RSS - xml

Kontrollerades senast: 2021-04-19 09:23:55

astridakeson blogg

astridakeson blogg på Nouw

Till dig som gillar att fota

2019-01-02 16:22
Från astridakeson

Jag har alltid tyckt väldigt mycket om att fota. Jag är den tjejen som hellre står bakom kameran än framför den. Så med åren har jag lyckats samla på mig en hel del bilder från bland annat olika semestrar. Men det är väldigt sällan man faktiskt tar sig tiden att kolla tillbaks på alla bilder man tagit. Så jag hittade en hemsida som framkallar bilder & beställde mina favoritbilder från alla resor jag och min familj gjort. Hemsidan hittar ni HÄR . Bilderna blev superfina och hade väldigt bra kvalité! Sedan beställde jag ett fotoalbum som ni hittar HÄR. Så gillar du att fota rekommenderar jag verkligen att du framkallar bilderna du tagit, det blir en helt annan känsla när man håller dom i handen än om man kollar på dom i mobilen eller datorn.

Puss & Kram
Astrid

Pepparkakshus

2018-12-12 16:03
Från astridakeson

Förra veckan byggde jag och några i klassen pepparkakshus, drack glögg och lyssnade på julmusik. Det var verkligen hur mysigt som helst. Jag älskar julen på så sätt, det finns liksom så många "ursäkter" att hitta på mysiga saker. Jag och några fler har till exempel planerat att spela julklappsspelet tillsammans, även fast det alltid brukar gå skit för mig när jag spelar det så tycker jag ändå att det är roligt. Man får liksom umgås med varandra vilket ibland är svårt att få till när alla har så mycket att göra hela tiden.

Hahah jag var inte direkt nån stjärna på att sätta ihop själva husen, kändes som jag förstörde mer än jag hjälpte till. Jag råkade ta sönder husen på flera ställen medans vi satte ihop dom...

Även fast jag var sämst på att sätta ihop husen tyckte jag att dom blev fina. Jag gjorde det vita huset med alla marshmallows och Julia gjorde det svartvita. Jag tycker dom blev riktigt snygga ihop faktiskt!

Vad är din favoritsak med julen?
Puss & Kram
Astrid

Studiebesök

2018-11-10 14:54
Från astridakeson

I onsdags var jag och min klass iväg på studiebesök i Göteborg. För att ta oss till alla våra olika studiebesök åker vi minibuss och i onsdags var det min tur att köra. Hahah asså herregud säger jag bara...det var en upplevelse. Med tanke på att jag är yngst i klassen kändes det lite konstigt att jag skulle köra, men jag är typ en av de få som faktiskt har körkort. Så även fast jag bara haft mitt körkort i ett år fick jag agera chaffis. Tro det eller ej så gick det faktiskt väldigt bra, absolut över förväntan. Problemet med det är att jag antagligen kommer få köra till alla studiebesök framöver...yay:-)

Vårt första stopp var Elvines kontor. Ska jag vara ärlig hade jag aldrig hört talas om Elvine tidigare & för er som inte heller har det så är det ett svenskt klädmärke som främst är kända för sina jackor & ytterplagg. Det roliga var att han som guidade oss var en gammal elev som gått samma utbildning som oss. Nu var han huvuddesigner för Elvines herrkollektioner. Så man blev lite extra peppad på framtiden efter att ha sett hur bra det gått för honom! han berättade att han inte kunde sy över huvud taget när han började på folkhögskolan, han var lika mycket nybörjare som jag är vilket kändes skönt. Han visade att man kan lyckas ändå bara man vill!

Vi fick även kika på deras kommande kollektion för våren 19 & jag måste säga att jackorna var sjukt snygga! Tyvärr ligger dom på den lite dyrare sidan, men ska jag vara ärlig så är dom verkligen värda priset! Man får verkligen det man betalar kvalitetsmässigt, men Elvine är också väldigt medvetna om miljön. Så deras kläder kan man handla med gott samvete!

Efter Elvine gick vi lite på stan & käkade lunch på En Deli som är en helt vegetarisk restaurang. Jag är absolut inte petig när det gäller mat, men detta var faktiskt ingen höjdare. Den var typ kall & ganska smaklös. Så man kan definitivt käka godare vegetarisk mat i Göteborg på någon annan restaurang. Som jag har fattat det har dom ganska stort utbud på vegetarisk mat vilket är bra för oss som försöker äta mindre kött.

