RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-08-14 01:13:08

EliseVictoria blog

EliseVictoria blog on Nouw

BUCKETLIST 2018 - VAD GJORDE JAG?

2019-01-31 17:22
Från EliseVictoria

Hej på er! Jag vet att det var ett tag sedan som 2019 började, men denna gången har jag faktiskt en anledning - skolan. Det har varit så sjukt mycket med allt, men nu är jag tillbaka och förvänta er mycket roliga och spännande inlägg inom den närmsta framtiden ;)


Nog om det nu. Som några av er kanske har läst i ett tidigare inlägg som ni kan läsa - HÄR , så gjorde jag en bucketlist till 2018 med saker som jag vill göra och uppleva och nu är det dags att uppdatera er om vad jag faktiskt gjorde.

​1. Simma med delfiner - detta gjorde jag!

2. Skaffa ett (riktigt) jobb - ​detta gjorde jag och har nu jobbat där i ett helt år!

3. Unna mig något fint 

4. Skaffa dykcertifikat - ​Detta var en av de saker som jag gjorde i Thailand i somras ;)

5. Skänka pengar till behövande 

6. Åka jetski - ​Sparade det till detta året istället!

7. Börja gymnasiet ​- ​Skrev mest denna eftersom att jag visste att det var något jag skulle göra hehe

8. Åka till ett ställe jag aldrig har besökt - ​Åkte till Tanzania och har aldrig varit där innan - det kommer snart bilder och inlägg därifrån, så se fram emot det ;)

9. Lära mig ett nytt språk

10. Bestiga ett berg - ​Jag besteg en kulle, räknas det?

11. Prova på bodyflight - ​Skulle ha gjort detta, men hann aldrig förra året - så detta är något som kommer vara på min lista för 2019!

12. Ha en valentine - ​Min bästa vän var min valetine och vi gick på bio och såg Fifty Shades of Freed, vilket var trevligt men detta året bli valentine liite annorlunda...

13. Vara med i en tävling - ​Jag och tre andra från min förra klass var faktikst med och tävlade i en kocktävling mellan olika skolor i Malmö!

14. Åka gokart

15. Gå ut nian - ​Ännu en punkt jag skrev för att jag visste att det skulle hända...

16. Bli bättre på något, t.ex piano - ​Jobbar fortfarande på denna ;) Jag kan faktiskt redan början på Fur Elise men längre än så hann jag inte hehe

17. Prova på att var vegetarian i minst en vecka - ​Gick inte sådär jättebra...

18. Vara mer med min familj

19. Besöka en nationalpark - ​Besökte faktiskt tre nationalparker i 2018! Serengeti, Tarangire och Ngorongoro national parker besökte jag i Tanzania

20. Var mer spontan - säga ja oftare!


JAG RESER VAR?!

2018-12-27 17:22
Från EliseVictoria

Hej på er! Long time, no see som man brukar säga.

Som ni kanske minns eller kanske inte alls minns, har jag nämnt några gånger att jag ska resa någonstans, men jag har avslöjat var.. Därför tänkte jag att jag kunde göra det nu då jag faktiskt redan är här och tänker börja lägga upp bilder från resan redan imorgon och jag bara vet att ni kommer att ÄLSKA det!

Jag befinner mig nämligen i Tanzania som ligger i Afrika! Hör ska jag och min familj både på safari i 6 dagar och sedan vidare till Zanzibar där vi ska unna oss en riktig solsemester. Eftersom att jag och min syster tog våra dykcertifikat nu i somras i Thailand, ska vi självklart även upptäcka vad Zanzibar har att erbjuda under ytan.

Detta kommer att bli såå roligt och spännande och ni kommer inte bli missnöjda (förhoppningvis hehe)

Här kommer en liten sneekpeak för vad som komma skall..

PLUGG, PLUGG & PLUGG

2018-10-10 18:42
Från EliseVictoria

Hej på er! Är det bara jag som är trött på skolan? Jag har precis börjat gymnasiet för någon månad sedan en är redan helt slutkörd. Detta kan bero på att jag nu får på ProCivitas som är känt för att ha mycket plugg och prov, men jag förväntade mig verkligen inte att det skulle vara så pass mycket haha!

Idag var jag iallafall på stadsbiblioteket med några vänner och (försökte) plugga men det gick inte så bra tyvärr.

Här kommer lite bilder från idag ;)

Jag kommer alltså hem efter solen gått ner?

Nu känns det bara som om jag babblar på så ska låter er vara ifred nu. Men om ni vill ha ett inlägg där jag berättar hur jag pluggar och ger tips som skulle hjälpa er kan ni ta om kommentera det!

Nu ska jag fortsätta plugga, såklart
(Men det är bara två veckor kvar till höstlovet!!)

