RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-11-08 13:40:35

Yesterday You Said Tomorrow

Jag bloggar om det mesta, dock med fokus på resor och träning!

Sådant som har hänt på senaste

2018-11-30 05:28
Från [email protected] (Annika/Resfredag)
Inlägg i samarbete med webbhotellet.se

När jag började blogga renodlat om resor på resfredag.se var ambitionen att fortsätta blogga privat på aniika.se. När allt kom till kritan var det mer än tillräckligt att hålla en blogg levande och aniika.se fick helt enkelt ligga och puttra vidare utan omtanke. Jag kan dock inte med att göra mig av med bloggen "där allt började" och har stundtals funderat över hur jag ska använda den här kanalen framöver. Ska den ligga på eget webbhotell, ska designen göras om, ska jag skriva om träning, om familjen, eller kanske något helt annat?
För tillfället fungerar bloggen som en dagbok för mig. Här har jag min egen plats på nätet att se tillbaka på allt som har hänt sedan 2011. Känslor, tankar, foton och rapporter från det lilla till det stora - tänk vilken skatt ändå!

Inlägg skrivet i samarbete med webbhotellet.se.

2016: ett år med blandade känslor

2017-01-03 22:29
Från [email protected] (Annika/Resfredag)
Blonda små barnhuvuden, långa sandstränder, föräldralediga dagar som på något sätt tog slut, oro över sjuka föräldrar, många och långa resor, terrorattentat i världen och mycket tid med både den stora familjen och den lilla. Hej då 2016, jag kommer ändå att minnas det här året med glädje!
Mitt sista föräldralediga år någonsin, det är sorgligt men på något sätt skönt. Jag känner mig klar och oändligt tacksam för våra tre barn som förgyller mitt liv på alla plan. Året som gick var fint, jag trivs bra med att vara 36! Jag vågar mer, tar för mig mer, och försöker hela tiden sträva efter att bli bättre på alla möjliga plan. 2015 var åldersnojans år, nu ser jag nästan fram emot att bli äldre. Märkligt det där. I augusti började jag jobba på mitt juristjobb igen, efter nästan 2 år som föräldraledig med Nelly. Jag ångrar inte en sekund att jag drog ut på föräldradagarna så länge, den här tiden med familjen har varit så värdefull. Nu jobbar jag 75 procent för att få ihop alla delar i livet. Lättare sagt än gjort kan tilläggas...


2016 var året då vi åkte på massor av utflykter tillsammans. (Läs mer om hela mitt resår på Resfredag: 2016 med Resfredag och gott nytt resår!) Både nära, som här till Kolmården...


... och betydligt längre bort. Våra tre månader i Thailand var otroligt efterlängtade.


Ja, ni fattar.


Lillmyhran är otroligt kul att hänga med, det händer alltid grejer när hon är i närheten.


Kattungar på Österlen, oslagbart. Älskade att åka dit med mamma och syrrorna.


Jag sprang mycket. Jättemycket! Faktum är att 2016 var året då jag kom i mitt livs bästa form någonsin! Och tappade den. Vi låter resten vara osagt. Att jag är en periodare råder det tyvärr ingen tvekan om.


Min favoritbild i alla kategorier. Tack Katarina W som tog bilden! Det känns kul att känna sig fashion.


Min familj på jullovet i Skottland. Får ibland nypa mig i armen. Tack livet!


Mamma, min mamma. Det har varit ett tufft år med cancerhelvetet ständigt närvarande, hos båda mina föräldrar. Ovisshet, rädsla och sorg. 2017 ser dessvärre inte alls bättre ut, snarare tvärtom. Jag tar en dag i taget, och peppen för det nya året känns... obefintlig om jag ska vara ärlig. Jag vet att livet kommer och går, döden är ju det mest naturliga som finns. Det enda vi kan vara säkra på här i livet är ju att vi faktiskt kommer att dö! Men ja. Föräldrarna har ju alltid funnits där. Alltid. 

Här kan läsa tidigare årsredovisningar, från 2011 och framåt. 

