RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-10-05 06:02:46

myloves

myloves blog on Nouw

EN OCH ANNAN SKIDRESA

2019-03-08 22:29
Från myloves

Hej på dig! Det var verkligen ett bra jäkla tag sedan men i ärlighetens namn har jag bara inte haft någon lust. Dock avskyr jag själv att läsa om andras bortförklaringar så jag håller det där. Istället hade jag tänkt dela med mig av några alldeles underbara bilder ifrån årets Åre resa tillsammans med min absolut bästa vänner. Det var så fruktansvärt kul. Helt magiskt väder och grymma åk. Inte på tala om utgångarna där vi dessutom träffade ett helt fantastiskt gött gäng som vi sedan umgicks med resterande dagar som var kvar. Det var verkligen bara en så jäkla grym vecka.

Två veckor innan Åre var jag faktiskt i Sälen tillsammans med familjen. Det var likt Åre helt magiskt. Dock är åkningen bra mycket bättre i Åre. Åre är ett ställe jag skulle rekommendera framför Sälen, speciellt om man åker tillsammans med sina vänner. Men missförstå mig inte, Sälen är grymt, bara inte lika grymt som Åre hehe. Nästa säsong är jag dock mer än redo för Alperna, så jag hoppas att det blir en resa dit. Var exakt återstår att se.

Vi hörs <3

Åre 

Världens finaste tjejer <3

CHRISTMAS AROUND THE CORNER

2018-12-20 09:13
Från myloves

Godmorgon <3 Hoppas allt är bra med dig. Jag är så förbannat trött. Helt utmattad i hela kroppen. Det är väldigt stressigt på jobb för tillfället och det i kombination med att jag börjat mycket tidigare än vad jag brukar i flera dagar i rad är väl resultatet av min trötthet. Min kropp är helt enkelt inte van vid att gå upp tidigt och därför har det blivit extra jobbigt. Men jag måste nog ändå säga att jag föredrar när det är mycket att göra framför motsatsen, där man liksom hela tiden måste komma på nya saker att pyssla med för att inte bara stå rakt upp och ner och invänta kunder. Men man blir ju också stressad av att vara uppe i varv hela tiden och jag som haft väldigt stora bekymmer med just stress måste hela tiden tänka på att typ ens andas, skit löjligt men what to do. Jag har liksom däckat direkt när jag kommit hem i princip varje dag. Träningen hade kunnat vara bättre, men jag har helt enkelt bara inte pallat träna varje dag. Det har blivit lite ströpass och väl på gymmet går det svin bra. Thank God for PWO säger jag bara.

Men i vilket fall som helst, kan vi ta en minut och inse att det är julafton på måndag? Det laddas alltså upp med en grymt kulig helg innan dess. Dessutom är jag ledig hela jul och nyår, vilket jag inte varit sen jag typ började jobba i princip. Idag är faktiskt min sista arbetsdag sen går jag på semester fram till den 4 januari. Det ska verkligen bli så skönt att bara ägna dagarna åt träning, massa mat, serie-tittande, mys och badhuset. Sen ska familjen och jag ju till Sälen. Det får vi inte glömma. Jag menar hur kan vi ens? Så som jag har tjatat. Nej men jag har verkligen sett framemot det så längtar bara sådär lite. Men innan dess ska jag försöka samla energi och ta det lite lugnt. Vi har redan julbakat, klätt granen och pepparkakshuset. Jag ska däremot slå in alla mina julklappar. Sen imorgon-kväll vankas det julklappsspel och fest. På lördag-morgon ska jag äntligen på ett FAT-pass, är verkligen laddad inför det. Därefter ska jag faktiskt tatuera mig. Det var 4 år sedan jag gjorde min första tatuering så är därför lite nervös. Men jag hoppas det blir grymt. Sen tror jag att jag sticker ner till Malmö. Vi ska ändå ner där på söndag och fira lillejulafton hos BG och Cillen. Det är faktiskt nästan bättre än självaste julafton tycker jag. Vi har iallafall som tradition att inte ha julmat, sen spelar vi brädspel, myser och kollar bingo. Åh älskade bingo <3333.

Idag börjar jag först klockan 15:00 och ska innan dess hinna med att käka en bra frukost och få träningen gjord. Tror jag lär köra ett överkroppspass eller crossfit så att jag får upp flåset lite. Har missat de tre senaste FAT-passen på grund av att jag jobbat så är lite efter där känner jag. Men vi får se helt enkelt. Nu ska jag iallafall gå upp från sängen och käka frukost.

