RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-11-08 08:42:45

Anna Truelsen

My Lovely Things

50 shades of grey.

2018-12-02 18:08
Från [email protected] (Anonymous)
Reklamsamarbete - Benjamin Moore SverigeJag älskar vyn ut genom våra 100 -åriga korspostfönster som vi satte in för sex år sedan. De ger vårt hus så mycket själ. Älskar hur man ser hur vägen försvinner bakom kröken och hur de vackra träden sträcker sig uppåt. Speciellt fint är det så är på vintern, men jag lovar att det är magiskt vackert på sommaren med, tyvärr ser man ogräset då, så ett noll till vintern då man inte behöver hålla efter ogräset. Bra där, nu lyckade jag hitta något mer positivt med vintern och kylan. Att det är magiskt vackert det råder det ingen tvekan på.
Väggarna är målade i färgen Coventry grey  från Benjamin Moore och liknar färgen vi målade med i matrummet och köket men den här färgen är lite kallare, men helt klart så skiftar den här kulören i varmare toner med, det beror helt enkelt på vad det är för ljus i rummet och vilken tid det är på dagen så man kan verkligen säga att här finns "50 shades of grey," här..ler.)
Från andra sidan i vardagsrummet så har man gudomlig utsikt, känns lite som att vara i fjällen, då vi bor på en höjd med utsikt över dalen och bergen på andra sidan. Stället som vi bor på kallas för "Smörhålan" lite som gräddhyllan som man säger nu förtiden.


Här kan ni läsa om hur panelen är byggd och målad.


Precis som för sex år sedan då vi totalrenoverade huset så är jag rätt trött på att måla och renovera nu, speciellt nu när vi närmar oss Jul då det här inte är en tid jag egentligen vill renovera, men jag kan inte styra över det hela utan man får renovera när man kan få hjälp. Trots allt jobb och en hel del problem med köket, men det är en annan historia så är jag väldigt glad och tacksam, då det blir så fint.

December 2012 kände jag att jag inte hann med julen, lite så känner jag väl i år med, men det kommer lösa sig. Här kommer bli jul med. Tur att jag inte överpyntar för det finns det ju inte tid för, utan här blir det jul med vackert dukat julbord, granar i olika storlekar och massa tända ljus och julblommor. Det är jul för mig.

 Jag vill även hinna baka vårt julbröd och lägga in sill och göra några sorters julgodis. Det ska jag "baske mig" hinna med, så det så..ler:) Galenskap kanske ni tycker, men detta är viktigt för mig för det sitter så mycket julkänsla i dessa traditioner. Men jag skippar lussekatt och pepparkaksbak i år, det hinns inte med, sen så äter jag ju inte särskilt mycket socker och gluten heller så jag köper helt enkelt till de andra som vill ha i familjen.

Ha det så gott/Anna

Julstämning på hög nivå

2018-11-26 15:05
Från [email protected] (Anonymous)

Av Anna Truelsen Foto Carina Olander

I senaste numret av Leva o bo har Carina och jag med ett julreportage i från Jenny och hennes familjs fina hem. Löp och köp och inspireras.
Ni hittar Jenny på instagram@angsheminrederi.se

Ha det så gott/Anna

Julklappstips

2018-11-25 18:16
Från [email protected] (Anonymous)
 Julklappstips i samarbete med Calixter


Jag är alldeles kär i de här mossgröna mockaaskarna, tycker att de påminner om sammet som är något av det hetaste man kan inreda sitt hem med i år, passar mig väldigt bra då jag valt sammet och mocka i flera år. Nu har jag plötsligt mycket att välja mellan. Mina absoluta favoritkuddar är i sammet. Och jag tycker att dessa fina askar i från Calixter är så fina och är absolut en sån sak jag skulle kunna önska mig i julklapp. Passar till så mycket!
Vad önskar du dig i Julklapp, kanske Calixter har något som du vill ge dig själv i julklapp eller köpa till någon annan. Med koden Anna får du 15% på varukorgen vid ett tillfälle mellan den 25 nov till den 2 december.

På instagram hittar du nu en tävling där man kan vinna ett presentkort på Calixter på 500 kr.

Ha det så gott/Anna

Att bygga bröstpanel

2018-11-22 18:00
Från [email protected] (Anonymous)

Inlägg i samarbete med Benjamin Moore Sverige


Vi har målat väggarna i kulören Metropolitan AF-690 som är
 Benjamin Moore`s color of the year 2019 och det är tänkt att även bordsunderredet 
skall färgsättas i samma kulör.

