RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-08-14 02:01:17

mrslouise blog

mrslouise blog on Nouw

Sustainable - to be or not to be?

2019-01-21 18:28
Från mrslouise

Nu händer det. Det känns lite läskigt, men samtidigt så känns det så rätt!

Jag har alltid varit extremt noga med att jobba med certifierade fabriker, där ekologiska material och goda arbetsförhållanden är lika självklara delar. Men, samtidigt så har jag alltid känt att det råder någon slags dubbelmoral i att stoltsera med dessa parametrar, slå sig för bröstet och säga att Jag jobbar hållbart, när man i nästa sekund packar små, små paket som man flyger kors och tvärs över jordklotet. Hållbar konsumtion handlar ju inte bara om produktionen. Det handlar ju om hela kedjan!

Jag har bollat detta fram och tillbaka i nästan 2 år och rädslan av att försvinna helt från marknaden har tyvärr hela tiden vunnit. Men nu händer det äntligen. Jag har nu vågat ta steget. Mitt första riktiga steg till att bli ett hållbart och klimatsmart företag.

Jag stänger nu gränserna och man kommer nu enbart att kunna handla från min sida inom Sverige. På det sättet har jag full kontroll över frakterna och inte nog med det. Det här är kanske inte lika populärt, men vi kommer även att ta bort den fraktfria gränsen utav rent "klimatideologiska" skäl. Istället så skänker vi en del av fraktsumman för varje skickat paket till "Rädda Östersjön". Jag bor ju praktiskt taget i Östersjön (inte riktigt, men inte många meter ifrån...=)) och jag kan inte sitta passivt och titta på när det finaste vi har bara förstörs. Därför har jag valt att skänka en del av varje frakt till just detta projekt.

Kommer det här att innebära att vi aldrig mer kommer att sälja Frank&Poppy i andra länder? Nej, naturligtvis inte, men det måste ske under andra premisser. Då måste det finnas ett lager i det landet och då gäller samma regler där - man skickar paket inom respektive land. Jag tror på detta och från och med 1 februari så kommer alla bitar att vara på plats.

Jag är stolt över mitt beslut och jag kan när allt detta är på plats med gott samvete säga att jag nu har tagit ett väldigt viktigt steg i vår hållbara utveckling.

Kram

Louise

I love to be ME

2018-11-08 13:18
Från mrslouise

Nu går allt väldigt fort och dagarna räcker ju inte alls till. Jag har så mycket nyheter som kommer att droppa in de närmsta 2 månaderna att jag blir alldeles knäsvag när jag tänker på packning, fotograferingar till webbshopen och allt annat som ska göras när försäljning väl ska igång. =)

Den här första kollektionen kläder går under namnet I love to be ME. Den kommer att komma i omgångar och det andra större droppet kommer också först som en liten teaser med ett par produkter under december och sedan i sin helhet i januari. Jag visade ett smakprov på den i ett tidigare inlägg. Rosa, blått, beige, brunt och grått blir det då och det är ju favoritfärger här hos mig. Klassiskt och funkar liksom alltid!

Just nu jobbar jag också med ett projekt där vi ska ta hand om så mycket spill som möjligt från tillskärningen av plaggen vid produktionen. Det blir nästan roligast av allt för det är ju mest likt den process jag är van vid när jag sytt själv. Jag sydde otroligt mycket kläder när jag var yngre och då samlar man liksom på sig ett litet lager av tyger som blir över. Jag älskade att sätta mig med de där bitarna för att se vad man kunde få ihop av delar som kanske många skulle slängt. Så det känns så väldigt naturligt för mig att jobba på det sättet. Det finns ju massor av saker man kan göra av mindre bitar tyg! Babykläder är ju inte heller så stora så det kan nog bli en hel del extra plagg under våren. Yeay!

En vecka kvar till underBARA BARN... ska bli så kul att träffa er som kommer dit!

DETAILS...