Hoppas du får en grym dag. And be nice <3

DET HÄR MED EKONOMI...

2018-12-04 10:53
Från myloves
Min Ekonomiska plan 2018/2019

Alltså ja, det är svårt att spara. Shit. Men det känns nyttigt att inse vikten i att spara pengar. Jag bor hemma, har få fasta utgifter och har alla möjligheter i världen till att spara mycket pengar tack vare mitt jobb. Så nu har jag bestämt mig för att spara en massa pengar. Därför har jag suttit ner och fått koll på mina utgifter och utifrån det redat med hur mycket jag kan spara och hur pengarna ska placeras mellan de olika kontona. Jag har idag fyra olika sparkonton.

Jag har alltid sparat för att köpa något speciellt. Det är verkligen en underbar känsla att ha sparat i några månader för att sedan kunna köpa det man haft som mål att spara till. Men precis som det låter sparade jag för att spendera och vanligtvis då på dyrare kläder, skor och smink. Det vill jag inte göra nu. Jag vill spara inför framtiden, till mitt framtida hem och resor. Självklart vill jag unna mig fina saker. Men jag måste erkänna: att föra över pengar till mina fonder ger mig ett sådant otroligt behag, i jämfört med att spendera flera tusen på kläder och annat varje månad. Det är verkligen en härlig känsla att lyckas spara pengar.

. . .

Min fördelning av min ekonomi ser ut såhär;

UTGIFTER

Fasta utgifter (autogiro): 5%
Mat-konto: 5%
Nöje/shopping/slösakonto: 15%

= 25%

SPARANDE

Långsiktigt sparande hög risk (ISK); 45%
Långsiktigt sparande medelhög risk (fondinnehav); 15%
Rese/nöjes-sparande; 10%
= 70%
Buffert, vanligt sparkonto: överskottet från varje månad

Överskott: ca 5%

. . .

Fasta kostnader rör kostnader som min bilförsäkring, avgift till Handels (facket), A-kassa och gym. Den förblir alltså fast. Till skillnad från andra kostnader och utgifter som kommer att bli olika varje månad beroende av vad jag tjänar. Tjänar jag mindre kan jag inte handla lika mycket som än månad där jag tjänar bättre. Det är ju tyvärr väldigt logiskt, men också svårt att behärska.

Under matkonto handlar det då om resturang och hämtmat i stort sett.

Under kontot nöje/shopping har jag mitt så kallade "vanliga konto". Till ditt mitt bankkort är kopplat. Jag försöker hålla mig till ca 15%.

Mina två konto för långsiktigt sparade är alltså till en lägenhet och framtida studier.

Rese/nöjes-sparande är inget konsigt, sparar precis som det låter till resor och andra nöjen.

I min buffert sparar jag alltså överskottet från varje månad, vilket betyder att mitt vanliga konto (som är kopplat till mitt kort) nollställs inför varje ny månad. Detta ger mig en likvärdig start varje månad där jag måste hålla mig till mina procentuella uträkningar för att få det är gå runt. Och inte kunna använda pengar från tidigare månader som "back-up". Jag vet själv att det endast är pengar jag kommer att slösa på shopping och därav känns det bättre att placera de pengarna någon annanstans. Vissa månader kanske jag lägger in dem i långsiktigt sparande, beroende på summan.

Spartips

Här kommer några tips jag plockat upp på vägen i mitt sökande om hur jag ska lyckas med mitt sparande. Hoppas ni finner några inspirerande eller hjälpsamma. Eller vad som helst.

- Det handlar inte om din inkomst, utan om dina utgifter. Ofta fastnar man i onda tankar om att man tjänar för lite. Men egentligen handlar det om att få kontroll över sina utgifter och prioriteringar.

- Spara först, spendera sen. Det är "the golden key" egentligen. Få koll på dina fasta utgifter, placera dina sparpengar och spendera därefter din planerade summa på precis vad du vill. En också viktig sak med sparande är att inte bli alltför "besatt". Det är okej att spendera pengar på mög och skit, på kläder och utemat. Utan att ha dåligt samvete.

- Prioritera vad som är viktigast. Är att flytta hemifrån ditt störta mål? Spara till lägenhet. Vill du resa? Spara till ditt resande. Vill du köpa en dyr väska? Ja, men spara då till en dyr jävla väska. Prioritera ditt sparande utifrån vad som du anser vara viktigast. Kanske är det nyttigt att fokusera på få mål istället för flera stora. På så sätt känns det möjligen som att det händer mer.