Maten blev ju iallafall fin på bild, alltid nåt. Speciellt om man har en blogg;-)

Efter maten fick vi en guidad tur på operan. Detta var min favoritdel på hela dagen! Operan har 9 våningar över 1000 rum och över 1000 anställda. Helt galet. Vi fick en rundtur bakom kulisserna, vi fick bland annat se snickeritet, hur scenkonstruktörerna jobbar & bäst av allt kostymförrådet. Hahaha släpp lös 12 modestudenter i ett kostymförråd & jag lovar dig att vi kan vara där hur länge som helst. Satan vad fina plagg det fanns! Jag blev verkligen så imponerad, allt är sytt av operans egna skräddare & detaljerna på vissa av plaggen...alltså WOW säger jag bara.

Jag tog kort på de detaljerna jag tyckte var finast & vem vet, kanske kommer jag använda dom som inspiration i framtiden.

Efter att ha varit på operan och sett allt jobb dom lägger ner blev jag så sugen på att gå på nån av deras föreställningar. Så nån som känner för att bjuda mig på opera, hör av er;-)

Puss & Kram
Astrid

Framtidsplaner, behöver er hjälp!

2018-11-04 10:41
Från astridakeson

Just nu bor jag i en pytteliten stad som heter Axvall (vet inte ens om man kan kalla det för en stad), där pluggar jag Mode Design som är en ettårig utbildning. Den är på gymnasienivå så i och med det krävdes inga arbetsprover för att komma in vilket är perfekt för nybörjare som vill lära sig grunderna inom klädskapande! Ni kan läsa mer om utbildningen HÄR

& på skolans hemsida. Men som sagt är den bara ett år. Sen då?? Jag har precis börjar kolla på lite olika utbildningar & efter ett studiesök i Borås (som ni kan läsa om HÄR) så är det högskolan i Borås som lockar mig mest. För det första så verkar skolan jättebra & för det andra blev jag lite småkär i Borås. Det verkar som en supermysig stad!

Just nu väljer jag mellan två olika utbildningar. Garment technical designer & Mode Design. Den första jag nämnde är mestadels mönsterkonstruktion i olika dataprogram och den andra skulle vara som en fortsättning på det jag har gått nu.

När man gått Garment technical designer som är en tvåårig utbildning skulle man kort & gott kunna säga att man blir länken mellan designern och produktionen. För att inte krångla till det för mycket skulle man kunna säga att man får skisser på plagg från designern som man sedan ska skapa ett mönster och en plaggskiss till som i sin tur skickas till produktionen. Utefter mönstret och plaggskisserna som mönsterkonstruktören gör vet fabrikerna exakt hur de ska sy plagget.

För er som inte vet vad mönsterkonstruktion är så är det när man ritar sånna här mönster. Antingen på datorn eller för hand. Mönstret nålar man sedan fast på tyget och klipper ut bitar efter det. På så sätt får plagget rätt mått och form. (Detta är mönstret till skjortan jag håller på att sy just nu).

Anledningen till att jag funderar på att gå den utbildningen trots att det inte är just det jag vill jobba med sen är för att jag tror att det kommer vara en jättestor tillgång för mig att kunna det. Jag vill nämligen bli designer & jag tänker att det kommer vara superbra om jag har full koll på mönsterkonstruktionen & hur kommunikationen med produktionen ser ut.

Så det jag tänker är att jag först ska gå båda utbildningarna som tillsammans blir 5 år. Men det betyder att jag sammanlagt kommer ha pluggat i 6 år om man räknar med det året jag läser nu plus att jag vill läsa företagsekonomi eftersom jag vll bli egenföretagare. När jag skriver det så känner jag själv att det låter lite overkill att läsa så mycket olika saker. Men jag tror att det verkligen kommer gynna mig i framtiden. Frågan är ju bara hur länge man orkar vara en fattig student...;-)

En annan sak som gör att jag velar lite är att jag verkligen vill ut & resa! Jag vill se världen tillsammans med mina vänner & det blir lite svårt om man pluggar. 5 år till av plugg känns också så himla länge...hahah jag är ju stressad redan nu över att jag känner mig gammal 19 bast liksom:-) När jag har pluggat klart kommer jag va 25 & då hade jag hoppats på att min första kollektion ska vara släppt. Plus att när jag är 25 kommer mina vänner säkert ha bra jobb som dom inte vill lämna & kanske till och med barn?? Då har jag helt plötsligt ingen att resa med. Det känns lite som att det är nu eller aldrig.

