokhylla till vardagsrummet så var vitrinskåpen aldrig tänkta till glas! De var till våra gubbar

Detta är bara en bråkdel utav alla vi har hemma. De finns i hela vår lägenhet, på många olika ställen och gör vårt hem till en del utav vårat!
Tex en utav våran stringhylla i vardagsrummet som är full med nörd böcker och mini samlarfigurer

Högst upp till höger ska några utav alla våra brädspel stå men vi hade spelkväll igår och de ligger just nu på bordet!

Vi går vidare till köket och tittar hur det ser ut där!

Ännu en stringhylla, tänker ni? Japp men faktum är att vi har tre! Och har köpt en till som väntar på uppsättning.

Ska berätta om en rolig sak! Ni ser kaffekvarnen ? (Längst upp till vänster i bild) Den har funnits i min släkt i fem generationer! Tycker att det är lite roligt att den finns kvar och att vi fortfarande använder den ibland!

En annan rolig grej är maletta sprejflaskan som jag hittade på en loppis för en femma! Tycker den är så cool !!!!

Sista stringhyllan sitter också i köket och förvarar många utav våra saker till köket! Polenta, te, kryddor, robotar...

Såhär ser vårat köksfönster ut och just nu har en utav våra tomatplantor fått flytta in och bo där. Den håller just nu på att ge oss massor med tomater!

Så ser det ut hemma hos oss!

Kompisar är bland det bästa som finns

2017-09-16 10:42
Från Hacans

När jag mår dåligt blir jag lätt irriterad, jag vill helst vara för mig själv för jag tror att ingen gillar mig. Jag ifrågasätter ALLT, verkligen allt som jag vet personer tycker och tänker om mig, detta inkluderar även Anton. Jag kan driva han till vansinne genom att när jag istället sen blir så osäker på vad alla tycker, att jag då känner att jag måste överdriva med "kärlek" (ord kramar pussar) istället. Eftersom jag blir så ifrågasättande så orkar jag inte riktigt med folk. För tankarna i mitt huvud går från fyrtioelva till tvåmiljonertrehundratjugotusentrilljobersmiljoner istället.

Så därför när jag mår dåligt så orkar jag inte vara social och struntar ofta i vänner och familj.

Ja det kan låta elakt men här kommer det jag faktiskt ville skriva om! Trotts att jag känner så här varje gång så är mina vänner och min familj (familjen i mina ögon har vuxit ganska mycket de senaste åren) min bästa medicin! Jag blir så mycket piggare och får en boost för tillfället, som kan hålla i sig i flera flera dagar! Så för mig är det ganska viktigt att bli puschad att försöka att träffa personer och folk som jag bryr mig om.

Här har vi han som puschar mig till flest saker dagligen.

Min familj och framför allt mina vänner är super viktiga för mig. Jag är livrädd att såra dem, livrädd att förlora dem och dem är som min extra lilla familj. Livsviktiga❤️