- Se sparande som något positivt.

- Hitta en bekväm balans mellan nuet och en framtid. Många känner sig omotiverade över att spara till en framtid som känns så långt bort. Visst är det ignet fel med att leva i nuet och spendera sina pengar på vad man än vill eftersom att man KAN spendera. Men det är samtidigt så skönt att veta att man har ett sparande, en slags trygghet inför framtiden.

- Och mitt absolut bästa tips för att undvika att ta ut pengar från ditt sparkonto är att föra över pengarna i fonder. På så sätt ser du inte pengarna som du ser dina vanliga konto. Dessutom är man tvungen att sälja en del eller hela sin fond för att få tillgång till pengarna, som dessutom tar två till tre dagar för att få in på sitt vanliga konto.

GOOD LUCK!!!!

VECKA??

2018-12-03 10:03
Från myloves

Alltså har någon koll på vilken vecka det är?? Jag är mest i chock över att vi ÄNTLIGEN är inne i december månad. Alltså jaaa, så jävla mysigt och najs och allt det där. Det är den absolut finaste och mysigaste perioden på hela året. Också en månad där jag alltid lyckas tänka några extra tankar till hur blessed jag är. En, kanske, också jobbig månad för många. Ensamhet. Tanken gör ont i mitt hjärta att många sitter ensamma på julen... Men jag hoppas att alla som har turen att inte vara det visar sin tacksamhet till sin familj, bonusfamilj, vänner eller vem som helst som är nära en. Just be thankful!!!

Veckans planer

Måndag: Jobbar endast mellan 08:30 och 13:00. Därefter ska jag direkt till min frisör för att klippa mig. Funderar på att klippa lite kortare än vad jag har idag. Trivs ju så bra i kort hår. Sen ska jag till Åstorp för att köra ett gott axelpass med Ville.

Tisdag: Är ledig från jobb och tänkte faktiskt ta och städa. Hur jävla tråkigt de må vara... Sen ska jag förberedda matlådor också. Det är så mycket lättare att äta bra när man alltid har något färdigt att värma istället för att ställa sig att laga något. På kvällen kommer Ville, Anton, Clara och Erica till mig <3. Ska bli jätte mysigt.

Onsdag: Jobbar mellan 13:30 och 21:15. Innan jobb ska jag träna och äta.

Torsdag: Jobb mellan 15:00 och 20:15 i delikatessen. Ska bli extra kul av den anledningen att jag stänger med Erica <3. Jag ska också träna idag. Tror jag ska försöka få till lite cardio. Jag och Ville körde det häromdagen och det var så jävla jobbigt, så kan nog behöva jobba på den biten lite, snarare än att bara lyfta tungt. Men vi får se, lär antagligen bli lite annat.

Fredag: Jobbar mellan 08:00 och 21:15. Så det är en dag endast spenderad på jobb. Har faktiskt inga planer ännu för kvällen/natten men det lär dyka upp något.

Helgen: Lördag morgon börjar jag 09:00 och sen slutar jag 15:00. En så himla bekväm tid en lördag. Dagen är inte helt över när jag slutar och lite OB timmar tjänar jag också på det. Kanske ska ner till Malmö en sväng direkt efter jobb eller bara stanna hemma framför typ TV:en eller något. På söndag jobbar jag nämligen 07:15-13:45. Åh Gud, det är tidigt att börja för mig, som tur är gör jag inte det ofta. Men sen har jag hela söndagen på mig att hitta på något kul.

Hoppas du får en underbar vecka!

LET'S GET LOST IN WHAT YOU LOVE

2018-12-02 17:06
Från myloves

Hej på dig! Ny har jag spenderat ungefär tre timmar inne på we heart it och sökt inspiration till min stil. Och jag totalt sugs in i annorlunda, coola och lite sjuka outfits. Låt er inspireras...

Streets of New York city...

YOU AND ME

2018-12-01 11:13
Från myloves

Idag har jag och David varit tillsammans i 3 år, vilket faktiskt känns helt sjukt. Vi träffades för första gången när jag gick i ettan på gymnasiet och nu är vi här, tre år senare. Jag minns så väl hur jag kände från allra första stund jag såg honom. Åhh blir helt varm i hela kroppen när jag tänker tillbaka. Likaså när jag tänker på att spendera resten av mitt liv vid sidan av honom.