Hahah jag älskar att drömma om framtiden, men jag hatar också att jag tänker så himla mycket. Jag kan liksom inte bara ta det som det kommer utan jag vill ha en plan & det är skitjobbigt. Vad tycker ni att jag ska göra? Kom gärna med tips! Det uppskattas verkligen.

Puss & Kram
Astrid

#nouwautumnchallenge #nouwblogger

Lär känna mig bättre

2018-11-03 11:17
Från astridakeson

1. Vad är ditt fullständiga namn?
Astrid Åkeson

2. Hur gammal är du?
19, föddes 29 oktober 1999.

3. Bor du ensam eller med någon/några andra?
Jag bor på internatet på Axevalla folkhögskola, där har jag ett rum i en studentkorridor och delar kök med de andra 17 som bor i mitt hus. När jag är hemma i Vadstena och hälsar på bor jag i mitt gamla rum hos mamma och pappa.

4. Hårfärg?
Jag har alltid varit superblond, nästan vithårig. Men nu på senaste tiden har jag blivit mer mörkblond.

5. Ögonfärg?
Grå/blå/gröna, mina ögon har en tendens att byta färg. När jag är riktigt trött blir mina ögon gråa, detta var ännu tydligare när jag var liten. Annars är mina ögon en blandning av alla de tre färgerna, så de ser olika ut i olika ljus.

6. Hur lång är du?
163 cm

7. Singel eller i förhållande?
Singel, är inte direkt förhållandetypen. Men jag önskar dock att jag var det för det verkar supermysigt! Men jag är en sån person som lätt blir obekväm om nån är romantisk mot mig. Hahah då brukar jag oftast driva eller skämta bort situatuonen, kanske en försvarsmekanism??

8. Vad spenderar du mest pengar på?
Just nu är det nästan bara på "tråkiga" grejer. Hyra, mat, bensin, gymkort, mobil. Utöver det är det mest kläder och smink!

9. Hur många syskon har du?
Jag har en lillebror som är 15 år. Han är verkligen världens bästa! Självklart bråkar vi ibland precis som alla syskon gör, men vi kan också ha så sjukt kul tillsammans. Han och jag har verkligen exakt samma humor.

10. Favoritfärg?
Är jag tråkig om jag säger svart??

11. Vart handlar du ditt smink?
Cocopanda, lyko & kicks oftast.

12. Bor du i hus/radhus/lägenhet?
Som sagt så bor i studentrum när jag bor på skolan och i hus när jag bor hemma.

13. Vad gör du varje dag?
Utöver allt som säger sig själv som typ sov, äta & duscha så försöker jag ta en promenad varje dag. Tycker det är så skönt och så viktigt att få frisk luft varje dag.

14. Favoritmat?
Allt med beasås, hallå?? Eller köttbullar! Hahah ibland kan ju undra hur gammal jag är...:-)

15. Vad ser du fram emot?
Jag ser fram emot att utvecklas i skolan. Alltså att bli bättre på att sy & allt som hör ihop med det. Sen ser jag fram emot att förhoppningsvis plugga vidare och att lära mig ännu mer om mode. Sen ser jag fram emot alla framtida resor vi har planerade. Jag & min familj ska t.ex. fira jul hos min moster i London.

16. Vem litar du på?
Jag har väldigt svårt för att lite på folk. Men dom jag litar på mest är min familj & min absolut närmaste vänner. Jag brukar vara ganska noga med vilka jag berättar riktigt personliga grejer för, så har jag någon gång berättat något för dig, grattis;-)

17. Favorit på Youtube?
SANDRA LINDAHL alla dar i veckan! Asså hon är ju det finaste det här landet har att erbjuda<3 Har kollat på henne sen hon började med yt i princip & jag kan fortfarande inte få nog. Säg nån som har en underbarare personlighet än hon...I´ll wait.

18. Favoritmusik?
Jag lyssnar på väldigt blandad musik allt från Cardi B till Adele. Men mina favoritartister är Lana Del Rey & Beyonce. Annars lyssnar jag ganska mycket på rock hahah tro det eller ej. Just nu är mitt favoritband Volbeat, har ni inte lyssnat på dom så GÖR DET!

19. Är du en morgon- eller kvällsmänniska?