Lithells korvcrepes

2016-12-06 22:38
Från [email protected] (Annika/Resfredag)

Förra veckans VAB-träsk fick en tacksam vändning när Linda/www.lindakw.com nominerade mig till en middagskasse från Lithells som räddade vår dag.

Tobias fick en kasse från Lithells levererad till jobbet och jag slapp därmed tänka på sedvanlig middagsångest. Receptet vi testade var Korvcrepes (pannkakor med majsröra, sallad och grillkorv). Barnen delade i slutändan upp korven/pannkakorna/salladen och åt för sig, medan jag och Tobias åt crepes för fulla muggar. Otroligt skönt att slippa tänka och bara gå efter recept. Linda tipsade om att skiva korven som pålägg på färdig pizzabotten för en snabb och smidig middag - det ska vi testa nästa gång.

Tack Linda för att du nominerade mig, och tack Lithells för maten! Ni räddade vår dag.

Happy halloween!

2016-10-15 20:30
Från [email protected] (Annika/Resfredag)
Pysselfabriken är i full gång... Same procedure every year, fast i år är pumpan plockad i föräldrarnas trädgårdsland på Sturkö istället för att köpas för hutlösa kilopriser i Nynäshamn. Extra kul!
Tjejmilen 2016

2016-09-04 12:31
Från [email protected] (Annika/Resfredag)

Jag vaknade stel i benen, men glad. Igår var det dags för 2016 års upplaga av Tjejmilen - och i vanlig ordning sprang jag som ambassadör för Plan Sverige och deras kamp för att uppmärksamma flickors rättigheter i världen. (Följ kampanjen i sociala medier under #forhenne.)


Jag var lagom pepp på tåget in mot Gärdet. Jag har tränat löpning regelbundet sedan vi åkte till Thailand i slutet på januari, men de senaste veckorna har varken sugen eller tiden för att träna funnit där.


I takt med att jag såg alla tjejer förbereda sig på Gärdet var det dock som att något vaknade till liv i mig. Tävlingsinstinkten, den nästan bortglömda, fanns ju faktiskt där!


Jag mötte upp Lisa, min poddkollega från Att resa-podden, och fick värsta nostalgitrippen när jag insåg att det var fyra år sedan vi träffades för första gången just här - på Gärdet - för att springa Tjejmilen. 


Och hur gick det då? Alltså, jag satte personbästa på 53:57!!! Jag kände mig jättepigg i benen de första fem kilometrarna, andra halvan gick lite segare. Men ändå. 53:57, snabbast någonsin, och det efter att ha fött mitt tredje barn. Kroppen är verkligen fantastisk! 

Du kan också hjälpa Plan i deras arbete, i år ligger fokus på barn som blir mammor alldeles för tidigt. Plan Sverige vill ta ställning och hjälpa, inga barn ska tvingas föda barn! Genom att sms:a FLICKA100 till 72910 skänker du 100 kr till Plan Internationals arbete för flickors rättigheter.

Sista dagen som föräldraledig!

2016-08-17 16:58
Från [email protected] (Annika/Resfredag)

Idag började jag jobba igen, efter nästan 2 (!) år som föräldraledig. I samband med att jag gick föräldraledighet bestämde jag ett enda projekt: att göra klart Julias fotoalbum. Stackars lilla mellanbarn, som undrar varför Sebbes fotoalbum från hand första år är så välfylld när hennes pärm är helt... tom?


Alltså, jag har haft nästan 2 år på mig - och ändå sitter jag sista dagen innan jobbstart & pysslar, haha!


Men jag höll i alla fall mitt löfte, pärmen blev klar! Tur att jag har en syster som jobbar/jobbade med scrapbooking, hon har gett mig sååå många fina grejer som äntligen kom till användning.


Alla minnen, åh! Tänk vad tiden går fort...


Eh, albumet blev klart tack vare att Nelly fick fritt spelrum i lek/pysselrummet. Julia blev uppenbarligen bekymrad över röran... 

Nu jobbar jag alltså igen. Märklig känsla.