Att prata om kärlek må kännas väldigt cheese. Men det är helt fantastiskt. Och till alla krossade hjärtan därute. I've been there och när man väl träffar den rätta förstår man precis varför man en gång fick sitt hjärta krossat av fel person. Håll ut.

I love u, David <3

MIN HÅRVÅRDSRUTIN

2018-11-30 21:34
Från myloves

Hej på dig! Hoppas allt är fantastiskt bra och att du haft en bra dag. Själv har jag jobbat mellan 07:45 och20:00. En lång dag på jobb men som har gått förvånansvärt snabbt. Det har varit så himla mycket att göra konstant genom hela dagen att jag knappt hunnit kolla mot klockan. Men hellre mycket att göra än inget alls, då står tiden verkligen stilla.

Efter jobb stack jag direkt till gymmet och körde en wod som bestod av: 20 push press, 10 one arm press, 20 sit-ups och sedan 5x100 m löp. Denna wod körde jag gånger fyra. Det var svin jobbigt. Alltså riktigt jobbigt.Ett het tips när tiden inte riktigt räcker till men om du ändå vill få någon träning gjord. Så det har jag nästan precis kommit hem ifrån. Nu ska jag snart hoppa in i duschen och på tal om dusch hade jag tänkt dela med mig av min hårvårdsrutin. Jag älskar att läsa och titta på alla möjliga rutiner folk har. Så att här har du min. Den tar tid, men det får det vara värt...

Steg 1.

Jag har ju som jag tidigare nämt extremt mycket problem med min hårbotten som är torr och flagnar. I know mindre trevligt. Men jag har ÄNTLIGEN, alltså verkligen äntligen, hittat ett schampo som fungerar. Jag har testat olika hårmasker och skrubbar och hjälp vad allt heter. Men äntligen blev jag rekommenderad ett schampo som verkligen fungerar. Schampot kommer ifrån "Neccin" och jag har nummer fyra. Jag börjar iallafall med det schampot för att sedan ta längderna med silverschampo. Jag har ju ljust nedtill och avskyr verkligen varma och gula toner så mitt silverschampot ifrån Fudge gör vad det ska. Detta låter jag verka i 11 minuter för att sedan sköljas av noggrant.

Steg 2. 

Sen var det dags för skrubb och inpackning. I min hårbotten använder jag mig av en ekologisk skrubb ifrån Maria Åkerberg, vilket också är en slags inpacking. Den har små korn i sig och ger efter en slaktande känsla. Perfekt för min varma hårbotten. Jag som älskar ekologiska produkter älskar också doften på denna, nämligen mynta. Dock kan jag tänka mig att det är en doft man måste vänja sig vid.

En andra inpackning jag använder är också, precis som silverschampot, i hopp om att motverka gula toner. Därför använder jag en silverinpackning ifrån Maria Nila. Tycker verkligen denna är super bra. Återfuktar håret och på ett skonsamt sätt utesluter varma toner. Dessa två tar jag samtidigt. Skrubben i hårbotten och silverinpacknigen i resten av håret och låter verka i en timme minst. Medan jag väntar rakar jag oftast benen och annars går jag ut ur duschen för att göra något helt annat.

Steg 3.

Sist i själva tvättningen av håret kommer vi till balsam och då börjar jag med en produkt som också innehåller lila pigment. Japp, jag tror du förstår att jag inte vill ha gult hår vid det här laget... Det är ett balsam ifrån Fudge som jag låter vara i håret i cirka 20 minuter. Sen för att avsluta använder jag ett så kallat "leave-in" balsam ifrån Maria Åkerberg. Älskar verkligen denna produkt!!!

Och då var vi klara med att tvätta håret.

Steg 4.

Sen är det dags för det allra roligaste, nämligen styling. Till en början handsukstorkar jag mitt hår lätt, lägger i några droppar olja i mina längder och främst topparna. Sedan använder jag mig av Maria Nila´s "cream heat spray". Ett värmeskydd som även vårdar håret. Därefter fönar jag håret helt torrt. När håret är helt torrt och innan jag plattar eller lockar det sprayar jag in "flex shaping hairspray" ifrån Living proof just för att få bättre hållbarhet i håret. Oftast blir det att jag lockar mina toppar inåt mot huvudet. Trivs så bra i den frisyren och ärlig talat är jag inte så värst bra på att locka håret. Speciellt inte med plattång. Sist sprayar jag återigen "flex shaping harispray".