Hahah varken eller tyvärr...är alltid trött:/

20. Varför bloggar just du?
Jag älskar att skriva & jag älskar att fota så jag tänkte att det var en bra kombination.

Puss & Kram
Astrid

#nouwautumnchallenge #nouwblogger

Höstens trender 2018

2018-11-01 10:11
Från astridakeson

~Inlägget innehåller reklamlänkar~

Okej jag vet, detta inlägget är en aning sent....(ni ba gumman hösten är snart slut). Men här kommer iallafall en lista på vad som är lite extra trendigt i höst. Många av sakerna kan ni omöjligt ha missat & detta inlägget kanske inte alls är till någon hjälp eftersom jag är lite sent ute..men anyways, här kommer höstens trender & jag måste säga att jag verkligen älskar allihopa!

1. Rutigt

1 /2 /3

2. Kavajer/Blazers

1 /2 /3

3. Sets

1 /2/3

4. Leopardmönster

1 /2 /3

5. Ormmönster

1 /2 /3

6. Manchester

1 /2 /3

7. Fuskpäls

1 /2 /3

8. Skinn

1 /2 /3

9. Lack & vinyl

1 /2 /3

10. Sammet

1 /2 /3

11. Siden

1 /2 /3

12. Stickat

1 /2 /3

13. Silver

1 /2 /3

Okej vissa var extremt obvious, jag vet! Men jag hoppas ändå att ni hittat lite inspiration till er höstgarderob de få månader som är kvar. Vilken är er favorittrend i år? Min är leopardmönstret helt klart! Så galet snyggt & det kan göra vilken outfit som helst lite roligare.

Puss & Kram
Astrid

#nouwautumnchallenge #nouwblogger

Stockholm

2018-10-31 16:20
Från astridakeson

~Inlägget innehåller reklamlänkar~

Som jag skrev i gårdagens inlägg var mamma & jag i Stockholm över dagen. Jag fick det i födelsedagspresent & jag hade verkligen så mysigt! Det var så kul att få spendera en hel dag med mamma, det händer ju inte lika ofta längre eftersom jag inte bor hemma:( Men man får tänka positivt! När man inte träffar varandra varje dag uppskattar man såna här utflykter ännu mer!

Dagens outfit blev en stickad tröja-klicksvarta bootcut jeans-klick ​(verkligen världens skönaste byxor!!!)​, väska-klick & en jacka från Ullared hahaha (-:

7.10 tog hon och jag bussen från Vadstena och var framme i Stockholm runt klockan 11. Klockan 12 hade jag bokat bord på Vau De Ville, har sett så sjukt många influensers som går dit och käkar och jag har blivit lika sugen på att gå dit varje gång. Min favoriträtt är för er som inte vet köttbullar så det var den största anledningen till att vi gick dit. Precis som alla sagt var dom galet goda! Så är ni någon gång i Stockholm rekommenderar jag verkligen att ni går dit och testar deras köttbullar.

Som sagt var det sjukt gott, man asså man fick så mycket mat! Hahah vi rullade bokstavligt talat ut från restaurangen.

Det regnade, blåste & var bara allmänt svinkallt ute så till förrätt fick vi spenatsoppa vilket var så välbehövligt!

Resten av dagen spenderade vi på stan. Vi strosade runt lite och gick runt i affärerna. Tyvärr fick jag inte med mig så mycket hem pga extremt dålig ekonomi...älskar att vara fattig student:-) (Om ni vill kan jag visa vad jag köpte i ett annat inlägg!)

Hahah hittade den här tröjan inne på Vero Moda & tyckte den var lite rolig. Igenkänningshumor @ it´s finest!

Tycker verkligen Stockholm är en riktigt fin & mysig stad på sina ställen! Men är osäker på om jag skulle vilja bo där, jag är ju en småstadstjej innerst inne så jag vet inte om jag skulle tycka att Stockholm blir lite mycket. Drömmen hade ju varit att ha en lägenhet där, men inte bo där på heltid. Så att man kan åka dit lite när man känner för. Hahah dock känns det väldigt långt borta ekonomiskt sätt...

