RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-07-25 16:55:10

Dagens Svenskbladet - Politik

Senaste nyheterna - www.svenskbladet.se

Ulf Kristersson (M) söker stöd hos Mållganpartiet

Efter att ha misslyckats att bilda regering med stöd av Centern utan att låta Centern få vara med och bestämma, har nu Ulf Kristersson presenterat en annan lösning på regeringspusslet.

För att slippa hamna i en beroendesituation till Sverigedemokraterna bildar nu Ulf Kristersson regering tillsammans med Mållganpartiet.

Janne Jakobsson, journalist vid TV4 berättar;
- Det var en konstig presskonferens, halvvägs igenom lämnade Kristersson talarpodiet och sa att "Mållgan vill säga ett par ord", sen gick han och satte sig och stirrade på det tomma podiet i 4 minuter innan han applåderade och gick tillbaka igen.


Moderaterna vill införa ett förbud mot "språkpoliser"

Moderaternas nya förslag innebär att det kommer bli kriminellt att rätta eller kommentera andra personers dåliga stavning.

- Det finns inget värre än när någon högfärdig jävel ska förklara skillnaden mellan 'dom' och 'dem' i kommentarsfältet på Facebook, förklarar Ulf Kristersson.

Det enda undantaget är legitimerade lärare som kommer att ha ensamrätt på denna aktivitet som nu kommer klassificeras som en myndighetsutövning.

- Som förslag ligger lägsta straff på 30 dagsböter, högsta straff tre månaders fängelse, förklarar Kristersson.

Professor i Svenska språket vid Lunds universitet samt hembryggaren Göran Stollerud, har kommenterat det nya förslaget;
- Visserligen är det jävligt irriterande när folk försöker vinna ett argument genom att peka ut stavfel, men detta kan nog bli knepigt att implementera.

- Fördelen är att Danny Saucedo kanske börjar twittra mer än tre ord i taget.


SD-valstuga delade ut tändstickor och T-Röd

Inför det stundande valet har dom politiska partierna rest valstugor riket runt.Förutom politisk inform ation kan ett besök i valstugan leda till ett gratis klistermärke, eller kanske på sin höjd en gratis penna.

Vissa partier har dock tagit detta ett steg längre, I Sverigedemokraternas valstuga delar man ut rödsprit och tändstickor till alla besökare.


(S) Nyanlända måste absolut veta vad Veganisera, Plastpåseskatt och Sekund...

Regeringen Löfvéns nya språkkrav briserade idag som en bomb i medierna.

- Lär er vad Postfaktiskt och Omakase betyder, eller förlora dagsersättningen!
Så lät det när finansminister Magdalena Andersson presenterade förslaget under Tisdagen.

- Sverige är ett land där man måste kunna uttrycka sina problem ordentligt ifall man ska integreras och leva livet som en vanlig  medborgare.

- Exempelvis finns det inga problem i Sverige, det finns "Alternativbra situationer", ett problem är heller inte ett problem utan en "utmaning".

Andersson menar även att attityder och integration är inbakat i själva språket;
- Det är viktigt att lära sig gnälla för att uttrycka sig här i Sverige, antingen är det för kallt, för regnigt, eller så är det för varmt och för kvalmigt. Lagom är bäst.

Göran Stollerud, professor i migrationsvetenskap samt innehavare av stol 20 i Svenska Akademien, har kommenterat utspelet.
- Det är väl inget fel att regeringen vill att nyanlända lär sig Svenska, jag är dock mer intresserad av vad regeringen vill göra åt dom som lärt sig Svenska men sen ändå inte kan hitta ett jobb.


Löfven lekte "The floor is lava" på regeringskansliet

I augusti förra året besökte statsminister Stefan Löfvén en skola i Husby och utförde där en så kallad "dab" tillsammans med en skara skolbarn.

Oppositionen menar att detta var en cynisk PR-kupp, en engångsföreteelse där barn exploaterades för att bygga upp statsministersns popularitet.

Det har dock visat sig att detta inte var en en-gångsföreteelse, under Måndagen bjöd nämligen Stefan Löfvén in en skolklass till Rosenbad för att leka den populära leken "The floor is lava", även känd som "Inte nudda golv" på Svenska.

I detta fall kallades leken för "The floor is SD" och speglade Stefan Löfvéns ovilja att på något vis samarbeta med Sverigedemokraterna.

Moderaternas riksdagsgrupp påstår att de inte vill vara med på Löfvéns "Fåniga lekar" utan organiserade istället sin egen lek kallad "Inte nudda Afghan".