Roadtrip västerut!

2016-07-31 21:14
Från [email protected] (Annika/Resfredag)

Igår var det dags att packa väskorna igen! Vi lämnade Sebbe hemma med kusinerna och tog istället med oss min mamma på äventyr. Vi har nu spenderat två dagar tillsammans & prickat av Orust, Smögen & Varberg. Räkmackor, solnedgångar, glasspauser & nostalgi - jag är så glad över ännu en lyckad roadtrip med familjen!

Weekend i Österlen (Dag 1)

2016-07-23 10:10
Från [email protected] (Annika/Resfredag)

Fem systrar och en mamma på väg mot Österlen, tjohooo!


Provence, Österlen eller Toscana? Same same.


Jag kan varmt rekommenderas att bo på Cocoon Meetings i Degeberga. Så fint!


Haväng bjöd på kvällssol &...


... vita sandstränder.


Kvällens höjdpunkt var pizzan på Tångdala Lönnkrog.


Vy från morgonpromenaden i Degeberga. Åh!


TBEX, Travel Massive och mitt älskade Stockholm

2016-07-19 20:13
Från [email protected] (Annika/Resfredag)
Sällan har jag haft en så fullspäckad vecka som den som gick. Jag och barnen tog tåget från Karlskrona till Stockholm förra måndagen - och sedan dess har det varit fullt ös - medvetslös! Jag var med och anordnade ett stort Travel Massive i tisdags, i onsdags var jag och familjen på Djurgården och efteråt väntade mingel med Skyscanner. Torsdagskvällen spenderades på Haymarket by Scandic där TBEX (en stor resebloggsmässa) sparkades igång med pompa och ståt. Tjugotalstema och party hela natten. Fredag + lördag varvade vi föreläsningar med nätverkande och fest på Vasamuseet/ABBA-museet, och ja... Jag har helt enkelt haft en riktigt, riktigt rolig vecka! 


Fikabonzana på Skansen.


Sagotåget på Junibacken, Nelly var helt till sig!


ABBA-glans på utländska resebloggare.


Så kul att träffa några andra Travel Massive-arrangörer, här från Düsseldorf, Helsingfors, Washington, Wien och Amsterdam. Bara tjejer - riktigt kul! 

(I söndags körde vi familjegolf, och igår nöjde vi oss med en promenad till grannlekparken och en runda för att plocka blåbär. Sommarlov, I love you!)

Dagarna som går

2016-07-08 09:32
Från [email protected] (Annika/Resfredag)

... det är det som kallas livet. Jag och barnen är kvar på Sturkö. Allt är precis som det alltid har varit men ändå annorlunda. Jag trivs verkligen här!


   


Terror i Istanbul

2016-06-29 19:11
Från [email protected] (Annika/Resfredag)
(Istanbul från luften, bild från förra veckan.)

För bara en vecka sedan hade jag några timmars transfer på Atatürk airport på väg hem från Manila. Här kan du läsa mer om mina tankar kring gårdagens händelser i Istanbul:

Sommarlov i Sverige och terror i Istanbul

MidSOMMAR!

2016-06-25 19:56
Från [email protected] (Annika/Resfredag)

Filippinerna i all ära, men att komma hem till strålande midsommarvärme och familjehäng är ganska fantastiskt.


Midsommarkrans på både liten...


...och stor!


Vi hade en avslappnad och skön dag, ingen stress och bara mys.


I morse väckte Nelly mig vid 07, så jag fick god tid på mig att ladda inför löprundan vid 09. Den första på ett par veckor och därmed extra efterlängtad! Doppet vid bryggan efteråt var så härligt, tänk vad bra vi har det med havet vid knuten.

Glad midsommar på er!

Hej hej från Filippinerna!

2016-06-21 04:13
Från [email protected] (Annika/Resfredag)

Åh, jag är så lyckligt lottad! Idag är sista dagen på pressresan här i Filippinerna, och vi har haft det så himla fint. Det är svårt att ta in allt, men jag har i alla fall plitat ner två inlägg på www.resfredag.se

Höjdpunkterna är kvällen när vi såg tusentals eldflugor som dansande stjärnor i träden och gårdagens upplevelse av att se vilda delfiner hoppa framför båten. Alltså...