Det saknas hörnlist och bröstlist.Vi renoverar kök, hall, matrum och vardagsrum och jag hade en ganska klar bild från början över vad jag ville ha. I matrum så var tanken att vi skulle ha en bröstpanel eller sekelskiftespanel med speglar som jag kallar det. Då vi har korspostfönster så var planen att vi skulle se till att panelen harmoniserade med det.


Jag visade en bild för vår snickare Lucas Hedberg och han var med på noterna direkt och vi pratade om höjd och dimension osv. Det var mycket att tänka på tex, vad kontakterna skulle hamna osv, så efter små justeringar med måtten så hamnade panelen rätt i förhållande till kontakter, fönster osv.

Vi utgick i från fönstrens form som har stående glas, dvs glasen är kvadratiska upp till och längre än de är högre på nedre rutorna. Vi mätte rutornas brädd och delade det på hälften och det måttet fick styra hur breda speglarna skulle bli på panelen. Hade vi inte gjort så här så hade panelen upplevt som klumpig och inte smält in och harmoniserat med fönstret.


Här ser ni en blyerstskiss som vår snickare gjorde.


Panelen är gjord i mdf och vår snickare lät ett sågverk såga upp exakta längder för att spara tid väl på plats när han satte upp den.

Först började jag med att spackla hålen som blev av spikpistolen och när spacklat torkat så slipade jag bort överflödigt spackel och slipade hela panelen med ett sandpapper.

Jag har fått goda målningsråd av Peter på Benjamin Moore, han rekommenderade mig att grunda panelen med Smart Prime från Zinsser som är en avancerad vattenburen akrylatgrund som fäster på alla ytor.

Efter att ha grundmålat panelen så var det dags för nästa lager vit färg. En vattenbaserad Intertiör alkyd - Benjamin Moore Advance i glans 20 då jag inte ville ha det för blankt men ändå lite glans så att ljuset kan reflekteras mellan det blanka taket och panelen. Jag målade med kulören S0500-N och målade två lager med en väntetid på 16 timmar mellan varje lager.

Färgen flyter ut och täcker jättebra är reptålig och har god vidhäftning,egenskaper som jag tycker är väldigt viktiga för en färg. I början av min målningskarriär när jag var runt 18 år så köpte jag bara superbilliga färger och dessvärre så blev det inget jättebra resultat. I takt med åren så insåg jag att det alla gånger lönar sig att satsa på färg av god kvalité. Färgen från Benjamin Moore kostar en slant men den är mycket drygare en ledande färgfabrikat på svenska marknaden, vilket innebär att den i slutändan inte är så mycket dyrare.

Ps. ni hittar mer i från Benjamin Moore och deras härliga kulörer på pinterest.


Har ni några frågor om färgen och panelen så går det jättebra att ställa dem i kommentarfältet nedan.

Ha det så gott/AnnaSuperfin sekelskifteslägenhet

2018-11-21 08:57
Från [email protected] (Anonymous)

Av Anna Truelsen Foto Jonas Lundberg

I senaste numret av Leva o bo har Jonas och jag med ett reportage Anettes fina lägenhet, här bor hon tillsammans med sin man och son. Löp och köp för att höra om denna mysiga familjs renoveringsresa.
Klicka gärna in er till Anette på instagram 

Ha det så gott/Anna

"Sneakpeak" på vårt matrum med bröstpanel i sekelskiftesutförande

2018-11-20 17:11
Från [email protected] (Anonymous)
Inlägg i samarbete med Benjamin Moore Sverige


Jag har målat våra väggar i matrummet i samarbete med Benjamin Moore - Sverige . 
Jag valde kulören Metropolitan AF-690  som är Benjamin Moores Color of the year 2019.  


Jag älskar verkligen den här kulören och det är förundrande att se hur kulören skiftar i de olika ljusskiftningarna som dagen bjuder på.

(Panelen saknar bröstlist och golvfoder och golvet skall slipas och behandlas)


Som ni ser så ser kulören ut att drar mot grönt, men i själva verket går den mot grått, men upplevs lite grön i ett visst ljus.


Innan jag bestämde mig för den här kulören så provmålade jag fem kulörer på ett stort papper som jag lade ut på golvet och valde sedan ut två av mina favoriter som jag målade upp på en stor väggyta vid fönstret och på en vägg som inte får direkt solljus för att se hur kulören tog sig ut i olika ljus. 


Jag måste säga att jag är jättenöjd med den grå kulören Metropolitan Af-690 från Benjamin Moore och det roliga är att jag stod och tittade på panelen och väggsnutten innan jag hade målat väggen och tänkte vad vitt det är här,så har jag aldrig känt förut och hela huset har ju varit vitt, så ni förstår, jag är verkligen redo för färg.

