RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-11-08 04:50:12

nwt - Torsby

Torsby på nwt.se - senaste nyheterna och reportagen från Torsby

Banankontakt på Syssleträffen

För tredje året i rad hoppas man på horder av besökare och förutsättningarna för det är goda

Mer öppet på Kronans apotek

När Kronans apotek meddelade att de, på grund av personalbrist, skulle stänga verksamheten i Likenäs under hela sommaren ledde det till stora protester.

Inget fängelseförbud för "Samurajmannen"

Åtalad för synnerligen grov misshandel har sinnesundersökts

Följer lagen när skolskjuts nekas

Det kan tyckas märkligt att Elin Perssons dotter nekas skolskjuts eftersom de bor några kilometer in i en annan kommun.Men beslutet är i enighet med skollagen och ett liknande fall har prövats i Högsta förvaltningsdomstolen.

Elin måste skjutsa sitt barn själv

Tuffa regler vid delad vårdnad och växelvis boende

Kontorslokaler i Herrgården

Torsby Herrgård har stått tom sedan Finnkulturcentrum flyttades till Lekvattnet och blev Finnskogscentrum. Nu ska byggnaden åter fyllas mer verksamhet, i form av kontor. Den lösningen frigör lokaler på Valbergsgården och möjliggör bygget av mer trygghetsboende där.

Positivt delårsbokslut

Torsby kommun redovisar ett resultat på drygt 16 miljoner kronor i sitt delårsbokslut till och med 31 augusti, vilket är två miljoner kronor bättre än budget.

Poddserie om mathantverket

Ska locka gastronomiturister att upptäcka Värmland

Skrivare med känsla för det nära

Han är pensionär, jobbar som lärare och har prisats för sina böcker och dikter. Det stora intresset för lokalhistoria har bland mycket annat resulterat i ett ljudlexikon på Dalbymål. Han har en låt på Svensktoppen och jobbar nu dag och natt för att få klart en bok om Branäs. Dessutom är Torleif Styffe uppskattad krönikör i NWT.

Inbrott i matbutik – cigaretter misstänks ha stulits

Coop Extra i Torsby ska ha utsatts för ett inbrott under natten till måndagen.

Kraftig ökning av avgrävda telefonledningar

Mängder av svenskar blivit av med sin fasta telefoni och bredband.

Kulturarvet på Rikkenberget bevaras

Rökstugan på Rikkenberget byggdes 1852 och är en av få som inte försvunnit eller flyttats. Hembygdsföreningen som ansvarar för gården har nu fyllt 60 år och är mitt uppe i en omfattande upprustning av de unika byggnaderna.

Torsbys bokbuss välkomnade på bokmässan

Det första besökarna på den gångna helgens bokmässa i Göteborg möttes av var en buss. Nämligen Torsby kommuns sprillans nya bokbuss, konstnärligt utsmyckad av Albin Liljestrand.

Blåljus på torget

På lördagen arrangerades en blåljusdag i centrala Torsby. Många passade på att spana in bilar med ljusramp på taket eller att lyssna till föreläsningar inne på biografen Stjärnan.

En veckas kulturkavalkad

På lördag inleds kulturveckan Höstglöd i Torsby kommun. Konstutställningar musik, teater och boksläpp än några av punkterna i det digra programmet.

Blåljuslördag i Torsby centrum

På lördag arrangeras Blåljuslördag i Torsby centrum. Elva organisationer och föreningar finns representerade under dagen som bjuder på såväl utställningar som föreläsningar.

Järåsen (S) kvar vid makten

Ann-Katrin Järåsen (S) fortsätter som kommunalråd i Torsby. Det står klart efter att S, C och L kommit överens om att samarbeta även kommande mandatperiod.

Steg mot flytt av årskurser

Holmesskolan i Torsby har blivit än mer trångbodd. Därför vill politikerna i barn- och utbildningsnämnden nu så snabbt som möjligt gå vidare med planerna på att flytta mellanstadiet till nya lokaler vid Frykenskolan.

Bil med flera personer voltade

Det var på riksväg 62 i höjd med Branäs som en singelolycka inträffade vid 14.30 på torsdagen.

Skrädmjöl till riksdagen

Skrädmjölsrösti serveras när riksdagen öppnar på tisdag