Ska jag på någon festlighet eller liknande brukar jag även ta i "rough paste" för att få mer stadga och volym. Sen till något som är guld värt, ett underbart litet pulver som ger extremt fin volym. Jag gör så att jag endast duttar lite uppe på huvudet samt lite neråt sidorna och sen för att få produkten att ge sitt finaste resultat ruffsar man till håret lite.

Det var alltså hela min hårvårdsrutin och vilka produkter jag använder mig av. Det må vara en del produkter men mitt hår mår väldigt bra av dessa. Silverschampo är ju exempelvis inte nödvändigt för dig om du inte är blond eller vill uppnå en kall ton i ditt hår.

Men ett bra schampo och balsam anpassat efter din typ av hår tycker jag är viktigt. Sen om det verkligen är någon stor skillnad är en annan femma. Men jag vill nog ändå tro det. Älskar känslan av ett tjockt och friskt hår, vilket alla dessa produkter tillsammans verkligen tillför mitt hår.

SOME GOOD SOUND

2018-11-28 12:37
Från myloves

Åh alltså på senaste tiden har jag lyssnat på så satans mycket musik. Tänkte därför att det var dags att dela med mig av ett gäng låtar som rullat på repeat under den senaste tiden... Speciellt låten "Promises", fy fan vad den är najs!!!

. . .

VECKANS PLANER

2018-11-27 12:54
Från myloves
Week 48

Måndag: Idag är jag ledig från jobb och ska därför bara ta en dag hemma nu på förmiddagen, göra en god frukost och möjligtvis städa lite. Sen ska jag en sväng till Väla för att kolla in julklappar. Tänkte nämligen köpa/beställa alla julklappar idag i och med att det fortfarande är rea. Jag vet till och med vad jag ska köpa till alla så det känns skönt. Måste även fixa två födelsedagspresenter. Där är jag mer kluven... På kvällen ska jag dra en sväng till gymmet och sen hem igen för att käka middag med mamsu.

EDIT: Den goda frukosten blev en smoothie och sen ingen mer mat förrän på kvällen. Någon träning blev det inte heller. Fy fan vad jag hatar när jag glömmer att äta. Älskar egentligen att äta men igår var en dålig dag för mat. Hade ingen fantasi och var inte heller sugen på något. Som tur kom mamsu hem sen och lagade en svin god pasta carbonara. Åh så längesen jag åt pasta, fy fasiken vad gott det är.

Tisdag: Idag är jag också ledig och ska därför passa på att fota min hårvårdsrutin. Jag själv älskar att läsa om andras rutiner så jag hoppas att någon lär uppskatta min. Kanske få några nya tips eller ideér till nya produkter. Sen ska jag åka och storhandla. Vår kyl behöver fyllas på rejält. Men jag gillar faktiskt att handla, får mig att känna mig lite vuxen på något sätt. Sen kanske anledningen till det är att det inte är jag som betalar hehe. Men sen klockan 17 ska jag vara i Åstorp för att lira paddel med Anton, Martin och Ville. Vi har gjort det en gång innan och det var svin kul men också svin svårt. Så förhoppningsvis är jag bättre idag. Klockan 19 ska jag sedan vara på gymmet för att köra ett FAT pass.

Onsdag: Jag är faktiskt ledig idag med och har absolut ingen aning om vad jag ska göra. Träna ska jag försöka göra, kanske gå en promenad.

Torsdag: Jobbar mellan 14:00 och 20:00. Innan dess ska jag träna.

Fredag: Jobbar mellan 09:30 och 20:00. Har inga större planer än så länge men det lär bli något i och med att det är fredag <3.

Helgen: På lördag startar jag dagen med ett FAT pass och sedan jobbar jag mellan 13:00 och 21.15. Därefter ska jag snabbt hem och fixa mig för att sedan köra till en födelsedagsfest för tvillingarna. Det ska verkligen bli så kul. På söndag lär jag vara en aning trött och har därför inga planer ännu.

Hoppas du får en underbar vecka <3.

MY FAV; MASCARA

2018-11-26 18:22
Från myloves
Lash sensational

Hej på dig! Jag har alltid använt en mascara ifrån MAC tidigare, verkligen aldrig bytat. Det var först när jag snodde min mammas mascara som jag också hittade en ny favorit, som dessutom är billigare. Jag säger bara "lash sensational". My God, vilken mascara. Fransarna blir långa, fint separerade och det bästa av allt - inga klumpar. Är du i jakt efter en ny kostar det dig inte mycket att testa denna.

Den finns just nu att köpa på Cocopanda för 83 kr istället för 119 kr - HÄR (klick)

And the result...