I nästa inlägg så skall jag berätta lite mer om hur panelen är byggd och hur den är färgsatt.
ha det så gott/Anna

Stämningsfullt i ladan

2018-11-15 19:50
Från [email protected] (Anonymous)Styling & Text Anna Truelsen Foto Carina Olander

Skapa gammaldags julkänsla med äppelrött och grönt,där det naturliga är hedersgäst.
 Pynta med amaryllis,gransris och vacker girlang. Lägg till det ett rustikt porslin 
och bjud på rykande het glögg med goda tilltugg i stearinljusets sken.

Just nu kan ni hitta min julpyntade lada i senaste nr av Leva o bo, översta bilden pryder omslaget vilket jag är jätteglad för. Löp och köp för massa tips hur du skapar en stämningsfull jul.

Tack till !

Västergården för lån av porslin
Lovely Linen för servetter, kuddar, pläd, förkläde
Kattvikdesign för era vackra ljusstakar i mässing med glas som omgärdar ljuset.
Ängsheminrederi, för de stämningsfulla fotogenlamporna

Ett stort tack till Växtboden i Veddige som alltid ordar blommor i hög kvalité till mina reportage.


Ha det så gott/AnnaJag julpyntar gärna när familjen gått och lagt sig.

2018-11-13 11:38
Från [email protected] (Anonymous)

Av Anna Truelsen Foto Carina Olander

I senaste numret av leva o bo `s Äntligen Jul  har Carina och jag med ett härligt julreportage i från pyssliga Marias fina juldekorerade hem. Klicka in er till Maria på instagram @tradgardsgatan6

Ha det så gott/Anna

Juylpyssel

2018-11-12 13:22
Från [email protected] (Anonymous)


Styling & Text Anna Truelsen Styling & Foto Carina Olander

I senaste numret av leva o bo så kan man se Carinas och mitt julstyling reportage vi gjorde för två år sedan hemma hos Frida och hennes familj till tidningen Leva o bo.Ha det så gott/Anna

Det där med att välja rätt färg för rätt ändamål. Jag har testat ett av Ameri...

2018-11-11 18:09
Från [email protected] (Anonymous)

Samarbete med Benjamin Moore Sverige 


Jag blev tidigare i höst kontaktade av en pr-byrå som sköter marknadsföringen i Sverige  av etableringen av ett av Amerikas största färgmärken - Benjamin Moore. De vände sig till mig med frågan om de kunde anlita mig för marknadsföring av Benjamin Moore. Jag blev självklart intresserad och färgnörd som jag är så ville jag veta allt om färgens egenskaper och vad som gjorde just den här färgen så bra. Jag ställde fråga efter fråga och vid samtalets slut så kände jag att det här var en produkt som jag verkligen kunde stå för och som skulle förenkla målningen och bidra till ett mer hållbart resultat i jämförelse med andra färgfabrikat. Nu är det ju inte så att jag är missnöjd med de svenska märken jag tidigare målat med, men redan en kort stund in i vårt samtal förstod jag att den här färgen spelar i en annan division.


Det som är utmärkande för Aura från Benjamin Moore är:

Extrem täckförmåga: 40-50% längre sträckförmåga än traditionella väggfärger. Alcros Pashmina tex som är Alcros flaggskepp har en sträckförmåga på 6-8 kvm enl teknisk spec. 
Aura har en sträckförmåga på 9-10 kvm per liter.
Patatenterad Color Lock teknologi : vilket innebär att själva pigmenten i färgen kapslas in i bindemedlet. Det gör så att färgen inte färgar av sig, och håller kulören längre över tid samt ger ett större färgdjup på målad yta. Detta är Benjamin Moore ensamma om.
Överlägsen tvättbarhet utan att lämna märken eller färga av sig.
Unik djup färgåtergivning och lyster. Pga av Benjamin Moore tillverkar sitt egna pigment och att pigmentet kapslas in i bindmedlet på ett unikt sätt.

Går att bättringsmåla utan att det syns pga att det gamla och nya färglagret smälter ihop.

Vi har ett gediget målningsarbete framför oss. Tak, väggar, lister och foder på hela bottenplan skall målas och vi började med taken som är av pärlspont.  Först målade vi två lager med kvist och isoleringgrunden  Bin -Advance som innehåller syntetisk Schellack. 

