RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-08-14 01:03:15

Kattblogg

Catzilla blog on Nouw

(Dagen Före)5 + Dopparedagen, Sponsrat/Metapic

2018-12-19 16:38
Från Catzilla

5 dagar kvar till jul!

Luna har satt sin vinterborst och Hugos man börjar bli majestätisk igen (Jambostackarn är friserad och inte alls lika kunglig).

Första julen i en riktig vinterstad och vi trivs så bra, det har varit mycket i skolan så därför har jag inte bloggat så mycket, inget alls sedan utställningen faktiskt.

Lunas Önskelista:
Päls .

Hugos Önskelista:
Mat

Jambos Önskelista:
Kärlek, gemenskap och regnbågar

I sann juleanda så satt jag och browsade Arken Zoo och kom på att de finns på Metapic och med tanke på hur många roliga saker jag hittade (allt är sådant JAG vill ha så kanske inte passar alla katter) så kan jag lika gärna passa på med ett sponsrat inlägg.

Basic TeddyBear Huvtröja Brun (40 cm) / Little&Bigger Diamond Skål Svart (S) / Little&Bigger Diamond Skål Vit (S) / Coucou! Milk Drops (80 gram) / Jackson Galaxy Holey Treat Ball / Basic Soft Klösträd Grå 120 cm (Grå) / Jackson Galaxy Ground Vippa Med Iguana

Det är JÄTTE SVÅRT att hitta kattgodis utan fisk och vi försöker undvika kyckling också då vi är osäkra på om Jambo tål kyckling och vet garanterat att han inte tål fisk. Med tanke på att han nästan flådde sig sist han hade en allergisk reaktion tar vi inga risker. Troligtvis tål han till exempel fiskolja men jag är så paranoid.

Vippan och bollarna är från Jackson Galaxys kollektion och framför allt gillar jag dem för att de varken har fjädrar eller kattmynta :) Jambam är BESATT av vippor och Hugo gillar att leka apport med bollar :)

Vill ni skicka fan-mail till mina katter så är det alltså något ovanför eller liknande som är bra tips, fanart är också välkommet hälsar katterna!

Till vänster: Ovanlig bild på alla tre katter samlade, Till höger: Hugo

Hugo är dessutom befordrad till mästerkatt, han är helt enkelt så pass bra.

Uppdatering Norrskenskatten

2018-09-17 21:36
Från Catzilla

Vilken helg!

Jag gick på assistentutbildning båda dagarna innan utställningen började och klarade det ganska bra ändå, kaos och stressigt men det var trots allt första gången :P

Jag får se om det är något jag kommer välja att göra i fortsättningen då jag fick grymt lite tid att fixa med mina katter men kul erfarenhet :)

Hugo fick sitt andra CAP på lördagen men matte fick bakläxa på grooming (som vanligt..)

Hugo var även först ut och Luna sist ut båda dagar komiskt nog så redan 10 monter in i tävlingen var helgens mål med "att i alla fall EN av dem får ETT cert" uppfyllt :)

Luna, hör och häpna tog också sitt cert (CAGPIB) utan problem - den här varma sommaren hade gjort henne naknare än aldrig förr även om det var gränsfall på för mycket.

Även om inte ögonfärg spelar roll så ÄLSKADE domaren hennes ögonfärg :'D

Andra dagen fick Hugo sitt tredje cert och därmed Premier-titel så han kan nu stolt presenteras som PR S*Topzy Tail's Kazper

Väl uppe för nominering åkte han ut då endast skogisen höll måttet i preppning vilket gjorde valet enkelt för domaren, det var dock en stilig herre och både Hugo och nevan som var uppe för nominering var två unga grabbar som behövde växa till sig lite så resultatet hade nog blivit samma ändå :)

Så ingen final men cert båda dagar, fantastiskt!

Lunas söndag var fantastisk!

Hon fick sitt cert trots gränsfall på mycket päls, även denna domare kommenterade ögonfärgen då många tonkanesmaskade har "tristare färg"? :P

Sedan för nominering var hon upp mot en annan sphynxflicka med perfekt persika-coat som givetvis var bättre än Lunas men Lunas huvud var mer rastypiskt enligt domaren med både profil och bredd på kindbenen , dessutom bättre öronplacering.

Det var ändå jämnt mellan dem men Luna fick nomineringen för bättre humör :'D!

I finalen fick Luna en röst av fyra men det är helt underbart bra! Hon har aldrig fått en röst de tre tidigare gångerna hon varit i final och den här gången tyckte faktiskt en av fyra domare att hon var BÄST! Det är så stort!

Även om Luna förlorade best in show (som vi ändå inte räknat med) blev jag rörd till tårar av lycka och stolthet, underbara fantastiska katt!!

Ny stad och en vecka till vi tävlar igen!

2018-09-07 18:40
Från Catzilla

Om en vecka ska Skrutt och Sidentass (a.k.a. Hugo å Luna-Björn) ställas ut i Luleå! Då min familj bor där så har jag alltid drömt om att ställa ut där, Luna som varit naknare än någonsin har givetvit dunat till sig lite men it is what it is, hoppas ändå de kommer uppskatta hennes look :)

Kom på att jag inte uppdaterat sedan vi flyttade till Skellefteå, som sagt har vi flyttat hit då jag ska studera och vi älskar nya stället so far!

Annars har sensommaren varit fullspäckad med den nya uppdateringen i World of Warcraft, jag skulle vilja skylla min dåliga uppdatering på detta men inser att jag inte uppdaterade så mycket innan dess heller ^^

Trevlig helg på er alla!