Fast nu längtar jag hem till den här lilla stjärnan och hennes syskon:

Pappan till barnen lär jag hitta i tv-soffan framför en fotbollsmatch, men jo, jag saknar honom också....Nu åker jag mot Filippinerna!

2016-06-15 16:23
Från [email protected] (Annika/Resfredag)

Det här gänget är i trygga händer på Sturkö, Tobias jobbar i Stockholm och jag...


... tar väskorna och drar till Filippinerna! Jag åkte tåg Karlskrona - Köpenhamn, 3:06 h och hur smidigt som helst (hela vägen fram till flygplatsen för 290 SEK enkel resa med Blekingetrafiken.)


Hej då Öresund! 


Och hej avgångshall! Kan man förresten inreda sin vardagsrumsvägg med sådana här tavlor? Blir ju så glad av att se dem! 

Läs mer om resan på www.resfredag.se och följ mig för ögonblicksbilder på Instagram under @resfredag

Hej så länge!

Hej Sturkö!

2016-06-11 21:48
Från [email protected] (Annika/Resfredag)

Vi brukar flyga SAS mellan Arlanda- Ronneby, fast biljetterna med nya BRA från Bromma var en tusing billigare, så jag bokade de biljetterna hem. Tur för oss, i annat fall hade vi inte kommit hem till Sturkö idag pga strejken!

För jo, idag var det dags att tjuvstarta sommarlovet. Sebbe slutar egentligen inte skolan förrän på tisdag, men så länge ville vi inte vänta (& då ska vi ju fira mammas födelsedag)! Det känns skönt att vara hemma, riktigt skönt. Sommar på Sturkö, nu är allt som det ska. Tobias är kvar i Stockholm och jobbar, vi får pussla lite för att få ihop dagarna. Business as usual med andra ord.

Föräldraledighetens lyckor

2016-06-02 08:48
Från [email protected] (Annika/Resfredag)

De här dagarna, föräldradagarna med sol i sikte, är ganska ljuvliga. I tisdags passade jag på att göra stan med Nelly & en föräldraledig kompis. En kort sväng till Nordiska museet...


... vyer över ett vackert Stockholm...


... och lunch på Djurgården. Café Blå Port för att vara exakt. Lummig innegård nära Grönan med supergod mat. 125 kr för en stoooor och fantastiskt god tomatsallad med fetaost. Dyrt? Ja, men för att vara mitt på Djurgården ändå okej.

Idag väntar mer sol och lunchdejt med min man.

Måndags(o)ntervaller

2016-05-30 23:33
Från [email protected] (Annika/Resfredag)

Jag invigde mina nya löparskor ikväll. 25 procent på Team Sportia i helgen, tack! Efter sommaren väntar både Tjejmilen och Lidingöloppet 15 km, så jag har att göra... Jag gillar verkligen att springa, gillar att höra pulsen slå, att komma in i lunken, att känna sig stark. Jag behöver löpningen mer än någonsin nu.

Ikväll har jag agerat frisör åt min man. Tog revansch för min egen klippning i veckan, på salong här i Nynäs. Vilket skämt, 380 kr för ingenting. Eller ja, något som från min sida var missnöje eftersom det är sämre nu än innan. Jaja, de slitna Thaisolstopparna är i alla fall borta...

Mors dag

2016-05-30 00:20
Från [email protected] (Annika/Resfredag)
Grattis alla mammor, och grattis till mig som fick äran att stiga upp i ottan för att följa med Julia på hennes första fotbollscup i Sollentuna (av alla ställen). 


Nelly följde såklart med som supporter. Tobias och Sebastian var upptagna med fotboll på sitt håll, deras lag (Tobias är alltså tränare för Sebbes lag för er som har missat den viktiga detaljen...) körde hemmamatch i Nynäshamn.


