RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-06-26 23:00:44

Johanna Davidsson Photography

johannadavidsson blog on Nouw

Jag har startat en YouTube-kanal!

2019-01-02 06:56
Från johannadavidsson

Godmorgon! Gårdagen spenderade jag till att spela in min allra första YouTube-video och sedan klippte jag den hela dagen. Men det som tog allra längst tid var att få upp den men till slut lyckades jag. Jag spelade iallafall in en liten introduktion/presentation för att ni ska få se vem jag är och vad jag kommer göra på min kanal. Hoppas ni gillar det och ge mig gärna feedback och tips på vad jag ska prata om i framtida videos!

Mål 2019

2018-12-26 22:01
Från johannadavidsson

Nu har bloggen ekat tom sedan april, alltså 8 månader. Men nu har jag bestämt mig för att ta tag i bloggen igen efter det långa uppehållet. Den största anledningen till det är att jag har kommit in på college i USA som jag börjar på till hösten och det blir roligare att blogga om den resan och mina upplevelser istället för mitt gråa tråkiga liv här i Sverige. Men nu tänkte jag skriva om mina mål för 2019 precis som jag har gjort de två senaste åren.

2018 var året som jag drev UF-företag, tog studenten och började jobba. Ett av målen förra året var att driva vidare mitt UF-företag som enskild firma men jag valde att istället börja jobba och spara pengar inför mitt liv som student i USA vilket jag är stolt över att jag gjorde. Många av målen förra året var fotorelaterade och jag skulle säga att jag inte har fotat lika mycket som jag har velat men om jag bloggar mer kommer jag fota mer (förhoppningsvis) och fotandet är verkligen någonting jag älskar att göra.

Bli mer minimalistisk - Som jag nämnde tidigare ska jag börja plugga i USA till hösten och då känner jag att jag vill rensa bland alla mina ägodelar så att jag kan få med mig det viktigaste och inte ha allt för mycket grejer kvar i Sverige.

Satsa på mina sociala medier - Detta mål har jag kvar sedan förra året och eftersom att jag inte har skapat så mycket innehåll det senaste året känner jag att jag vill testa igen i år. Jag vill även börja lite med Youtube för att kunna dokumentera min USA-resa.

Äta mer vegetariskt - Förra året var ett av målen att minska min köttkonsumtion och jag skulle säga att det har jag gjort väldigt mycket. Jag vill hålla i det här och äta mer vegetariskt för alla fördelar som finns där ute.

Spara 100 000 kronor - Inför mitt studentliv i USA har jag bestämt mig för att spara massa pengar för att ha råd att göra roliga saker där borta och verkligen få se landet.

Skapa drömgarderoben - Jag kommer göra en enorm rensning i mitt hem, inklusive garderoben, och det innebär mer plats för kläder som jag vill ha. Målet är att jag ska älska varenda plagg i min garderob.

Hålla i mina träningsrutiner - 2018 har varit ett träningsår som gått både upp och ner men nu på slutet har jag hittat en rutin som jag vill hålla kvar för resten av 2019.

Lägga ner mycket energi på studierna - Att jag har kommit in på college i USA är inget jag ska ta för givet. När jag väl är där ska jag verkligen se till att jag lägger upp en plan för att klara studierna på bästa sätt.

Fotobok från Smartphoto.se

2018-04-09 15:46
Från johannadavidsson

Hej allihopa! Smartphoto har sponsrat mitt företag med en fotobok vilket jag är väldigt tacksam för. Jag fick hem den i torsdags då den blev lite sen men det skyller jag på PostNord för, haha. I alla fall så har jag nu en del av mitt fotoarbete samlat fysiskt i en bok vilket är perfekt att visa upp när jag är på mässor. Min tanke var att ha med den till Dalamästerskapen i UF-företagande (där jag förövrigt vann "Årets Upplevelseföretag i Dalarna 2017/18"!!!) men den kom tyvärr inte i tid. Jag rekommenderar alla som är intresserade av att ha sina bilder på en fotoprodukt att beställa från Smartphoto.se! De har inte bara fotoböcker utan även canvastavlor, almanackor, skal till mobil och surfplatta, kuddar och mycket mer

Kyla & Snöstorm

2018-03-02 07:37
Från johannadavidsson

Fotograf: Min vän Tim | Modell: Jag (Johanna Davidsson) | Utrustning: Canon EOS 70D + Canon EF 50mm f/1,8 II

I onsdags träffade jag min kompis Tim för att vi skulle fota. Vädret blev inte alls som planerat men jag fick i alla fall med mig en bild hem som jag blev nöjd med. Jag tycker ändå att det blev fint när man kan se att det snöar och miljön i bakgrunden blev riktigt fin. Tyvärr höll vi på att frysa ihjäl så vi fick springa tillbaka till bilen, haha!