Jag fick även rådet att måla taket med Benjamin Moores-Aura. Det är en helmatt väggfärg men fungerar mycket bra att måla både på trä och tex, cementväggar och skulle to.m, ge ett bra skydd på pärlsponten i hallen som sitter på väggarna. För mig kändes det totalt otänkbart att måla en väggfärg på trä, men den här färgen är så tålig och slitstark så det skulle fungera perfekt. Jag kan säga att jag var mycket skeptisk för det här var något helt nytt för mig, men jag valde att lyssna på proffsmålaren som rekommenderade mig detta och testad att måla med Auran i halltaket och det blev jättefint. 

Men i slutändan valde jag ändå bort att måla våra pärlspontstak med Auran då den är helmatt, vilket inte reflekterar ljuset så bra. Vi bor på en höjd med skogen alldeles inpå husknuten och har små fönster så vi är väldigt rädda om det dagsljus vi kan få in och efter noga övervägande så fick det bli en snickerifärg i taket istället i glans 40 då glansen skulle reflektera ljuset på ett helt annat sätt än vad en matt färg skulle göra. 

Det jag har fått lära mig är att snickerifärg i tak är överkurs, en väggfärg i Aurans kaliber är tillräckligt bra, om man vill ha en matt kulör i taket. Och om man ser till vad det kostar så är det lite som att slänga pengarna i sjön om man målar med en snickerifärg i trätak då väggfärgen fungerar lika bra och är billigare. 

Ps, ja jag vet det blir ganska mycket färg på mig när jag målar. Jag är noggrann och snabb men det blir
 lite dropp här och var. Men ju mer jag målar ju mindre spill blir det.
Ser ni vilket fint blänk i taket det blev av Benjamin Moore`s Advance i kulören NCS 0500 i 40 glans.

Vi har gett oss in på ett jätteprojekt som rör, kök, matrum, vardagsrum och hall. Vi river och målar,spacklar och tapetserar allt själva och jag samordnar allt. Mycket jobb men väldigt roligt. 

När vi flyttade in för 10 år sedan så bestämde jag mig för att den dagen då vi totalrenoverar köket så skall vi koppla in vår vedspis som tidigare ägare låtit koppla ur pg.a en soteld i kanalen från vedpannan. Vi tog hit sotaren som gör brandskyddskontroller och han konstaterade att vi skulle kunna använda ventilationskanalen till vedpsisen och han informerade Fredrik på Värmehuset i Kinna som var vår tilltänkta vedspismontör. 

Vedspismontören och en murar kom hit förra veckan och fixade till rökkanalen och några dagar senare var montören här för att koppla in röret till rökkanalen och i fredags kom sotaren och konstaterade att allt var som det skulle, och nu får vi elda i vedspisen. 

Vi har även putsat om murstocken och fundamentet som vedspisen står på med kakelfix och målat den, och här kom Benjamin Moores Aura väl till pass. Färgen är matt, ser ut som kalkfärg och är supertålig, vilket innebär att man kan torka av den utan att fägen följer med trasan, det är bra det. 

Ni kan tror att jag är barnsligt glad över att ha fått ordning på vedspsien och att vi har knackat bort det fula gamla kaklet.


Visst blev det fint? och jag älskar att man kan se veden i förvaringsutrymmet under vedspisen. Tidigare var det en gjutjärnslucka där, men den var jag inte så noga med. Något som jag verkligen uppskattar från forna tidigare ägares renovering är den svarta stenskivan, skiffer gissar jag på som ligger kloss an till vedspisen, otroligt praktiskt, värmetåligt och tåligt mot fläckar och sot.
Ni hittar mer inspiration i från Benjamin Moore på Pinterest

Fortsättning följer...

Trevlig kväll/Anna

Jul i orangeriet

2018-11-08 16:38
Från [email protected] (Anonymous)

För några år sedan lånade jag och Carina min vän Erics orangeri och så stylade vi upp jul. Måste säga att det här reportaget är ett av mina favoritreportage då jag älskar allt. Det är en naturnära styling som ger så mycket julkänsla. Eller vad tycker ni?

Ha det så gott/Anna

Tacksamhet

2018-11-06 17:43
Från [email protected] (Anonymous)


Jag känner mig så oerhört tacksam.

Som 42 åring finns det lite mer utrymme för mig och vad jag längtar efter. Allt har sin tid som man brukar säga och visst är det så. Jag blev mamma det året när jag skulle fylla 20 år och när jag var 27 år så var jag fyra barns mamma, ett val jag aldrig ångrat. Tvärtom, mina barn har berikat mig och resan som deras mamma har gjort mig till en bättre person.