Uppdatering och ny utställning bokad!

2018-07-19 22:02
Från Catzilla

Nu var det länge sedan jag uppdaterade och grymt mycket har hänt den här sommaren!

Vi har flyttat 120 mil norrut till Luleå - vilket bara är en mellanlandning på en månad för snart flyttar vi till Skellefteå då jag ska plugga och husse och alla katter följde med jag älskar min lilla familj!

Vi tar det lugnt i värmen - vissa uppskattar den mer än andra..

Förutom flytt, skolstart och nya livet att se fram emot har jag också anmält Hugo och Luna till Norrskenskatten i Luleå!

Jag har alltid drömt om att ställa ut i Luleå då jag växt upp här men även spenderat mycket tid i Arcushallen som barn då pappa, farmor och farfar varit mycket aktiva i tennisklubben, det kommer bli mycket nostalgiskt ❤

Jag är så lycklig och livet är fantastiskt! Jag tror att livet som norrlänningar kommer passa oss bra, jag hade nog aldrig planerat att flytta tillbaka men Skellefteå var verkligen en stad vi valde tillsammans ❤✨


Ps, katterna tog bilresan upp grymt bra, inga olyckor och ytterst lite gnäll, dessutom varvade alla tre ned snabbt när vi kommit fram :))


Cheers!

På plats i Göteborg!

2018-03-30 21:03
Från Catzilla

Nu är jag och Hugo incheckade på hotellet och äter godis och kollar lets dance (Hugo snarkar dock så tror han föredrar mello)

Resan gick smidigt och jag har varit ute och ätit middag med Yasmine och Robin som ska tävla för team Spock imorgon (vi håller också på bästa Spockster) :)

Morgonen startade med en lång dusch för Hugo, trots att han tyckte det var långtråkigt stod han  och lät mig löddra och spola ur schampo fyra gånger utan att klaga 💙

Det är tomt att bo på hotell utan husse men han är hemma och håller ställningarna med Luna å Jambo ❤️

imorgon kör vi! Blir tidig start :P sov gott alla!

Veckans andra bad för BamBam!

2018-02-09 19:56
Från Catzilla

Jambo drog ut ännu en present från kattlådan i morse så jag fick spendera min lediga dag med att bada stackarn en gång till och ge hans rövpäls en ny kortklippt look.

Så synd om stackarn som behövt bada två gånger på en vecka, inte kul för liten kise <3 när han lugnat sig från chocken ska vi troligtvis trimma ner hans päls till ca 3 cm, det spelar liksom ingen roll att husse borstar hans päls tre gånger om dagen, han får tovor och fruktansvärda dreads direkt! ¨

Det var många år sedan jag gick frisör på gymnasiet men fick lite déjà vu av att sitta och klippa blöt päls med russinfingrar :P

Det är bara så synd att Jamjam alltid måste bli klippt och trimmad på grund av sin päls (och att han hänger med en svettig nakenkatt som säkert ökar uppkomsten av tovor), hade det bara gått att hålla honom fri från tovor hade han haft en så ståtlig lejonman by now.. Vår fina svartvita vän <3

​Ikväll är husse ute med kompisar medan jag sitter hemma och taggar för en jobbhelg, livet är lite orättvist men jag har i alla fall katterna haha :)

Mini-fredag

2018-02-08 20:50
Från Catzilla

Matte är ledig imorgon så idag är det mini-fredag för oss <3 vicka på tårna det svänger ju! //Hugo

Trots att det bara är torsdag har jag haft en lååååång vecka, nu tar vi som sagt minihelg och ska se på Tv tills jag somnar (det lär ta mellan 3-10 minuter).

I natt ska Hugo sova inne i vårat kattfria sovrum, cuz weekend and stuff

God natt!

Utställningsdrömmar

2018-02-07 21:22
Från Catzilla

Sist jag drömde om att jag ställde ut Hugo blev han nominerad till panelen (final) innan jag vaknade men i natt drömde jag att domaren lyfte upp Hugo och bara "nä, han duger inte, han är diskad från tävlingen", jag blev så förnärmad och bestört!

Hugo är vackrast, de som säger något annat talar osanningar - at least that's the way I choose to look at it.

Sov gott!

2018-02-06 22:13
Från Catzilla

Idag har jag varit hemma med migrän så hade helt glömt att blogga då jag mest sovit :P

Vi har blivit förlåtna för gårdagens bad och vi har knappt sett Luna idag för vi har tagit fram en massa nytvättade filtar för att kompensera för att vi tagit undan ett klösträd som blev.. Nedsmutsat under gårdagens äventyr :P

Nu är det dags att sova lite till och hoppas jag mår bättre imorgon :)

Sov gott!

Måndagsbadet

2018-02-05 20:46
Från Catzilla

Idag blev det spontanbad för samtliga katter då Jambam hade dragit med sig en oönskad gäst ut ur kattlådan... Medan jag badade katter i på löpande band i en timme dammsög husse hela huset för att sen skura hela golvet två gånger.

Av de tre är Hugo den enda som varken klagar eller stretar emot när det är dags att bada, han är helt fine med det och är lika kelig och nyfiken för det, älskade kattskrälle <3

Som ni ser på bilden ovan satt Luna invirad i filten i total CHOCK efter denna fruktansvärda behandling (!!!)

Nu ska jag sova, under eftermiddagen på jobbet utvecklade jag en ryslig migrän och efter en lång kväll är det äntligen dags att lägga något svalt över ansiktet och sova