Före & Efter Hairtalk Extensions

2018-02-23 07:10
Från johannadavidsson

Före & Efter

Alltså wow! Jag har skaffat löshår, och inte vilket löshår som helst utan Hairtalk Extensions! Och nej, jag är inte sponsrad eller betald för att skriva om detta. Jag gjorde min isättning på Salong Hannah i Borlänge i måndags. Min frisör började med att färga håret lite kallare för att matcha förlängningarna. Hairtalk har skonsamma tejpfästen och jag valde att ta den längsta längden på håret, vilket är 55 cm. Man ska sätta om fästena ungefär var 8e vecka och vårdar man håret väl så kan det hålla omsättning efter omsättning. Det är inte heller ytskiktsbehandlat vilket gör att kvalitén är bättre än de flesta andra löshår. Jag är i alla fall helt såld på Hairtalk och jag kommer göra en uppdatering om vad jag tycker när det gått ett par veckor.

UF-företagare

2018-02-12 17:42
Från johannadavidsson

Ni har väl inte missat att jag är UF-företagare? Lite svårt att missa kanske om man följer bloggen, haha! Att jag valde att starta ett UF-företag helt själv är nog det bästa beslutet jag gjort. Jag har ökat mitt självförtroende så mycket och jag har verkligen utvecklats som person. Funderar ni på att starta UF-företag under er gymnasietid så rekommenderar jag det starkt. Det är även snyggt på CV:t!

Nu får det ta och bli vår

2018-02-11 12:53
Från johannadavidsson

Nu är jag lite trött på snön och det kalla vädret. Längtar tills man kan se asfalten igen och kan dra på sig sina låga sneakers utan att vara rädd för att bli blöt om fötterna. Våren är ju min favoritmånad, när värmen börjar smyga sig på och man kan slänga in tjocka vinterjackor i förrådet. Vilken är din favoritårstid?

Resultatet från Photo Friday - Tema: Bokeh

2018-02-10 16:06
Från johannadavidsson

Så här är mitt resultat! Jag använde en ljusslinga framför kameran för att få en lite mer annorlunda effekt. Jag vill nog lära mig mer om det här och kanske ha någon som hjälper mig lite med att hålla i ljusslingan men annars är jag nöjd med hur jag klarade det.

Era bilder

Fotograf: Amanda

"Bokeh-effekten är något jag verkligen kommer att försöka mig mer på. Jag tror att med lite mer planering och tid kunde man experimentera fram flera olika kreativa lösningar. Jag tycker att bokeh-effekten med ljuskällor i bakgrunden alltid skapar en magisk stämning."

Photo Friday - Tema: Kärlek

2018-02-09 06:00
Från johannadavidsson

Inspiration från Pinterest

Då har en vecka gått och det är dags för en högtidsrelaterad utmaning! På onsdag nästa vecka så är det alla hjärtans dag och då tänkte jag att temat för veckan skulle vara kärlek. Kärlek är ett väldigt brett område så jag tycker ni tolkar temat på ert egna sätt och frågar er själva vad kärlek är för er.

Hur går det till då?

Photo Friday går till på så sätt att jag publicerar ett inlägg varje fredag där jag presenterar ett tema för veckan. Ni har en hel vecka på er att fota efter temat och göra er egen tolkning. Det är alltså ingen tävling men jag kommer publicera era bilder på min blogg varje lördag för att andra ska kunna ge feedback och bli inspirerade av varandra.

Bilderna publicerar ni i eran blogg tillsammans med en motivering till hur ni gick till väga. Om ni inte har en blogg kan ni mejla bilderna till [email protected] Det är alltså möjligt för alla att vara med, oavsett kamerautrustning och fotoerfarenheter.

För att vara med:

- Fota en ny bild fram till den 16/2.

- Publicera bilden i din blogg med en motivering eller mejla in bilden på [email protected] med en motivering.

- Kommentera här nedan att du har tagit en bild och länka till blogginlägget. Har du mejlat bilden så kommenterar du din mejladress så jag vet att det är du.

Lycka till!

Sjukdom och bloggtorka

2018-02-08 17:43
Från johannadavidsson

Gammal selfie

Nu har jag verkligen ingen inspiration till bloggen alls och jag känner att jag bara försöker trycka ut något inlägg ifrån mig. Jag har legat hemma en vecka med influensa och den börjar äntligen ge sig. Jag ska försöka få lite inspiration för att kunna motivera mig själv till att fortsätta. Imorgon får ni i alla fall en nu fotoutmaning och på lördag så visar jag upp bilder från förra fredagens tema ”bokeh”.