Jag hann knappt in i arbetslivet innanjag bildade familj,jag strävade inte direkt efter att göra karriär utan såg min familj som det absolut viktigaste och värdefullaste jag kunde få. Tror egentligen aldrig att jag har haft några jättestora ambitioner att bli chef eller gå på högskolan och få en fin titel, utan jag har bara gjort mitt bästa och tagit vara på möjligheterna som jag fått.

Jag började arbeta som undersköterska direkt efter gymnasiet och blev kvar i 15 år. Jag har alltid älskat människor och jag har alltid tyckt att gamla människor är intressanta då de har så mycket att berätta och så stor livserfarenhet. Jag arbetade deltid i flera år och jobbade mest kvällar och helger och någon enstaka dag i veckan, som utökades till två heldagar i veckan när min man var hemma två dar i veckan med minstingen som föddes 03.

Genom att jag valde att jobba timmar och sedan fick en deltidstjänst så blev det inte direkt några pengar över till kläder för mig och min man, och jag minns att jag brukade önska mig pengar i födelsedagspresent och julklapp som jag köpte kläder för. Jag var nöjd med det, då jag valt min livsstil. Visst fanns det dagar då jag såg vad andra hade men fick då resonera med mig själv om vad jag hade valt och vad jag fått och vad jag skulle mista om jag ändrade mitt liv för att få mer pengar osv. Och jag kom alltid tillbaka till att jag valt det bästa för vårt liv.

Sedan nio år tillbaka arbetar jag heltid som inredningsstylist & skribent i mitt egna företag och i dag har vi helt klart mer pengar än vad vi hade när barnen var små, vilket resulterat i att jag i dag har en hel WIC att fylla upp kläder, detta är något jag är oerhört tacksam för. Jag är tacksam för att jag började mitt vuxna liv med lite pengar så jag kunde lära mig värdet av pengar och känna glädje över att ha råd att köpa saker som man längtat efter. Jag väljer än i dag inga dyrgripar utan vill hellre ha många plagg att välja på, då det lyx för en tjej som knappt har haft något att välja på i garderoben.

Så jag är oerhört tacksam för att Elfa Lumi AB vill samarbeta med mig och har gett mig möjligheten att få en alldeles fantastiskt lyxig WIC som är bara för mig.

Ps. man blir inte direkt höginkomsttagare genom att jobba  med att göra reportage. Då vi aldrig får löneförhöjning utan bara indragningar och behöver jobba hårdare och hårdare. Men jag gillar att jobba och sporras av utmaningar.

Ha det så gott/Anna
Walk in closet

2018-11-05 17:35
Från [email protected] (Anonymous)
 Garderobsystem i samarbete med Elfa Lumi AB


 Väggarna är målade med kalkfärg/kalklitir i ett samarbete med My white countrhouse 

Jag är jättenöjd med både färgen och kulören, och tycker att det blev jättefint. Jag har målat med den här kulören Den fina puffen kommer i från Shepherd och visas i arbete med Shepherd of SwedenDen snygga mattan Alton 140x200 har jag köpt på Ellos .


Jag har valt den topphängda dörrmoddellen Artic med ramar i sandad svart och härdat klart glas i från Elfa Lumi AB. Skjutdörrarna monteras i taket utan golvskena så att golvet kan fortsätta in i garderoben utan avbrottJag är så glad för min WIC, äntligen har jag ett helt rum för mina kläder. Det är så underbart att jag knappt tror att det är sant. Garderobsystemet med skjutdörrar i från Elfa är helt magiskt snyggt och praktiskt, och motsvarar allt jag drömt om. Jag älskar den industriella känslan dörrarna inger.

Visst är det snyggt!Jag gillar ordning och reda och vill att garderoben skall inge lugn, det är lite svårt när man har en hel del färgstarka kläder. Jag löste det genom att hänga alla mina gula och röda kläder i smutten längst in till höger så blir garderobsintrycket lugnare.

Än är inte min WIC färdig inredd, men jag har kommit en bra bit på väg och kommer uppdatera med mer bilder längre fram.

Ha det så gott/Anna


Köksrenovering

2018-11-05 13:55
Från [email protected] (Anonymous)

Vi har verkligen tagit sats för att orka den här renoveringen. Länge så sa det fullständigt stopp inom mig när jag tänkte på den då en köksrenovering här påverkar hela vårt nedre plan, då vårt trägolv löper genom hela bottenplan. Men så helt plötsligt så kändes det som det var rätt tid. Vi tog ett stort banklån för att ro renoveringen i hamn. Inget kul att låna pengar men huset har ökat bra i värde den sista tiden så det fanns utrymme till att låna upp.


