RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-11-08 01:15:13

Dagens Svenskbladet - Ekonomi

Senaste nyheterna - www.svenskbladet.se

Energikrisen; Din guide till att bo hos IKEA

Den rådande energikrisen gör att vi alla har mindre i kassan. Varför då inte ta tillfället i akt och använda gratis energi, Svenskbladet guidar dig till att bo hos IKEA.

Packlista
- Packa kofot för att öppna toaletterna i Badrumsavdelningen
- Öronproppar mot irriterande kundmeddelanden
- Kläder, typ det enda dom inte säljer

Fördelar
- Gratis värme, el och vatten
- Borsta tänderna och skölj i ett nytt badrum varje dag
- Ingen städning någonsin, gratis i slutet av varje dag
- 5-kronors korv!
- Dejting i bollhavet är billigare än både bio och teater

Nackdelar
- Exponerat privatliv, många gäster som kommer och går under dagtid
- Samma kanal på alla TV-apparater i butiken
- Toalett utan avlopp
- Bokhyllor med 20 ex av samma bok


Amerikansk student får skadestånd för att Västerås var tråkigt att bo i

Dickie Connison började att läsa matematik på Mälardalens högskola i Västerås 2011, det var en miserabel tillvaro eftersom Västerås är en liten ort med lite att erbjuda i erfarenheter och underhållning.

Hovrätten har nu bestämt att Västerås Stad måste betala 100,000 kronor i böter till Dickie Connison för att Västerås är så tråkigt att bo i.

Den vägledande domen öppnar nu för att även andra svenska orter kan dras inför rätta för att dom är så jävla trista.
Kommunledningarna i både Skövde och Burträsk har kallat till kristmöte för att diskutera domen.

Göran Stollerud, professor i juridik och småortsvetenskap har kommenterat;
- Domen är orättvis och smärtande för Västerås, efter boken och filmen Tårtgeneralen vet alla att grannorten Köping är Sveriges tråkigaste plats.


Här är H&Ms nya strumpor

Klädjätten Hennes & Mauritz släppte idag en ny kollektion kläder, inklusive strumpor för barn.

- Dom här strumporna passar barn i åldrarna 6-11 år, men finns även i större storlekar, berättar en taleskvinna för Svenskbladet.

- Vi är övertygade om att dom här strumporna kommer att bli en storsäljare, särskilt i Danmark.

- Via Twitter och Facebook har vi uppmärksammat en del kritik, jag kan bara säga att vi gör allt i vår makt för att kvalitetssäkra våra produkter.

- Det är olyckligt ifall dessa strumpor uppfattas som nazistiska, det var verkligen aldrig vår avsikt.


Comhem och Tele2 går samman för att skapa världens sämsta internettjänst

Tele2 och Comhem deklarerade under Onsdagen att dom två företagen ämnar gå ihop för att skapa Sveriges sämsta internettjänst.

En talesman är optimistisk inför sammanslagningen:
- Med Tele2s recensioner på TrustPilot och Comhems förskräckliga kundtjänst kan vi inte misslyckas, vi kanske inte bara blir Sveriges sämsta Internet- och mobiloperatör, utan kanske hela världens.

Kalle Pfeiffer 25 och kund hos Comhem tycker att nyheten är positiv;
- Jag hoppas att deras databas försvinner i sammanslagningen, så att jag kan komma ur mitt 24-månaderskontrakt tidigare.


Nordeas flytt; Alla konton nu endast på finska

På onsdagseftermiddagen släppte storbanken Nordea ett pressmeddelande där de meddelade att banken flyttar sitt huvudkontor från Sverige till Finland.

Panikslagna kunder fann under Fredagen att Nordeas app bytt språk till Finska enligt bankens nya policy att enbart erbjuda finskt språk i och med flytten av huvudkontoret till Helsingfors.

Anna Olsson-Gyllenknöök 34, är en av många Nordea-kunder som inte var medveten om förändringen;
- Jag skulle överföra pengar till en vän då jag upptäckte att hela Appen var på finska, det var knepigt, nästan omöjligt att utföra några ärenden.

- Till slut överförde jag av misstag 1,500 kronor till Svenska Riksförbundet för dåligt upstoppade djur.

Kjell Johansson 26, blev också överraskad av förändringen, han kontaktade Nordea direkt;
- När jag ringde till supporten pratade dom bara finska,  "Moi moi mukkulat!", jag kontrade med "Eisa Peitä" vilket betyder "God morgon" men mer finska kan jag inte.


Indrivare tatuerade in klassiskt tunnelbanesätesmönster på skuldsatt

En man från Skövde som lånat pengar av ett kriminellt gäng för att finansiera sitt spelmissbruk fick i helgen påhälsning av två indrivare som skulle samla in skulden.

Då mannen inte kunde betala vad han var skyldig så tog de fram en tatueringsmaskin och tatuerade in Lasse Åbergs mönster från Stockholms tunnelbanas säten på ryggen på honom.

- Jag bönade och bad, ta vad som helst förutom det. Fula ord, svastikor, herregud, jag skulle hellre ta hans bedrövliga Musse Pigg-konst på ryggen istället för dessa mönster. Jag kommer aldrig mer kunna gå i bar överkropp.

- Faktum är att jag flyttade från Stockholm för att slippa se de jävla mönstrena mer. 

 


Greklandskrisen en täckmantel för total destruktion

Experter varnar nu att bankkrisen i Grekland bara är en del av en större plan. Bankerna kommer inte att nöja sig förrän de har förstört allt i världen som inte är en bank.

