RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-08-14 01:01:49

Kicki Kuang

KickiK blog on Nouw

Att skriva igen

2018-12-02 22:31
Från KickiK

Fick ett sug för att börja skriva igen, det var ju trots allt inte igår. Jag hoppade förresten på civilingenjör utbildningen inom Maskinteknik Chalmers som faktiskt var ett ganska spontan beslut efter tekniska basåret, det vill säga lika spontant som de flesta viktiga beslut i livet har varit sedan studenten. Chalmers i sig har varit en stor utmaning för mig redan från start och jag gjorde det inte heller bättre med att ta på mig ett extra jobb på 25% och säga upp mig på min gamla arbetsplats. Under basåret var jag så förtvivlad och vilsen, det kändes som att man kämpade och kämpade ändå fanns det inget mål. Vad skulle hända efter detta året?

Jag trivdes inte heller med cheferna på mitt nya jobb. Hierakin var tydlig och kände konstant press av prestera framför min chef. I maj tog jag en spontan beslut om att ta och åka till Asien på egen hand, framför allt hitta mig själv igen och framför allt komma ifrån allt press som krävdes av mig hemma. I efterhand ångrar jag inte alls och hemma i Sverige igen sa jag upp mig från jobbet. Det börjar kännas som jag har kommit till en bra plats i livet just nu. Har avslutat ohälsosamma relationer, klarat mig igenom skolan hittills och allting börjar äntligen vända mot det bättre. Från att vara omotiverad och osäker till att vilja anta nya utmaningar. Det klart att det finns vissa dagar som är mindre bra, men försöker alltid vara tacksam för det jag har just nu.


Paris

2017-12-17 23:28
Från KickiK

Älskar Paris allting staden att ha att erbjuda kulturen, maten, charmen staden är allt verkligen! Det är nog den närmsta definitionen på kärlek. Nån gång i framtiden ska jag hit och uppleva kulturen lära min franska och verkligen njuta av allt staden har att erbjuda. Varenda minut var glädje och varje sekund blev en upplevelse, staden slutar ej att överraska, någonsin!

Jag har börjat på universitet!

2017-09-11 21:34
Från KickiK

Det kändes som att det var såpass längesen jag senast skrev ett inlägg om mitt liv här på bloggen, känns nästan som att jag har glömt bort hur man skriver ett blogginlägg. Som rubriken lyder så har jag börjat plugga på universitet för cirka 1 månad sedan, vad blev valet? Valet var ändå himla tveksamt, men jag hoppade på ett tekniskt basår på Chalmers då jag ska plugga alla fysik, matte och kemi kurser som jag missade under mina år på gymnasiet där jag pluggade ekonomi. Just nu läser jag fysik 1/2 paraellt med matte och tempot är högt!

Jag skickade redan in ansökan i mars utan tvekan var det tekniskt basår ett självklart val för mig. Chalmers, KTH och Lund stod som mina 3 förstahandsval i listan. Just i stunden och under alla mina år har jag varir 100% på att jag ville plugga vidare direkt efter gymnasiet, att det blev just tekniskt basår var för att en av mina drömmar sedan jag var liten har alltid varit att bli en arikitekt. Rita hus, skissa byggnader och planera stadsdelar har alltid varit min dröm! Många i min omgiving kritiserade mitt val bland annat mina föräldrar som tycker att ekonomprogrammet på handels högskolan skulle passat mig bättre. Trots att jag var bra på ekonomi hade 3 år fått mig att tröttna på det, jag insåg kanske inte då hur skoltrött jag egentligen var.

Våren flög förbi i samband balen, studenten och alla fester, den 1a juni stod jag utanför Göteborgs operan och insåg att 3 år i gymnasiet var över och tårarna bara brast ur. Framtiden låg bokstavligen på mina händer och jag var den som skulle pyssla ihop allt alledes själv. Redan 1 vecka efter studenten stod jag bakom kassan i Liseberg där en stor del av min sommar spenderades, hann inte ens reagera på att jag hade blivit antagen till Chalmers en av landets tuffaste tekniska högskolor! Under sommaren har jag lärt känna livets männsikor gamla såsom nya kollegor, även lärt mig så himla mycket om mig själv. Liseberg kändes som mitt hem och vi på min enhet var en stor familj!

Kvällen innnan upropet på jobbet fick jag helt plötsligt brutal ångest över att jag skulle börja skolan nästa morgon det kändes så overkligt på ett sätt att sommaren var över och då slog det mig tanken om är detta verkligen vad jag vill göra med mitt liv? Hade världens finaste kollegor/vänner som pratade mig ur min ångest. Dem säger att man är ung och vilsen och jag känner att det är okej att vara det! I basåret har jag träffat på livets underbataste människor, men även konstigaste på alla slag och när jag pratar med människor inser jag att alla är lika vilsna där precis som jag, trots att vissa är ca 5 år äldre. Så jag känner att jag inte ska vara för hård på mig själv om jag inser att jag inte vill ta den tekniska vägen efter 1 år börja jag plugga på Handels nästa år istället.


Badrums inspiration

2017-06-04 16:33
Från KickiK
MARBLE BATHROOM
MAROKANSKT KAKEL
-

Håller just nu på att renovera båda badrummen hemma hos mig, den ena är i stort sätt klar men nu återstår bara den andra. Något som jag har inspirerats av både marmor och marockanskt stil. Det beräknas att vara klar någon gång under nästa vecka då kommer jag slänga upp ett inlägg på resultatet.