Vi bestämde oss för kökstillverkaren HTH och deras modell Shape som har ett stilrent uttryck och som passar fint in i vårt trettiotalshus. Mitt uppe i planeringstadiet av renoveringen så upptäckte vi att vi hade fått en vattenläcka i taket på en av våra utbyggnader. Inget kul då reparationen av den skulle sluka en hel del av vår renoveringsbudget. Vad skulle vi dra in på nu?

Vi hade två golv alternativ. Antingen slipa och behandla det trägolv vi redan hade eller lägga in en ekparkett i fiskbensmönster. Länge lutade det mot att lägga in fiskbensmönstrad ekparkett, men det kändes aldrig riktgt bra i hjärtat, varför visste jag inte, men efter att ha reflekterat över det hela insåg jag att jag tyckte att parketten kändes för exklusiv för vårt hus. Det kändes som om vårt hus var designat för lutat furugolv och så fick det bli och genom att inte välja ekgolvet så fick takrenoveringen plats i vår renoveringsbudget, vilket kändes bra då det inte blev ett allt för stort offer att välja bort det.
Jag har haft en dröm under många år att få höga gedigna sekelskiftespaneler och har inspirerats så av Marianne Wikners fina panel. Planen är att sätta höga paneler i matrummet som skall målas vita, och väggen ovanför skall färgsättas i en grå nyans. 

Tanken är även att vi skall ha låga paneler i vardagsrummet, men vi får se hur långt pengarna räcker, då kostnaderna drar i väg. Har vi inte råd att låta vår snickare göra panelerna så får vi helt enkelt göra dem själva. Vi har anlitat Lukas Hedberg i från Fritsla som är en oerhört duktig snickare och som är lyhörd på gamla hus och dess ägare. 


Visst har vi utgifter och många av dem är helt klart självförvållade då vi har gjort en del lite mer exklusiva val, som tex en 90 cm spis i från Bertazzoni  . Jag är barnsligt lycklig över att ha fått välja en sådan här fin spis då jag tycker mycket om att laga mat och baka, så den här spisen kommer bli en fullträff.


Vi har även valt en riktigt bra fläkt i från Fjäråskupan. Den fläkt som vi har haft i huset tidigare var så dålig,så dålig så att alla mina kläder i sovrummet på andra våning alltid luktade matos. Så den här gången så skulle det bli en riktigt bra fläkt och då var det inte svårt att välja då vi hade en fläkt i från Fjäråskupan i förra huset som var riktigt bra.Under de tio år som vi bott i huset så har vi försökt att återskapa så mycket som möjligt i från förr. Vi har satt in 100 åriga korpsostfönster, tagit fram pärlspont och trägolv som varit gömda under masonit. Och så har vi satt in pärlspont i alla tak på bottenplan.

Nu när vi renoverar köket så har vi installerat vedspisen som varit urkopplad i många år. En vedspismontör och murare har varit här och ordnat till det hela så att vi nu har en ny kanal till vår vedspis. En brandmurskiva har även satts upp och så har murstocken blivit putsad en gång med kakelfix och jag skall göra det andra varvet själv och sedan måla allt vitt, efter det kommer vedspismontören Fredrik i från värmehuset i Kinna och installerar röret så att vi kan elda i vedpsisen. Jag kan knappt tro att det är sant att vi snart kan elda i den, då det har varit något jag längtat efter i många år.

Den vackra kaminen ovanför på bild är en Royal Viking kommer att anlända till oss v 3 och installeras i matrummet, och med den så blir cirkeln på något sätt sluten när vi har fått ersätta den moderna kaminen som stått här mot en kamin som passar huset ursprung bättre. Innan dess är tanken att vi skall ha målat färdigt allt, så vår golvslipare Oscar i från Oscars golv i Varberg kan komma och fixa golven.

Om allt går som det ska så kommer väggarna i köket att få gips i morgon och sedan sätter vår snickare in köket. Och förhoppningsvis så kommer en hantverkare ut inom kort och kontrollmäter våra bänkskivor för att sedan tillverka och därefter installera våra fina stenskivor i från stenskivan.seSen får vi ta vid och sätta tapet och måla, taket har vi redan målat fyra varv, och mer om det kommer i ett separat inlägg.

