RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-11-08 01:25:11

nwt - Kristinehamn

Kristinehamn på nwt.se - nkp.se med de senaste nyheterna och reportagen från Kristinehamn

Pigg och rask 50-åring

Hon har genomgått omfattande skönhetsoperationer, ett ansiktslyft här, lite utfyllnad där. Vi pratar inte om att sminka över skönhetsfel utan vi snackar stora ingrepp. Men resultatet är en ovanligt pigg och fräsch 50-åring.

Sopsortering och dans roade

På tisdagen fick Folkets hus Borgen i Björneborg besök av Kotte och Vera. En stor skara barn kom för att sjunga, dansa och sortera sopor tillsammans.

Varnar för oseriöst erbjudande

Just nu har några företag i Kristinehamn fått en blankett från Bolagsupplysningen.Bolagsupplysningen ber om att man ska komplettera de företagsuppgifter de har och se till att uppgifterna är korrekta.

Kvinna får dagsböter

En kvinna döms till villkorlig dom och 80 dagsböter á 220 kronor för penningtvättsbrott.Kvinnan har vid två tillfällen fått 50 000 kronor insatt på sitt konto och sedan fört dem vidare till en annan persons konto.

Återblick i gamla NKP

Vi tittar tillbaka i gamla tidningar.

Handeln i fokus

På måndag kväll finns chansen att få veta hur cityhandeln såg ut förra året. Då bjuder Näringslivssamverkan in till informationsträff.

Brassar stannade kvar för Ölmes kval

Robeiro Teles har flugit hem men André Oliveira och Mateus Dos Santos är kvar.Brassarna ska på lördag hjälpa IFK Ölme att ta sig förbi första hindret mot division 2.– Vi har en bra chans, säger André om returen mot FC Stockholm Internazionale.

Skolan i linje med snittet

Samtliga skolor i kommunen har getts i uppdrag att låta elever i årskurs fem, nio och gymnasiets årskurs två svara på en enkät. Frågorna handlar om hur eleverna ser på sin utbildning, lärarna, kvaliteten och arbetsmiljön.

Brister i redovisningen av kemikalier

I början av oktober fick Brogårdsgymnasiet besök av Arbetsmiljöverkets inspektörer. Vid inspektionen hittades en del brister i arbetsmiljö och kemikaliehantering.

Politikerna på plats

Det blir en centerpartist som tar över ordförandeklubban i kommunfullmäktige. Det står klart efter tisdagskvällens konstituerande sammanträde. Ny ordförande är Anders Ölmhult (C).

Elpriser drar upp boendekostnaderna

Det skenande elpriset fördyrar boendekostnaderna. Det är slutsatsen i årets Nils Holgersson-undersökning.

M och C är emot att köpa Vålön

Under tisdagens sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott var Vålön uppe för information. M och C vill dock avbryta affären.

Styckar av för villabyggande

Kommunstyrelsens arbetsutskott ställer sig bakom ett förslag att sälja delar av fastigheten Marieberg 1:5. Det är Kristinehamns Byggtjänst AB som vill köpa i syfte att bygga villor.

Kameror uppe

Under tisdagen satte Trafikverket upp två nya trafiksäkerhetskameror vid Stolpen i korsningen mellan E18 och väg 767.Fundamenten har länge varit på plats och nu också kamerorna.

Unga talanger underhöll på Kulturkalaset

På måndagskvällen bjöd Musikskolan in till konsert i Landa café. Där gavs en blandad repertoar där de unga musikanterna fick visa prov på sina kunskaper.

Tände eld på papper på anslagstavla

Räddningstjänsten fick vid lunchtid ryck ut på ett larm till Brogårdsgymnasiet. Det visade sig att någon hade tänt eld på papper på en anslagstavla.