Lyckorus

2017-06-02 22:23
Från KickiK
BALEN 22 maj
STUDENTEN 1 juni

200 dagsfester, 100 dagars fester, studentbal, champagne frulle, utspring och student festen. Alla prov, timmarna i bibblan och stressen ledde till slut till något riktigt stort och längs med vägen skapades dessa fantastiska minnen. För igår så tog jag studenten och aldrig i mitt liv har jag känt så mycket lycka, glädje och sorg på en och samma gång. Precis som jag kände i nian kommer gymnasiet alltid har en plats i mitt hjärta!

Stockholm och JB

2016-10-22 15:05
Från KickiK

​Har fullständigt glömt bort att jag har varit iväg i Stockholm två gånger. Den ena gången var för att göra en dyslexi utredning vilket nändes i förra inlägget och den andra gången åkte jag upp dels för att se på Justin Bieber och fira lillan. Även om Justin inte var som förväntad så var känsla att vara i samma rum som honom hur mäktigt som helst. Älskar hans musik och kommer alltid att göra det! Stockholm ha liksom blivit som mitt andra hem har aldrig varit där så många gånger som i år, pendlade bokstavligen fram och tillbaka i varannan vecka! 

Dyslexi

2016-10-17 20:36
Från KickiK

Hej, bloggen såå himla längesen jag skrev här. Tänk att detta har i princip varit min vardag i cirka 5 år fram tills den dagen jag inte uppdaterade bloggen regelbundet, sjukt va? Det känns som livet har tagit en vändning senaste tiden, blogga och dela med mig utav mina tankar har inte varit lika viktigt, då jag har haft andra saker för mig.

I helgen var jag uppe i Stockholm för att äntligen kolla upp något som har varit ett frågetecken för mig under hela mitt liv, nämligen Dyslexi. Jag var hos en logoped i Kista 6 timmar gjorde vi flera tester allt från läsförmåga, förståelse, avkodning m.fl. Samtidigt som jag var där uppe tog jag chansen att hälsa på min syster som numera bor där. Hur som helst dyslexi testet visade nivå 1, vilket klassas som de värsta dyslexi vilket i normala fall finns i 5 nivåer om man ligger vid nivå 5 har man ingen Dyslexi.

Hur som helst jag blev inte chockad att jag fick min diagnosen dyslexi liksom det är något jag alltid inombords har vetat på något sett, men aldrig på det ner skrivet på ord. Jag har alltid haft svårt med språk, även läs och skrivsvårigheter ända tills jag började lära mig läsa och skriva. När jag var yngre trodde mina lärare att problemet till mina svårigheter inom svenska berodde helt enkelt att det inte var mitt hemspråk. Genom åren har jag kämpat mig fram med språket, läxan som tog 1 timme för min bästa vän att skriva tog mig 4 timmar, boken som tog mina vänner 1 vecka att läsa kunde tar mig flera månader. På grund av dyslexi har jag alltid känt mig mindre intelligent än alla andra och tagit föregivet att kämpa hårdare än alla andra. Att leva med dyslexi är inget jag har valt, men det kändes som en sån befrielse att få det bekräftad att jag inte är mindre interlligent. Jag kommer fortsätta att kämpa på med allt i livet och aldrig ta något föregivet.

Nya tag

2016-09-02 18:00
Från KickiK

Hejhej, som ni har märkt har jag tagit ett väldigt långt uppehåll från bloggen då jag princip inte har bloggar, eftersom att jag har haft fullt under hela sommarlovet gud vad mycket jag har jobbat. Hur som helst är har jag sagt upp mig på jobbet och tänker satsa förfulat på skolan sista året. Sommarlovet har som sagt varit mycket lärorikt låter ganska klyschigt men har lärt mig mycket om mig själv och insett vad jag verkligen vill göra! Jag hoppas att jag kommer upptäcka mer saker om mig själv nu när skolan har börjat.Polen

2016-08-16 09:59
Från KickiK

Kort uppdatering

2016-08-08 22:56
Från KickiK

Bloggen har varit låst under ett bra tag, men tänkte ta ett en stund och skriva igenom vad som har hänt de senaste månaderna som har gått utan bloggen. Först och främst kan vi börja med att säga jag har gått ut tvåan och är hur super nöjd med mina betyg! Om cirka 3 veckor så börjar jag mitt sista år på gymnasiet ser verkligen fram emot vad året kommer att erbjuda bal, studenter och massvis med roliga fester hoppas jag på!

Min syster flyttar till huvudstaden nästa vecka så försöker spendera lite mer tid med henne. Det är mycket som har förändrats sen jag tog min långa paus från bloggen, förutom att jag har fyllt 18 så har jag även skaffat mig jobb, Sommarlovet har i stort sätt endast bestått av jobb och har knappast haft tid att träffa vänner, I två månader pendlade jag mellan 2 jobb mina kollegor har sagt att jag måste ta det lugnt och lugna ner mig, men konstig nog trivs jag bäst när det är stressigt och har en fullspäckad schema! Dessutom redan imorgon åker jag resa till London med mina bästa vänner, vi har snackat om detta sedan grundskolan kan inte fatta att det faktiskt händer! Detta blev nog inte ett så kort inlägg i alla fall.