XX

MONDAY MOODBOARD

2018-10-08 07:56
Från EliseVictoria

Hej på er! Då var det måndag och en ny vecka igen! (och två veckor kvar tills lovet)

Jag tänkte bara göra ett snabbt inlägg och som man säger: en bild säger mer än ord kan. Därför har jag gjort en liten moodboard som föreställer vad jag har tänkt på i helgen och förra veckan -

Nu ska jag iallafall dra iväg till skolan till min längsta dag i veckan

XX

HÖST INSPIRATION - WHAT TO WEAR

2018-10-04 17:57
Från EliseVictoria

Hej på er! Hur sjukt är det inte att det redan är oktober? Tiden har verkligen gått så snabbt i år. Med oktober betyder det även ett antal olika saker - halloween, höst, kyla, men framförallt - höst outfits. När det kommer till denna tiden på året, då det är kallt, men inte för kallt än, finns det verkligen så många plagg man kan ha på sig, utan att frysa för mycket iallafall.

För att underlätta för er lite, har jag valt att dela med mig av lite inspiration om vad man kan ha på sig nu när det är modets säsong -


Jag vet inte med er, men personligen har jag ganska svårt att titta de perfekta plaggen - inte bara till hösten, utan verkligen till ALLA årstider. Mer specifikt - tröjor. Därför har jag valt ur några super fina och varma tröjor nu till hösten för att kanske underlätta lite för er::

1:an / 2:an / 3:an / 4:an / 5:an/ 6:an

1:an / 2:an / 3:an / 4:an / 5:an

Jag hoppas att ni fick lite mer inspiration om vad ni kan ha på er iallafall!

Nu ska jag försöka att plugga lite, då vi har så otroligt mycket i skolan just nu, men men det finns inte riktigt något man kan göra åt det - det är bara att fortsätta plugga.

xx

FLYGER IVÄG ÖVER LOVET!

2018-09-30 18:30
Från EliseVictoria

Hej på er! Vanligen skulle jag säga "wow det var ett tag sedan", men inte denna gången. Det har inte gått lika länge mellan mina inlägg denna gången och det är så det kommer att fortsätta. Jag ska satsa på att uppdatera er några gånger i veckan från och med nu.

Till saken. Jag har snart höstlov, vilket för min del betyder att jag slipper Sverige i två hela veckor och istället byter ut det mot solen och upplevelser utanför vårt "älskade" land.

I år blir det lite mer speciellt. Ni kanske märke att jag sa "två veckor" inte bara en så som man brukar ha och det stämmer. Eftersom att jag nu har börjat gymnasiet (suck) så har jag två veckors höstlov, vilken jag är väldigt glad för. Detta betyder också att jag inte bara ska till ett ställe i år, utan jag ska till två. Nämligen Skottland och sedan ner till värmen och min pappa i Marbella.

För att inte göra detta inlägget alltför tråkigt för er, tänkte jag låta er njuta utav dessa bilderna

Hela Skottland ser ut som ett stort slott. Jag vet redan att jag kommer att ÄLSKA det!

Inte nog med att städerna är helt fantastiska, utan naturen sägs vara en av de vackraste i hela världen. Jag menar, ta bara en titt på dessa bilderna:

Hur underbart ser inte detta ut att vara?!

Lets be real. Vi alla vet hur Spanien, mer specifikt hur Marbella ser ut, men här kommer ändå lite bilder - bara för att:

I år är det inte bara att jag har två veckors lov som är det speciella, utan en utav mina absolut bästa vänner ska med på resan till Marbella i år! Jag är så taggad och gissa om vi kommer att ha kul? Och gissa hur många bilder vi ska ta?

Jag längtar såå mycket tills lovet! Men tills dess har jag forfarande skola, det vill säga - fyra prov, en redovisning och tre inlämningar kvar- men jag räknar ner dagarna och de blir färre och färre.

xx

HOLY GREENS & EN PERFEKT HELG

2018-09-16 18:10
Från EliseVictoria

Hej på er! Denna veckan har verkligen gått så fort, jag menar det är redan söndag men det känns som en torsdag utan skola såklart haha.

Jag har hittat på en massa roliga grejer nu i helgen. Jag har gått på middag, umgåtts med vänner och shoppat lite - det är vad jag kallar en perfekt helg. Jag skulle egentligen ha pluggat lite mer än vad jag gjorde men men, jag får pluggar mer i veckan.

Jag och min kompis Line tog en kort liten paus i vårt shoppande och stannade till inne på Holy Greens.
Jag brukar inte äta där särkilt ofta och jag blir alltid lika chockad av hur gott det smakar!
Jag tog en Laxocado - som är min favorit och Line tog en Holy Caesar, som också smakade super.
Allt därinne är så fräscht och gott och även om jag äter hela salladen, känner jag mig inte skyldig eftersom det är ju nyttigt hehe.
Någon annan dom känner så eller är det bara jag?

Hur gott ser inte detta ut att vara?!