2018-11-06 09:36
Från mrslouise

Jag älskar de små detaljerna som gör det där lilla extra. Det kan vara en dragkedja, deco labels, en infodring, en ficka eller en rosett. Det är just de här små detaljerna jag gillar att pilla lite extra med när jag designar kläder. För mig så handlar min design inte enbart om ett print. Klädskapandet för mig är en modell jag gillar, en färgskala jag tycker om och när jag tar fram en ny kollektion så startar jag alltid med en mood board. Nu ska ni veta att jag inte alls jobbar med sådana där supersnygga och Instagramvänliga boards, utan det är allt från färgprover till skisser på både servetter och randiga papper från kollegieblock i en enda stor röra på golvet. Haha... Huvudsaken är ju att jag förstår mina egna tankar och då behövs inte allt det där.

Men jag brukar alltid starta med ett tema. Efter det sätter jag färgskalan jag vill jobba med, ritar upp de modeller jag vill ha och sedan efter det börjar jag skissa på potentiella print. Så printen är självklart viktiga, men det är inte dem som gör kläderna. Jag vill att mina plagg ska vara exakt lika snygga enfärgade och det är nog därför jag ofta hamnar i de här små detaljernas underbara värld. =)

Men en sak jag verkligen gillar är tishor! Så användbara och snygga till precis allt. Det kommer 4 stycken olika print i första droppet och ett av dem är samma print jag har på posters. I love to be ME - världens viktigaste budskap till alla barn. Vore inte det drömmen? Att varenda unge där ute skulle kunna säga att de verkligen tycker om att vara just den person de är. Att de är lyckliga, trygga, förväntansfulla och känner sig älskade. Vi får aldrig glömma att boosta våra barn med massor av kärlek - varje dag! De är ju det finaste och mest värdefulla vi har.

Så härligt att jag fick så mycket fin respons efter gårdagens inlägg. Det har tagit väldigt lång tid att komma hit och livet har onekligen bjudit på allt för många oönskade överraskningar de senaste åren, men nu är det bara 1,5 vecka kvar. Kan knappt tro att det är sant!

Men nu jobbar vi på så att den här kollektionen kommer hem tycker jag! =)

NYLANSERING FRANK&POPPY CO

2018-11-05 12:27
Från mrslouise

Äntligen är det dags att släppa nyheten jag gått och tryckt på under så himla lång tid! Om cirka 2 veckor så släpper jag första delen av mitt alldeles nya koncept Frank&Poppy Co och det är klädlinjen som är först ut. Det här ska bli så himla spännande och det bästa av allt är att ni fortfarande inte vet vad som kommer att hända...

Just i detta nu så jobbar de för fullt på min ena fabrik i Indien för att få klart kläderna till underBARA BARN som går av stapeln 16 - 18 november på Stockholmsmässan i Älvsjö. Det är här den första lanseringen kommer att ske och på måndagen den 19 november så släpper jag kollektionen online. Det är alltså nu det börjar bli riktigt spännande mina vänner...


Jag har som många säkert märkt varit borta ett tag och Frank&Poppy har haft en ganska låg profil. Anledningen är just den här stora omställningen jag jobbat med. Klädlinjen och även det första släppet från Home, som ni ser ett litet smakprov av nedan, kommer enbart att säljas på min egen hemsida. Varför? Jo, för att genom att kapa mellanhänderna så kommer jag att kunna lägga mig på ett mycket lägre pris och det känner jag är det bästa av allt med den här nylanseringen!

Jag vill kunna ge fler småbarnsföräldrar möjligheten att konsumera hållbar produktion och därför sänker jag nu prisbilden några snäpp. Hur bra är inte det?! Jag är helt lyrisk och det finns så mycket produkter i pipe line just nu så jag tror och hoppas att ni alla kommer att finna något ni verkligen gillar. FP Home har också ett grymt första släpp med Jungle Dinos som ni ser här och även ett Magic Butterflies som ni kommer att få se inom kort. FP Home kommer i början av december om allt går som planerat.

Allt är givetvis fortfarande ekologiskt! Enda skillnaden är att ni nu får klicka er in på www.frankpoppy.com för att handla Frank&Poppy, plus den lilla detaljen att det inte alls blir lika dyrt som tidigare. =)

Avslutar det här inlägget, som jag längtat efter att skriva i flera månader nu, med några små godbitar från drop nummer två som kommer i januari.