Ja det är mycket nu,vi river, målar och försöker synka allt,det är helt klart intensivt men väldigt roligt.
Ha det så gott/Anna

Jul på Ingarö

2018-11-05 12:23
Från [email protected] (Anonymous)Av Anna Truelsen Foto Carina Olander

I senaste numret av Hem & Antik så har Carina och jag mer ett häligt julreportage i från Anna & Magnus fina hus på Ingarö.  Klicka in er till paret och se mer från deras hus på instagram
Ha det så gott/Anna

Juldukningstips

2018-11-04 17:39
Från [email protected] (Anonymous)
Samarbete med webbutiken Calixter


Den vackra glaskupan med marmor bricka kommer i från Calixter och visas i samarbete med Calixter.se Perfekt för julens alla stylningar och dukningar. Det bästa är att när julen är över så kan den pyntas med något annat. Jag är riktigt förtjust i säsongslösa prylar då jag tycker att det känns bra att kunna använda sakerna jag införskaffar mig året om. 

Om du uppger koden:  Anna så får du 15 % rabatt på hela varukorgen 
vi det ett köp på Calixter.se gäller tom 11 nov 2018
Jag får en hel del erbjudande att samarbeta med butiker och jag kan säga att det är inte ofta jag säger ja. Men när Tyra på Calixter kontaktade mig så kände jag med en gång att jag ville inleda ett samarbete då jag kände att butiken hade ett så personligt och trevligt sortiment. Ta och kika in i Tyras fina butik Calixter med vetja, kanske du också hittar något som du vill köpa, med  rabattkoden Anna så har du 15% rabatt på hela varukorgen, gäller till 11 nov.


Bestick, ljusstakar, fat och glas är loppisfynd. Servetterna är sydda av metervara i från tygskroten.Jag älskar att duka fint och tycker att det är alldeles särskilt roligt att duka fint till jul.

Just nu råder det renoveringskaos inne i mitt hus då vi gör om kök, matrum, vardagsrum och hall. Ja ni förstår, inte så fotovänligt inne om man utgår i från att kunna bygga fina miljöer och fota. Visst ska ni få se bilder i från renoveringens gång, och jag kan avslöja att det kommer bilder redan nästa veckan här på bloggen. 

Tack o lov så har jag min lada där jag kan vara kreativ. Stora delar av ladan är full av köksateraljer, stolar mm, men jag har sparat en hörna där jag kan styla och fota och gjorde tidigare i veckan en juldukning där det enkla får tala.

Ha det så gott/Anna


Vårt hus är som gjort för jul

2018-11-02 07:16
Från [email protected] (Anonymous)


Av Anna Truelsen Foto Carina Olander

Efter att ha flyttat sex gånger på lika många ar har Frida och Harry äntligen hittat hem. 
På den gamla gården utanför Tibro firar de jul bland värmande brasor och 
traditionellt pynt - något de planerar att göra livet ut.

I senaste numret av Allt i hemmet har vi med Frida och Harrys fina gård. Löp och köp för att se mer.
Ha det så gott/Anna


Stämningsfullt firande på logen

2018-10-28 20:52
Från [email protected] (Anonymous)
Av Anna Truelsen Foto Carina Olander

Inför jul pyntar Fia och Kristoffer logen på sin gård och bjuder in till ett traditionellt 
firande bland levande ljus och natruligt pynt. Här guidar vi dig till idéerna 
som skapar underbar stämning med rustik känsla.

I senaste numret av Allt i hemmet har Carina och jag med två fina reportage i från Fia och Kristoffer. Jag har redan visat ett reprotage i från deras hem och här kommer ett reportage i från deras julpyntade loge. Kika gärna in till dem på instagram

Ha det så gott/Anna

Vi plockar upp saker längs vägrenen ibland

2018-10-28 07:35
Från [email protected]om (Anonymous)


Av Anna Truelsen Foto Jonas Lundberg

Malin och Michael har inrett sitt hus i Älvsjö med en självklar känsla för form och färg.
 Här behövs inte många nya saker,det mesta är begagnat eller ärvt. 
-Jag är väldigt hemmakär och tycker om att vara 
hemma och skrota runt, säger Malin.

I senaste numret av leva o bo har vi med ett jättetrevligt reportage, det är i från Malins fina hem i Älvsjö. Klicka in er på instagram och kika och löp och köp Leva o bo för det här hemmet är verkligen inspirerande.

Ha det så gott/Anna

Vi pyntar med det naturen ger

2018-10-26 07:19
Från [email protected] (Anonymous)


Av Anna Truelsen Foto Carina Olander
För Fia och Kristoffer är det viktigt med traditioner. I det lantliga hemmet i Skåne präglas julen
 av naturnära pynt som harmoniserar fint med parets smakfulla vintagestil.

