RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-07-25 14:00:20

Dagens Svenskbladet - Senaste Nytt

Senaste nyheterna - www.svenskbladet.se

Magda Gad ny deltagare i Paradise Hotel

Den barnlösa fitnessfanatikern Magda Gad, som ibland även ägnar sig åt journalism, kommer nu att ställa upp i TV4:as produktion ave Paradise Hotel 2022.

Efter en intervju i SVT om Magdas utseende och singelstatus så har TV4 nu bestämt sig för att rekrytera Magda till sin realityshow Paradise Hotel.

En talesperson för TV4 har kommenterat;
- Efter SVT:S intervju med Magda Gad i programmet "Min Sanning" har vi bestämt oss att Magda är precis en sån vältränad singel som vi vill ha med i vår kvalitetsproduktion. Det blir lite annorlunda att se henne i bikini istället för heltäckande kläder som hon har i den där andra karriären som SVT inte var så särskilt intresserade av.

- Vi vet att Paradise Hotel är trashig utseendefixerad television, men vi är trots allt ärligare med våra avsikter än vad SVT är.

- Nu väntar vi bara på att Magda ska tacka ja, vi har frågat henne ifall hon vill medverka i en kommentar på bicepsbilden på hennes gamla blogg från 2003, hoppas hon svarar snart.


BLM-protest i årets Kalle Anka

SVT har nu uppdaterat det folkkära programmet "Kalle och hans vänner önskar God Jul" så att det inkluderar en BLM-protest.

SVT:s talesman, Börje Adamsson förklarar för Svenskbladet:
- Det är viktigt att verkligheten återspeglas i våra sändningar, därför har vi klippt om i Kalle Ankas jul och lagt till en Black Lives Matter protest.

- Istället för att sjunga julsånger så sjunger nu Mimmi, Långben och Kalle NWA:s hit "Fuck the Police" i en protest mot övervåld från polisen.

Vi hoppas våra tittare förstår att Kalles Jul blir bättre såhär.


Lady & Lufsen får egna tallrikar i årets julprogram

Efter anklagelser om sexuellt övergrepp i Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul, har SVT redigerat årets program.

Börje Adamsson, talesperson vid SVT förklarar;
- Den här "kyssen" som sker när Lady och Lufsen äter spagetti är problematiskt, Lady ger inget samtycke till den, och det är en otrevlig situation att bli kysst av någon utan att man gett sitt medgivande.

- Vi vill inte uppmuntra unga tittare att kyssa någon utan deras explicita medgivande, så vi har redigerat in två tallrikar och klippt bort "spagettikyssen" förklarar Börje Adamsson.

- I årets upplaga har istället Lady och Lufsen egna tallrikar, en mer städad version av Lady och Lufsen för 2020-talet. Dessutom är det mer hygieniskt med två tallrikar med tanke på pandemin.

SVT förklarar även att dom övervägt att ta bort spagettin helt eftersom det inte är en nyttig kost för hundar, men ett sådant redigering görs isåfall inte förrän inför Julen 2022.


Prideparad i Kalle Ankas nya Julprogram

SVT har efter en utvärdering gjort ändringar i årets upplaga av "Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul".
Särskilt i den sekvens som utspelar sig i tomtens verkstad finns åtskilliga scener som kan uppfattas som stötande.

- "Mot slutet av sekvensen marscherar ett antal soldater in i tomtens säck, en scen som anspelar på miltarism och fascism, och som dessutom utstrålar manlig aggressivitet", berättar SVT:s talesperson Börje Adamsson.

- "Dessutom är leksakssoldater väldigt könsspecifika, vi ville förmedla ett mer könsneutralt budskap detta år" förklarar Adamsson.

- "Sekevensen med tomtens säck har nu bytts ut mot en Prideparad där enhörningar hoppar in i tomtens säck"

- "Årets upplaga av Kalle Ankas jul kommer bli den bästa någonson, det är vi övertygade om" berättar Adamsson.