Varmt välkomna till mitt alldeles nya Frank&Poppy Company. Jag hoppas att ni kommer att gilla det. =)

Louise

Askungen på bal

2018-07-01 21:33
Från mrslouise

Jag ber om ursäkt för att det tog så lång tid att visa er resultatet, men jag har väntat på bilder från min dotters bal som aldrig kommer. Så därför visar jag bilderna på den sista provningen innan hon åkte iväg.

Jag känner mig faktiskt lite stolt att jag fixade ihop detta på en helg. Från början skulle det bara vara en kjol, men sedan kom hon på, några dagar innan balen, att hon ville ha en hel klänning med bar rygg och hög slits i tyllkjolen. Jaha, sa mamman och sedan var det bara att måtta, rita mönster, hitta tyg och sy som en galning. =)

Men visst blev hon fin. Tänk att jag nu inte har några barn kvar i grundskolan. Galet när man tänker så... måste ju betyda att jag blir äldre och äldre och det känner jag inte av alls. =)

Nej, nu blir det en tidig kväll för en gångs skull. Imorgon bitti ska jag iväg på ett pass med core, pilates och stretch här ute på ön i en gammal lada. Hur trevligt låter inte det?! Bra start på dagen och en underbar start på veckan.

Kram

Mrs Louise

Härligt att några Supergosisar syns där på skåpet också... De är på rea by the way. =)

Litet sidoprojekt

2018-06-11 13:50
Från mrslouise

När man har en mamma som kan sy så är det ju en självklarhet att hon kan sy balklänningen. Men när modellen ändras i sista sekund och man helt plötsligt har en överdel som ska sitta som en smäck och en gigantisk kjol i tyll med slits hela vägen upp och.... Ja, då får liksom mamman lite panik.

Välkommen till Mrs Louise och min vardag. Haha... Ja, här sys det alltså idag och det är verkligen inte varje dag jag tar fram symaskinen längre så det är med lite lätt tryck över bröstet som jag just nu försöker få ihop den här klänningen som ska vara klar typ nu. Balen är imorgon. Ja, hon har i alla fall väldigt snygga skor så i värsta fall får jag väl göra klänningen kort så att blickarna dras till dem.

Resultatet får ni se imorgon och jag kommer ju givetvis inte att ge mig förrän det blir bra. Jag har ju trots allt lovat min dotter.


Kram

Hemma är alltid bäst

2018-06-03 13:53
Från mrslouise

Idag är en sådan där dag när jag är extra tacksam för att just jag får bo just här och med just min familj. Vädret är ju fantastiskt och det är lite overkligt att jag precis varit ute och sprungit i värmen för att sedan kasta mig i vattnet efteråt och simmade - länge! I början av juni!

Att bo ute på en ö har definitivt sina fördelar den här delen av året. Som ni ser så har jag inte ens hunnit med att få ut varken blommor eller målat klart räcket på altanen för jag har haft midsommar som deadline. Haha... Nu blir det till att ändra om i schemat för nästa helg ska i alla fall alla blommor på altanen vara planterade.

Söndagar är något av det bästa jag vet och det beror på att det är en av få dagar då alla fyra i familjen faktiskt är hemma - nästan alltid i alla fall. Har man tonåringar i huset så börjar man bli varse det gamla ordspråket om att man bara har sina barn till låns... Man får helt enkelt ta vara på de små stunder de verkligen vill umgås och det gör vi idag! Sonen ville dock inte vara med på bild. =)

Kram

Mrs Louise

Min dotter Izabella

Min man Andreas som spenderar många timmar av sin lediga tid med att fixa här hemma. Just nu ett gigantiskt projekt med att bygga om den gamla stenmuren framför vårt hus.

Och här spenderar nog jag resten av den här underbara söndagen

Instagram Shopping äntligen igång

2018-05-30 20:36
Från mrslouise

Ibland så undrar jag varför vissa saker är så onödigt krångliga och sedan visar det sig ofta i slutändan att det mer handlar om att jag är så vansinnigt otålig... Mm, det är jag i ett nötskal tyvärr.