Innan vi tog bussen hem igen tog vi en fika på Vete-Katten. Rekommenderar verkligen att ni går dit och fikar om ni nån gång är i närheten. Det är gammaldags och mysigt, plus att dom har jättegott fika! Jag tog en kopp te och en salami & brie macka. Hahah vet inte vad som hänt med mig, förut har jag hatat te men nu kan jag inte få nog. Jag dricker minst två koppar om dagen. Antar att det är för att alla i min klass dricker antingen te eller kaffe när vi har fikarast i skolan och eftersom jag hatar kaffe så var te det enda alternativet som inte fick mig att framstå som ett litet barn. Hahah helst av allt dricker man ju en kopp varm choklad, eller hur??;-)

Puss & Kram
Astrid

#nouwautumnchallenge #nouwblogger

Födelsedagsmiddag

2018-10-30 08:33
Från astridakeson

Igår var det min tur att fylla 19 & det firades med familj & vänner. Dagen spenderades med min familj. Vi gjorde egentligen inget speciellt, men det var supermysigt ändå!

På kvällen drog jag och Emma ut och käkade. Vi hamnade på vänner & vin i Motala. Hahaha som vanligt;-)

Först beställde vi in en fördrink, jag tror den hette Mango Tango. Hahah skitsamma, god var den iallafall!

Både jag & Emma beställde en Halloumiburgare med sötpotatispommes. Asså ni hör ju, kan det bli bättre?? Svar: nej.

Till efterrätt delade vi på en creme brulee & tog varsin drink till. Självklart tog jag en Mojito;-)

Jag hade verkligen en svinbra födelsedag. Jag fick spendera den med familj & vänner vilket gjorde den helt perfekt!

Btw skulle ni vilja att jag gjorde ett inlägg med mina födelsedags presenter? Kommentera isåfall! En av mina presenter var iallafall att jag & mamma skulle åka till Stockholm över en dag. Så i skrivande stund sitter jag på bussen påväg till Stockholm. Hon & jag ska gå på stan och mysa och käka lunch på Vau De Ville. Har hört att deras köttbullar ska vara sjukt bra så gissa om jag är taggad! (Hahaha ni kanske har märkt att jag ÄLSKAR mat, så vill ni någon gång göra mig riktigt glad vet ni vad ni ska göra;-))

B-day

2018-10-29 14:43
Från astridakeson

Idag är ingen vanlig dag för det är faktiskt min födelsedag! Hela 19 år fyller jag & om jag ska vara ärlig känner jag mig rätt så gammal...Hahah ni ba gumman nej, men asså jag börjar känna mig så stressad. Det känns som jag inte har hunnit åstadkomma någonting ännu. Jag vet att det är supertöntigt & jag vet att jag fortfarande är ung, men jag känner mig fortfarande som 16 år typ...Känns som det var igår jag började ettan på gymnasiet.

I år tjuvstartade vi en dag tidigt & firade mig med farmor & farfar på lunchen. På kvällen var jag ute & åt i Linköping och kollade på bio. Vi kollade på A star is born, superbra film verkligen! Recommend recommend!

Mamma hade lagat min favoriträtt, lax & bulgursallad med rödbetor-ni hittar receptet HÄR.

Alltså ser ni hur gott??? Jag beställde vegetarisk burgare med halloumi, mums!

Idag började jag dagen på BÄSTA sätt. Familjen väckte mig med en sång, efter det var jag tvungen att åka och byta till vinterdäck på min bil. Jag passade även på att besikta den. Hahah jag antar att det bara är att vänja sig vid att man ibland måste göra tråkiga saker till och med på sin födelsedag. Vuxenpoäng till mig;-)

Ikväll ska jag ut & käka med Emma vilket ska bli sjukt mysigt! Efter middagen ska vi kanske dra till pinchos & dricka drinkar, älskar verkligen deras drinkar. Speciellt de som smakar godis, hahah är fortfarande ganska barnslig när det kommer till sånt. Ju sötare desto bättre, eller hur?;-)

Hoppas ni också har en superfin dag! 
Puss & Kram
Astrid

I love leo

2018-10-23 09:32
Från astridakeson

Ingen kan väl ha missat att en av höstens hetaste trender är leopard?? Själv är jag helt kär! Tycker det är den bästa trenden på länge. Hamstrar på mig så mycket plagg med leopardmönster som jag bara kan nu, men känner jag mig själv så kommer jag tröttna ganska snabbt...

Så just nu är detta lätt en av mina favoritoutfits, älskar att kjolen är lite längre. Det gör det hela lite mer höstig tycker jag. Man får verkligen passa på att ha kjol nu när vi har en sån himla fin höst, man blir nästan bortskämd & glömmer hur vädret egentligen brukar vara såhär års...

Kjolen är egentligen en klänning & ni hittar den HÄR .

Puss & Kram
Astrid