I senaste numret av Allt i hemmet har jag med tre stycken fina julreportage, först ut är Fia och Kristoffers fina julpyntade hem. Ni hittar mer i från Fia på instagram 


Ha det så gott/Anna

Med kärlek till traditionen

2018-10-25 07:27
Från [email protected] (Anonymous)


Av Anna Truelsen Foto Carina Olander

På samma på plats utanför Grythyttan där släkten har bott sedan 1700-talet har Henrik och Karolina byggt ett hus som förenar sekelskiftesatmosfären med moderna bekvämligheter. På julen fyller de huset med nära och kära och dukar upp ett julbord med både traditionella och vegansak godsaker.

Reportaget i från familjen Bystedt finns med i senaste numret av Lantliv. Klicka gärna in er till Karolinas instagram.

Ha det så gott/Anna


Med rum för ringdans

2018-10-24 06:54
Från [email protected] (Anonymous)

Av Anna Truelsen Foto Carina Olander


Efter en kärleksfull renovering blev det gamla timmerhuset i Gästrikland återigen ett vackert hem med skimrande julmagi. trivsamt knarrande trägolv, gustavianskinspirerad inredning, charmigt pynt i från förr och kakelungsbrasor som det grillas äpplen i skapar en sagolik stämning de ljusa rummen. 
Följ med hem till familjen Fagerlind på Hans-lars gården.

Reportaget från familjen Fagerlind kan ses i senaste numret av Lantliv. Klicka gärna in er till 
Jenni Mari på instagram så får ni se mer av familjens fina hem.

Ha det så gott/Anna


Vårt hus är som gjort för julkalas

2018-10-23 09:35
Från [email protected] (Anonymous)


Av Anna Truelsen Foto Jonas Lundberg

"Sara Sjöbom är fjärde generationen som får förvalta den vackra faluröda gården som gått i arv i släkten sedan den byggdes för hundra år sedan. Nu är det hon och hennes familj 
som njuter av det naturnära livet på ekekullen och kan duka till glöggkalas
 i ett hus där julstämningarna sitter i väggarna"

I Lantliv nr 11 har jag med tre stycken reportage. Först ut är ett härligt julreportage i snöskrud i från Sara och henens familjs vackra gård. 

Löp och köp Lantliv som är sprängfylld med massa julinspiration. Ni hittar mer från Sara på hennes instagram @ekekullen

Ha det så gott/Anna


En kär tradition

2018-10-22 08:28
Från [email protected] (Anonymous)

Styling & Text Anna Truelsen Foto & Styling Carina Olander

"Pepparkakor, girlanger av apelsiner, en stämningsfull adventsljusstake av återbrukat material eller serveringar med skogstema. Att pyssla tillsammans,stora som små, ger inte bara personligt pynt att dekorera med -det blir vackra minnen för livet."

I morgon kommer Lantliv  - Inred för jul ut i butik.

Vi har med ett härligt jupysselreportage som vi gjorde hemma hos Sandra Nilsson och henens familj. Tack goa Sandra för att vi fick låna ert hem och göra ett pysselreportage med er.

Ha det så gott/Anna

Höstutflykt till Tjolöholm

2018-10-17 11:12
Från [email protected] (Anonymous)

Tjolöholm är väldigt speciellt för mig. Min farfar är uppvuxen i allmogebyn i stugan som i dag fungerar som museum. För några veckor sedan var Carina och jag ute på Tjolöholm och gjorde reportage om Allmogebyn och fotade en del i från stugan där min farfar är uppvuxen, det var väldigt roligt.

Vi fick även titta in i de andra stugorna som är renoverade och hyrs ut för övernattning och i fredags  så övernattade jag och mannen i Ryktade Bengtssons stuga. Det var så mysigt. Vi hade med oss god mat som vi tillagade och när vi vaknade och det var frukostdags så fanns det frukost som Tjolöholm förberett och satt in i kylskåpet.

När vi var mätta och belåtna tog vi en promenad i det vackra höstvädret.

Jag älskar naturen ute på Tjolöholm och har varit ut här varje långfredag sedan jag var 16 år. Varje gång så säger vi att vi skall ute och gå samma runda senare när det är grönt ute, men det har aldrig blivit av förrens i år.
Vi passade även på att gå en visning på slottet och dagens visning gick i Downtown Abbey stil.


Innan vi åkte hem passade vi på att äta lunch i Storstugan och det kan verkligen rekommenderas. Vilken mat, vilka smaker. Maten var fantastisk, ni vet så där god så att smaklökarna galopperar.

Har ni inte besökt Tjolöholm så kan jag varmt rekommendera det och snart går årets Julmarknad av stapeln, den får ni inte heller missa. En av Julens höjdpunkter för oss.

Ha det så gott/Anna