Analytiker anser nu att den globala sammanslutningen av banker har en plan som avser att få alla i hela världen att gå i konkurs för att sedan döda dem.

Professor i nationalekonomi Jan-Erik Hjelm vid Stockholms universitet förklarar;
- Första stadiet var att låtsas att vi var inne i en högkonjuktur så att folk tog stora lån för att köpa bilar eller hus.

- Det andra stadiet var att hitta på någon fejk och udda kris för att krossa den innan så lukrativa bostadsmarknaden.

- Tredje stadiet var att begära skitmånga miljarder i stöd från Riksbankerna så att Staten står på gränsen till kollaps.

- Vi är nu inne på stadie fyra, där Grekiska staten går i konkurs och bankerna vägrar hjälpa till, och dessutom vägrar sänka räntan så att alla privatpersoner går i konkurs och svälter ihjäl, sen följer resten av EU-länderna, förklarar professor Hjelm.

Bankerna kommer efter detta att härska över en tom planet lik framtiden i den där nya filmen Mad Max III, där städer vittrat sönder och skelett ligger på gatorna, bankerna kommer ta alla plånböcker från liken och länsa alla lägenheter på privata ägodelar.

Bankerna kommer sen att cementera över alla rester från det gamla samhället och bygga ett nytt samhälle där allt som existerar är feta giriga människor som lånar pengar till varandra.


Black Friday supersuccé i Sverige

Black friday är ett koncept som fötts på senare år i USA.

De stora handlarna i USA sänker då priset på vissa varor för att få konsumenter att vara vettiga medborgare och handla saker istället för att sitta hemma och häcka med sina tråkiga vänner och familjer. 

Nu har konceptet gått på export till Sverige. Enligt branschorganet Svensk Handel blev det en enorm ultrasuccé även här. 

Efter att ha ätit stoppad kalkon med tranbärssylt, precis som den amerikanska traditionen lyder, rusade svenskarna iväg till affärerna på fredagen för att shoppa "vad för skit som helst med en röd prislapp på".  

Erik Svensson, 36, med sonen Kevin i barnvagnen köpte saker och stannade vara för att äta lunch på McDonalds: 

Black Friday är awesome. Jag älskar att köpa grejer och kan jag göra det på en dag som heter något ballt på engelska så är det bara ännu bättre. 

- Jag känner mig som en fri människa som får köpa exakt vad jag vill på rea.Trillingnöt ersätts med Trillingbajs

Chokladtillverkaren Marabou gjorde förra veckan många personer besvikna då man meddelade att den populära pralinen trillingnöt kommer att bytas ut mot en ny pralin.

Jonas Swering-Byfeldt brandingspecialist vid Marabou's marknadsföringsteam berättar;
- Man måste förnya sig hela tiden för att hålla sitt varumärke aktuellt, det har jag faktiskt läst i Resumé.

- Först var vi inne på lakrits och hallon, eller bacon och majonäs, men sen insåg vi att det redan hade "gjorts" och att vi helt enkelt var ett steg efter i branschen, vi var tvungna att tänka längre.


- Smaken i sig är inte så viktig, istället är det viktigt att visa att man vågar tänka innovativt i branschen för att ligga i framkant. Därför lanserar vi nu trillingbajs, med äkta avföring från Marabous anställda.

Göran Stollerud, professor i konsumtionsmönster samt campingentusiast, har kommenterat Marabous beslut.
- Aladdinasken har en stark folklig förankring i Sverige, faktum är att det så kallade Aladdinindexet är en etablerad faktor inom svensk ekonomi. Aladdinindex är den skala på vilken man mäter presentköp i relation till en Aladdinask, om en Aladdinask kostar 59 så är det alltså en acceptabel summa att köpa en present för.

- Marabou är lite knepiga i denna fråga, i längden tror jag folk kan börja köpa fulchoklad på LiDL i ren protest.


Folk skiter i, vad Banverket eller Trafikverket är för något

Statens Järnvägar aktualiserade nyligen diskussionen om deras inkompetens då stora förseningar inträffade efter ett allvarligt fel på järnvägsstrukturen kring Karlbergsområdet i Stockholm.

I diskussionen som följde i media pekades det ut att en verksamhet eller ett företag, som benämns som antingen Banverket eller Trafikverket skulle ha ansvar för felet och inte SJ.

Dessa punkter debatterades livligt och den slutsats som följde var att vanligt folk inte har en aning om vad Banverket eller Trafikverket är, vad de är till för samt att de de skiter i vilket bara dom kan åka tåg på utsatt tid.

Per Dahlström 36, säljare, nyttjar ofta tåg för att ta sig mellan olika platser i Sverige:
- Det är klart att SJ äger och sköter rälsen, de heter ju Statens JÄRNVÄGAR

- Det skulle väl heta Statens Tåg eller något helt annat ifall det bara var tåg det handlade om. Jag skiter i vilket bara jag kan ta mig från A till B på utsatt tid.


Johanna Berglund 26, student, reset ofta med tåg mellan sin studieort i Sundsvall till sin hemort Karlstad:
- Detta med banverket låter mest som en ursäkt för att hela tågverksamheten inte fungerar, någon skyller på någon annan som skyller på någon annan tills det är oklart vems ansvaret är. jag vill bara ta mig från A till B på utsatt tid.

Göran Stollerud, professor i transportverksamhet med fokus på svikna löften har gett ett expertutlåtande angående situationen;
- Resenärerna vill inte ha ett diagram som förklarar ägandefördelningen, dom vill komma i tid till sin destination.