Nu ska jag iallafall sätta mig ner och (försöka) plugga.

xx

LEAVING FOR SCOTLAND

2018-09-12 20:57
Från EliseVictoria

Dagen är kommen. Dagen då min älskade storasyster lämnar vårt hem och vår lilla hörna av Sverige och världen för att åka till Skottland där hon ska spendera de fyra kommande åren. Eller dagen var kommen redan i söndags, inte idag.

Även fast hon bara har varit borta från hemma i några dagar nu, saknar jag henne redan


Som tur är, kommer vi träffas igen snart. Förhoppningsvis kommer jag och min mamma resa dit över min första vecka av mitt höstlov (ja jag har två veckor!!) före jag reser ner till mitt andra hem i Spanien och min kära pappa, men om inte det blir av träffar jag henne till jul.

Det var en liten update for now.

xx

DESIGN FORUM & CAFÈ NORDEN - KÖPENHAMN

2018-04-08 13:42
Från EliseVictoria

Hej på er! Först och främst, wow! Det var verkligen så bra väder igår, det var soligt och varmt (lite blåst såklart, men vad gör det?) För bara några dagar sedan låg det ett tjockt snölager på marken och nu är solen ute och vårblommorna växer och har börjat blomma - som jag har längtat!

Eftersom att jag kom hem väldigt sent igår och därför inte hann blogga - tänkte jag göra det nu. Jag och en av mina bästa vänner åkte nämligen till Köpenhamn igår. Vi åkte runt 10 tiden för att gå på Design forum. Jag har berättat vad det är i ett annat inlägg, men jag kan lika gärna göra det igen.

Så, vad är design forum?

Som man kanske hör på namnet, så är det något som handlar om design. De säljer olika design märken till nästan hälften av priset det egentligen kostar, tex jag köpte ett par Tiger of Sweden jeans för 600 danska kronor (ungefär 822 kr) och de kostar egentligen 1 200 kr - så värt!

Vilka märken har de?

Det finns verkligen så många olika märken där, för många för mig att rabbla upp, så om ni vill veta kan ni kolla - HÄR


Det är lite kaos, men de har bra grejer hehe.

Köpenhamn är verkligen så fint - hur kan man inte älska det? Köpenhamn påminner faktiskt väldigt mycket om Stockholm med alla de gamla byggnaderna.

Efter vi hade varit på Design forum, tog vi metron vidare till Ströget där vi åt på Café Norden. Vi hade hört talas om det stället innan och det verkade vara väldigt populärt, så därför vi var inte säkra på om vi skulle få en plats. Vi fick faktiskt det sista lediga bordet och bara några minuter efter vi hade kommit dit bildades en kö utanför restaurangen - snacka om tur!

Hur gott?! Vi båda tog oxkötts hamburgaren och jag tog en pink lemonade

Det var verkligen en så bra dag, men med lite otur då jag blev kvarlämnad i Danmark och fick köpa en ny biljett och vi åkte åt fel håll med metron, men annars var det en bra dag!

Nu är det plugg till nationella prov i fysik som står på schemat, men eftersom att det är så bra väder och 23 grader ute (i solen), tänkte jag sätta mig i vår ute soffa och plugga där.

xx

TORSDAGSLISTA

2018-04-05 16:59
Från EliseVictoria

Hej på er! Jag har sett lite olika listor nu på sistone, där folk svarar på lite frågor på olika sätt och jag tycker verkligen att det verkar som en så bra idé, cred till den som kom på det. Därför tänkte jag också hänga på den trenden, det är ju det vi bloggare gör ellerhur?

Jag tänkte svara på lite olika frågor eller påståenden jag vet inte riktigt vad man ska kalla det. Eftersom att det är 7 dagar i veckan tänkte jag svara på 7 frågor på ett lite speciellt sätt, eller speciellt och speciellt är det kanske inte, men vi säger så hehe.


1 sak som gör mig glad:

Om jag bara ska välja en sak som gör mig glad, är det helt klart mina vänner & familj.


2 saker jag älskar att göra:

Jag älskar att träna och leva nyttigt.

En annan sak som jag lever för att resa & upptäcka nya platser.

Världen har så mycket att erbjuda, så varför inte ta nytta av det?


3 bra butiker:

Zara

Nakd

Chiquelle

4 saker ni kanske inte visste om mig:

Jag är föddes i Frankrike, men kan absolut ingen franska

Jag har 5 olika hem

Jag har varit med i en matlagningstävling

Jag gillar inte riktig Cola


5 saker jag inte klarar mig utan:

Choklad

Nemo (min katt)

Musik

Min mobil

Äppelcider vinäger (äckligt jag vet)


6 filmer alla borde se:

The maze runner

The parent trap

How to lose a guy in 10 days

Hunger games

Crazy stupid love

Burlesque

7 ställen jag vill besöka:

New York

Maldiverna

Filippinerna

Venedig

Santorini

Paris

Milano


Jag hoppas ni gillade detta lilla sättet att lära känna mig lite mer! Skriv gärna vad ni tycker om det.

xx