Tino Sanandaji; "Det finns bara en bra invandrare i Sverige och det är jag"

Tino Sanandaji bekräftade under gårdagen att han är Sveriges enda vettiga invandrare.

- Det kostar för mycket med invandrare, dom betalar inte av sig i långa loppet. Det kan hända att det finns någon andra generationens iranier eller jugoslaver som skaffat sig utbildning, men nä egentligen är det bara jag som tillför ett plus till svenska statskassan.

Sanandaji medger dock att det inte alltid varit så lätt för honom i Sverige;
- Jag har varit nära att deportera mig själv, men jag har kommit fram till att jag faktiskt är en vettig invandrare så jag valde att stanna.

Han anser att svenskar bör vara mer flexibla i sitt tänkande kring invandrare från andra länder;
- Mina släktingar i Iran har finare mobil och kör dyrare bil än vad jag har här i Sverige, så svenskar ska inte gå runt och tro att Sverige är så jävla bra och bäst i världen.

- Iran har dessutom världens mest effektiva polis. Dansar man till exempel till en Pharell Williams video i Teheran kan dom lätt spåra upp dig från en enda video och döma dig till 91 piskrapp, så bra är polisen i Iran, såna effektiva utredningar skulle jag vilja se från den svenska polisen.

 


Anders Borgs hästsvans vald till ny partiledare för Moderaterna

I helgen valde Moderaterna sin nya partiledare efter att fd partiledaren Anna Kinberg Batra avgick i Augusti.

Det var länge oklart vem som kunde ta axla denna position i ett situation då Moderaterna visar historiskt låga opinionssiffror.

Det står nu klart att Anders Borgs hästsvans, vilken han lät klippa av 2013, nu har valts till ny partiledare för Moderaterna.

- Många hoppades på att Fredrik Reinfeldt eller Anders Borg skulle göra comeback i politiken,
kommenterar en högt uppsatt moderat med insyn i partistyrelsen.

- Vi är övertygade om att tofsen har mer karisma än vad alla dom andra kandidaterna hade,
Reinfeldt är skallig och efter Borgs karatefylla var detta det näst bästa,


Höstbudgeten: mer pengar till barnfamiljer och byggbolaget Skanska

Finansministern Magdalena Andersson presenterade idag höstbudgeten. 

Det var en budget med flera satsningar. Sänkt skatt för pensionärer och höjt barnbidrag var de två största nyheterna.

Men det fanns också en annan nyhet i budgeten. Det faktum att byggbolaget Skanska står med som budgetpost i höstbudgeten fick flera att höja på ögonbrynen. 

Skanska, som ligger bakom det utskällda prestigeprojektet Nya Karolinska i Stockholm, får alltså en stor del av Sveriges BNP rakt in på kontot. Det är en så kallad OPS-finansiering, där den privata aktören Skanska går in tillsammans med staten för att finansiera vissa satsningar.

Vid första anblicken ser den budgetposten uppseendeväckande ut, men Skanska menar att den inte är det.

Edvard Lind är presschef på Skanska:

- Det är omkostnader för ombyggnationer. Vad jag har förstått så ska man ju kopiera en gammal ritning och byta en dörr. Sen tror jag Benke ska ner och skruva upp en hylla. Det är vad det kostar.

 


Kyrkovalet : Gud är Moderat

Årets kyrkoval blev en enorm succe med ett valdeltagande på över 900,000 personer.
Dom partier som ökade mest var S och C som nu kommer ut i topp i Kyrkorådet med åtskilliga platser.

Så synd då att Gud är Moderat.
I ett budskap från himlen låter Gud veta att han minsann inte är någon socialist, eller bondeklappare;
- Fisk och bröd ges enbart till dom som regelbundet rapporterat till Arbetsförmedlingen, samt individer i Fas 3 åtgärder.


"Vart var elefanten?" - Björklund förvirrad efter Batras krogshow

Intresset för krogshowen "Elefanten i rummet" skapad av David Batra har återigen spirat upp då hans fru Anna Kinberg Batra, samt ämne för showen, nyligen avgått som Moderaternas partiledare.

Liberalernas partiledare Jan Björklund besökte nyligen krogshowen "Elefanten i rummet", men var mycket förvirrad efteråt.
- Vart var elefanten? Jag hoppades få klappa den och hade tagit med mig bananer och jordnötter.

- Hade jag vetat att han bara skulle prata om Anna hade jag avstått och istället sett den där nya filmen Dumma mej 3 istället.