När vi kom hem, sex timmar senare, firade jag mig själv genom att sova en timme. Tobias bjöd på middag i form av både kebab och pizza, och tårta fick jag hos min moster dit jag cyklade nu ikväll. För första gången på bra länge kände jag ett kärleksrus för den här lilla staden. Vinden i håret, doft av syrener och havsbrisen ger löften om en lång och fin sommar i år också.

Min egen mor förtjänar också en hyllning, såklart. Ingen är som hon! Dagen till ära skrev jag ett blogginlägg om vår resa till Peru för nästan exakt tio år sedan. Jag är så glad att jag fick dela den upplevelsen med henne:

Att få uppleva Peru med mamma


Lek i staden och spring i skogen

2016-05-27 13:23
Från [email protected] (Annika/Resfredag)

I förrgår spenderade jag dagen i stan med den här tjejen.


Vi hann med både lekparkshäng och fika på Mariatorgets bästa fik Chic Konditori innan vi mötte upp mina Travel Massive-kollegor för att prata ihop oss om kommande event framöver. Kul att leka businesswoman mitt uppe i mammaledigheten.  


När jag kom hem släpande jag mig ut på en löprunda och hann till och med fota mig själv istället för att öka på sista kvarten.

Nu väntar en efterlängtad helg med familjen, vi har nästan inte en enda aktivitet inplanerad. Kors i taket!

Fullt ös medvetslös

2016-05-24 20:18
Från [email protected] (Annika/Resfredag)
Det har varit tyst här på bloggen ett tag. Jag prioriterar Resfredag i nio fall av tio, men ibland är längtan efter att bara skriva av mig snabbt och utan att redigera bilder i evigheter för stark. Här på aniika.se skriver jag numera mest snabba uppdateringar om vardagen i kombination med iPhonebilder. 


Och vardagen ja. Den har bjudit på både det ena och det andra under senaste tiden. Men på något sätt fortsätter livet ändå - inte minst på tisdagar som är den dagen i veckan som går i ett. Idag såg den ut ungefär så här: lämna Julia på förskolan, handla, gå med Nelly till lekparken, hem och städa en sväng innan två vänner kom över på lunch, sedan hämta Sebbe på fritids för att ta honom till pianolektion, hem och äta mellis med Sebbe och Nelly, därefter till Julias förskola där det var vernissage för föräldrar/syskon, hem och äta + byta om...


... cykla 3 km till Julias och Sebbes fotbollsträningar...


...  jaga Nelly nonstop i 1,5 timme... 

... hem och värma på spaghetti från igår, natta Nelly och ... ja, ni fattar. En helt vanlig tisdag. 


Till saken hör att Tobias har sin "bortadag" på tisdagar, det vill säga jobbar sent och spelar sedan badminton.

Well, jag överlevde idag också. Nu dröjer det en hel vecka tills nästa tisdag. Hurra för det, haha!

Det går bra för Att resa-podden!

2016-05-15 20:03
Från [email protected] (Annika/Resfredag)

Alltså, jag är så fantastiskt glad att jag och Lisa körde igång Att resa-podden tillsammans. Nu får vi en plattform att snacka av oss rejält om den där resfebern som ständigt är mer eller mindre närvarande. Dessutom ger det oss möjlighet att träffa en massa inspirerande personer. Förra avsnittet intervjuade vi en riktig drömgäst: Helena Olmås som nyligen kom hem efter att ha vandrat 300 mil (!) genom Nya Zeeland. Så inspirerande, på många sätt. Om ni inte har lyssnat på podden tidigare är det faktiskt dags nu, här är en länk till avsnittet där Helena medverkar:

Att resa genom Nya Zeeland till fotsOch vet ni, hårt arbete och passion ger resultat. Just nu ligger vår podcast på en hedrande andraplats både på "Bästa avsnitten"-listan och "Topplistan" under kategorin "Platser och resor" på iTunes. Så häftigt!