Nya ändringar i Kalles Jul - Tjuren Ferdinand blir trans

En av våra käraste julkaraktärer har i år blivit ännu flummigare. I ett initativ att införa mer mångfald i det klassiska programmet "Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul" har tjuren Ferdinand blivit trans, en så kallad "Enhörning".

SVT motiverar ändringen med att originalprogrammet är gammalmodigt;
- "Kalle Anka och hans vänner är fullt av så kallad toxic masculinity, alla matadorerna som vill döda Ferdinand och fullt med krigsleksaker i tomtens verkstad"

- "Årets upplaga har massor av kärlek med Tjuren Ferdinand som sitter under sin korkek och reflekterar över hens liv och luktar på hens blommor".

SVTs talesman Börje Adamsson menar att detta bara är början till en större omstöpning av julprogrammen
- "Än är det inte Julafton, vi kommer att ändra lite mer i årets Julprogram innan vi är klara."


SVT klipper bort Prosit fran Kalles Jul

Engligt otroligt pålitliga källor på nätet har SVT tagit beslutet att klippa bort Prosit ur Kalles Jul. Motiveringen lyder att under den rådande pandemin är nysningar ingenting man ska skämta om.

- "En nysning kan leda till en Coronainfektion, det är ingenting att skämta om"
, förklarar Börje Adamsson, talesperson för SVT

Under senare år har SVT fått en del kritik om att vara för ivriga att censurera i sitt material, det är ingenting som Adamsson känns vid.

- "Det är viktigt att vi är lyhörda till våra tittare, och även att vi går ett steg längre och agerar innan någon klagar"

Adamsson tillägger
- "Innan Julafton är här så ska vi granska Kalles Jul närmare för att se till att det inte finns något mer innehåll som kan uppfattas som stötande till dom många olika grupper som är del av det Svenska samhället numera"


Första Jultecknet - Din xenofobiska morbror delar en post på Facebook om at...

Julskyltning i November är ett av dom säkraste tecknen på att Julen står inför dörren. På senare år har dock en ny julindikator seglat upp på horisonten, dina rasistiska släktingars aktivitet på Facebook.

Småbarnsmamman Camilla från Ludvika berättar för Svenskbladet;
- Häromdagen så jag hur min morbror Arvid delade ett inlägg om skola som förbjudit årets Luciatåg eftersom muslimerna på skolan skulle bli förolämpade.

- En klassisk "fake news" som kommer och går varje år. Min dotter går på just den här skolan och det är med hänsyn till pandemin som Luciatåget endast är öppet för elever, förklarar Camilla.

Den rabiata rasisten Torsten berättar för Svenskbladet;
- Ifall jag ser någonting om förbjudna Luciatåg på skolor som jag aldrig ens hört namnet på i andra delar av Sverige så delar jag på direkten på Facebook. Det är en plikt att värna om våra svenska traditioner och man är faktiskt inte rasist bara för att man tycker illa om mörkhyade människor.

Professor Göran Stollerud, expert på Katolska högtider samt innehavare av Sveriges största samling kapsyler har kommenterat företeelsen;
- Lucia var ett helgon från Siclien, det är en importerad högtid som svenskarna anammade för ca 300 år sedan.

- Sicilien är en ö som invaderats av olika folk under många hundra år, inte minst Morerna från levanten. Det innebär att många Sicilanare är mörkhyade och har svart hår, det finns ingen som vet exakt hur helgonet Lucia såg ut men det är osannolikt att hon var blond.

 


U-sväng av Nobelpriskommittén - Blondinbella vinner årets Nobelpris i litt...

2021 års Nobelpris i litteratur utdelades i Oktober till författaren Abdulrazak Gurnah. Nu har dock extrema omständigheter lett till att Nobelkommitén ändrat beslutet.