Jag har försökt att få igång Instagram Shopping ett tag och gjort allt enligt konstens alla regler, men ingenting händer. Men nu, äntligen, så fanns den där ikonen där och jag kan tagga alla produkter jag vill! Vilken underbar och väldigt ytlig lycka jag känner just nu! =)

På fredag är det juni och sommaren är liksom här på riktigt. Förutom att jag ska fira min man som fyller år 1 juni, så tänkte jag att vi nu ska dra igång sommarrean på riktigt! Vi tjuvstartar redan imorgon och nu kommer vissa produkter att ha sådana där härliga priser som man bara har när man vill fira någonting riktigt stort. Jag vill fira att sommaren är här och jag vill också fira att nyheterna som jag jobbar med är det absolut bästa jag någonsin gjort. Ett hundraprocentigt subjektivt påstående, men jag är faktiskt väldigt stolt över det jag kommer att presentera de närmsta månaderna. På riktigt stolt och det känns bra i hjärtat.

Kram

Mrs Louise

Imorgon så sänker vi bland annat priserna på posters ytterligare... jag älskar rea!

Fifty shades of pink

2018-05-23 15:03
Från mrslouise

Då var det dags igen att börja rätta till färgproverna som fabriken skickat. Haha... det är samma sak varje gång. Jag är alltid supernoga med alla pantonekoder och skickar alltid med extremt tydliga instruktioner. Ändå kommer det ett prov som är starkt avvikande från de färger jag suttit på kammaren och efter mycket möda bestämt mig för.

Ja, så nu är det bara att börja skriva kommentarer, vänta in nya strike offs och hoppas på att nästa omgång prover faktiskt är i rätt nyanser. Nu är rosa jättesvårt och en liten färgmiss på fabriken kan göra väldigt stor skillnad när det trycks på tygerna. Det kan bli lite för blått, lite för gult eller dra lite för mycket åt det brunrosa hållet. Men det finns ju trots allt färdiga tygprover som inte är så svåra att jämföra. Jag såg på 1 sekund att det här stämmer ju inte, så visst är det lite märkligt att de inte såg det på fabriken. =)

Just det här printet tillhör min nya FP HOME-kollektion för hösten 18. Ni som följt min resa ser att det är en gamla goding som blivit lite uppdaterad. Mitt gamla Swan-print har nu fått sällskap av mörkare rosa näckrosor och det nya namnet är såldedes WaterLily Swan Lake. Det är ett av fyra nya koncept som kommer under hösten och det blir både sängkläder till stora och små samt till docksängen, spjälskydd och en helt underbar quiltad babyfilt. Det ska bli vansinnigt roligt att få visa er helheten när allt är hemma. Enfärgade quiltade täcken, lite kuddar, mobiler, musikmobiler och filtar. Mmm, det kan bli en härlig höst det här känner jag.

Nu tar jag ett break och lägger mig i solstolen en stund innan kvällspasset börjar. =)


NYTT SÄTT ATT JOBBA

2018-03-06 16:12
Från mrslouise

Nu är äntligen den nya webbshoppen live! Min gamla kraschade och jag har tagit lite tid på mig att få upp en ny igen, men nu är den uppe. Den engelska sidan är inte klar ännu, men det kommer att vara färdigt imorgon.

Jag har länge gått och tänkt på det faktum att inredning till barnrum är vansinnigt dyrt, speciellt när det är hållbar produktion såklart, och vad jag kan göra för att komma ner i alla fall lite grann i pris.

Nu har jag faktiskt lyckats och det känns sååååå bra! Det kommer som sagt mer produkter under våren och hösten är fullspäckad av både inredning och kläder från mitt nya varumärke. Jag kommer att berätta allt om detta längre fram, så håll er uppdaterade här hos mig för att inte missa den nyheten. Jag är otroligt taggad inför den lanseringen.

Missa inte att det är kampanj på muslinfiltar just nu och det är riktigt bra priser nu - 99 kr för ett 2-pack!

Nej, nu tillbaka till jobbet så att de nya produkterna kommer hem någon gång.

/Mrs Louise