Att åka på roadtrip i USA

2016-05-10 12:05
Från [email protected] (Annika/Resfredag)
Inlägget i skrivet i samarbete med biluthyrning.nu

En av Tobias och mina stora drömmar innan vi fick barn var att åka på roadtrip i västra USA. Vi ville bila längs dramatiska Highway 1, köra över Golden Gate Bridge, uppleva Utahs nationalparker, se Las Vegas blinkande lampor och stanna till på hamburgerhak längs vägen. Mitt uppe i småbarnsåren kändes tanken på en roadtrip långt borta. I samma veva som jag blev gravid med vår yngsta dotter Nelly bestämde vi oss - det var nu eller aldrig! Sebastian skulle fylla 6 och Julia skulle fylla 4, och vi chansade på att de skulle greja alla timmar i bilen. Och de gjorde barnen med bravur! Vi landade på Los Angeles flygplats där vi ordnade en hyrbil och gasade sedan vidare mot Las Vegas.


Vår svarta mustang spann som en katt i solen, jag är så glad att jag lät mig övertalas av min man att hyra en cab istället för en vanlig personbil.


Golden Gate Bridge - check!


San Francisco är en av mina favoritstäder i hela världen.


Vi sov i princip på nya platser varje natt...


... och barnen älskade det.


Den här bron fotades i många olika vinklar och vrår.


När barnen blev rastlösa stannade vi och sträckte på benen - här i Muir Woods, Kalifornien.

Vår roadtrip i västra USA gav helt klart mersmak, nästa gång gör jag gärna östkusten. Rhode Island ligger högt uppe på min bucket list. Frågan är bara när och hur vi ska få in det i vårt reseschema...

Sommardagar i maj!

2016-05-07 18:52
Från [email protected] (Annika/Resfredag)

Hela Sverige tycks leva upp denna fantastiska Kristi Himmelfärdshelg. Jag och Nelly går omkring på Sturkö och har det bra.


Inatt sov hon dock förfärligt dåligt, Nelly, så när hon till slut slocknade i vagnen efter lunch så kastade jag mig på studsmattan och njöt av lugnet.


Min syrra har slitit i trädgården hela helgen. Vi andra stjälper nog mer än hjälper...


Den här vyn får mitt hjärta att svämma över av lycka varje gång!


Gårdagens hall-selfie.


Och här kommer dagens wefie med min far. Han kan han!Nu åker jag hem!

2016-05-05 13:14
Från [email protected] (Annika/Resfredag)

"Hem" för mig är fortfarande Sturkö! Tobias och barnen är kvar i Nynäs och har en massa roligheter framför sig hela helgen. Jag och Nelly ska njuta av vårsolen hos mina föräldrar i Karlskronas skärgård. När jag någon gång längtade hem i Thailand var det alltid dit jag längtade.

Jag och Nelly åker pendel från Nynäshamn, byter tåg på Centralen, sedan vidare med pendeln mot Uppsala som stannar vid Arlanda. Därefter väntar flyg mot Ronneby. Jag hade egentligen  planerat att åka tåg, men det var dyrare än flyget (!).

Nu ska jag passa på att äta min Valrohna medan Nellan sover!

Barnpassning på Friskis och Svettis

2016-05-03 21:41
Från [email protected] (Annika/Resfredag)

Förra veckan gjorde jag och Nelly premiär på Friskis och Svettis här i Nynäshamn. På onsdagarna erbjuds det barnpassning på förmiddagen, en tjänst som i princip ingen använder. När jag frågade i receptionen sa de att ett (!) barn brukar dyka upp - vilket innebar en 100 procents ökning när Nelly kom på besök i onsdags. De har ett jättefint barnrum med massor av leksaker - och en äldre dam/funktion som är dedikerad till ett par timmars lek medan föräldrarna tränar. Ännu en fördel med att bo i en liten stad antar jag (det här scenariot hade aldrig hänt i inne i stan. Aldrig!). Förtydligande: dvs i stan hade det varit fullsmockat med kids på barnpassningen, och inte bara ett eller två som här.)

I morgon är det onsdag igen, och vi satsar på samma vinnande koncept. Heja Friskis och heja mig!