Det var efter utgivningen av boken "Isabella" som beslutet tog,
2021 års Nobelpris i litteratur kommer nu istället att tilldelas Isabella Löwengrip och Rebecka Edgren Aldén för deras Science Fiction-bok "Isabella".

"Det är en rafflade påhittad berättelse om en framgångsrik kvinna som lever i en fantasivärld där hon fantiserar ihop alla möjliga situationer" , berättar Svenska Akademiens ständige sekreterare Mats Malm.

"Det är lite av en heist-plot där fler och fler människor dras med, nästan lite Squid-gameaktigt. Och så förlorar dom alla sina investeringar i slutet" förklarar Mats Malm.

"En magnifik bok och ett litterärt mästerverk, därför tog Nobelkomittén beslutet att återkalla priset från Herr Gurnah och istället ge det till Isabella Löwengrip och hennes spökskrivare."

Förlaget har redan bekräftat titeln på nästa bok: ISABELLA 2 - Rymdpiraternas hemlighet
- "Det blir en hisnande historia med minst lika många fantastiska påhittade historier som den första boken"


Stigmata möjlig biverkning av Astra Zeneca-vaccinet

Nu kommer nya uppgifter om det redan omstridda Astra Zeneca-vaccinet mot COVID-19. Symptom av ett uråldrigt fenomen kallat stigmata har rapporterats, kan idag Svenskbladet avslöja. Stigmata, eller stigmatisering, leder till smärta och blödande sår på genom händerna, likt en korsfästelse.

Åsa Waldau, 55, fick sin första dos av vaccinet i förra veckan, och utvecklade symptom på stigmatisering kort därefter.

- Det är mycket obehagligt. Dels själva blödandet, men framför allt doften av rostig spik som sprider sig, säger Åsa.

Det är ännu oklart hur vanligt förekommande biverkningen är, men troligt är att religiös tillhörighet, i synnerhet kristendom, är en riskfaktor, säger Göran Stollerud, epidemiolog på Institutet för kristen läkekonst, IKL.

- Vi har länge varnat för risken med hädiska förbannelser i samband med vaccination. Tyvärr så tas sällan hänsyn till religion och vidskeplighet inom biotech-sektorn, säger Göran.

Enligt uppgifter från IKL så tillsätts inte dopvatten till vaccinet, vilket lämnar det helt utan skydd mot satanistiska besvärjelser. Det finns heller inga uppgifter om att vaccinet välsignas av präst innan leverans. Huruvida man som kristen tillåts komma till himlen efter slutförd vaccinering är i nuläget oklart.

Svenskbladet har förgäves sökt Astra Zenecas pressavdelning för att klargöra de teologiska rutinerna vid tillverkning av vaccinet.


Bogseringsteam lyckas dra loss Edward Blom från Café Operas herrtoalett

Efter sex dagars intensivt arbete har en internationell besättning lyckats dra loss Edward Blom från Café Operas herrtoalett där den kände mediaprofilen suttit fast i sex dagar.

Edward Bloms situation påverkade inte enbart han själv utan även åtskilliga gäster som var fast inne på herrtoaletten, samt gäster som ville besöka toaletten. Café Opera räknar med att man förlorat tusentals kronor varje timme på blockaget vilket hindrade restaurangen från att ta emot gäster och byggde upp en lång kö på gatan utanför.

Det var efter en åttarättersmiddag som Edward Blom besökte kundtoaletten och sedan råkade vingla till på vägen ut och sedemera fastnade mellan dörrkarmarna på toalettens ingång, sedan dess har ett intensivt analysarbete pågått där bland annat USAs president Joe Biden har erbjudit att skicka ett räddningsteam.

Efter att ha karvat i dörrkarmarna på toaletten samt fäst långa rep runt honom lyckades dock ett lokalt räddningsteam att dra loss Edward Blom.

Edward mår under omständigheterna bra, men ska tas in för observation innan han tillåts återvända till restaurangen för lunch.