RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-08-13 22:11:12

heysam

heysam blog on Nouw

Ny blogg

2019-05-05 21:32
Från heysam

Jag bloggar numera på http://nouw.com/saminas ❤️

Ska jag...?

2018-11-09 12:53
Från heysam

Shit. Vad konstigt det känns att sitta här med en blank sida och fundera på vad jag vill berätta för er. Jag har inte uppdaterat er här sedan i Mars (!), en så lång paus har jag aldrig haft förr. Jag kände för mycket press och stress samtidigt som det här har varit ett otroligt tufft år för mig - vilket ni vet. Det blev inte bättre med tiden, utan sämre, så jag behövde distansera mig. Jag har tänkt på bloggen mycket. Saknat den. Saknat er läsare framförallt. Jag har ju bloggat till och från sedan jag var ung och skrivandet har alltid varit en räddning för mig. Jag funderar på att få liv i den igen, men jag vet inte, jag är kluven.. Ska jag?

Jag känner någonstans att jag vill, men samtidigt är ju inte bloggen någonting utan er läsare. Är ni fortfarande med mig?


Jag pratar om detta offentligt för att det är viktigt

2018-03-18 12:47
Från heysam

Åh, vad jag har saknat er. Jag fick en så stark känsla av att vilja säga hej till er här, det var ju exakt en månad sedan jag uppdaterade nu. Som ni vet har jag tagit mitt psykiska mående och min vardag i första hand nu. Jag går hos kurator på samtal varje vecka och ja, jag försöker verkligen. Jag är verkligen upp och ner hela tiden. Jag får infall av inspiration, sen dippar jag. Jag får infall av ett bättre mående och sen dippar jag. Men det är väl lite så det är?

Den senaste tiden har jag spenderat på att försöka förstå mig själv. Vem är jag, vem vill jag vara? Det är stora frågor som tar tid att få svar på. Jag har gått på middagar, jag har festat, jag har suttit hemma, jag har gråtit, jag har skrattat, jag har känt mig sviken och känt mig älskad i samma veva.

Det sista jag vill är att ha medlidande. Jag pratar om detta offentligt för att det är viktigt. Att prata om psykisk ohälsa ska inte vara tabu, det ska vara normalt. Jag vill inte ha medlidande, jag vill ha mer förståelse kring psykisk ohälsa. Annars då? Jag vet inte hur ofta det kommer bli uppdateringar här men jag blir glad att ni fortsätter kika in. Jag gör mitt bästa ♥


Wet N Wild

2018-02-18 11:00
Från heysam

I betalt samarbete med svenskhalsokost.se


Som ni vet så är jag ett stort fan av smink, speciellt läpp-produkter. Älskar verkligen hur man kan variera läpparna efter ens humör, haha! Glossy, matt, färgglatt, nude. Jag föredrar nog nudes, då jag tycker det ger det lilla extra både till vardags men också till fest. Det är dock en enda djungel att hitta rätt nyans för en själv, iallafall när det kommer till nudes. Känns som att det är svårt, speciellt för oss lite mörkare tjejer att "hitta rätt" så att säga, är det för ljus ser det liksom helt off ut.

Wet N Wild är ett märke jag faktiskt aldrig tidigare testat men som jag hört så mycket gott om från mina vänner i USA. =) Det är tydligen ett mycket större märke där. Deras highlighters är t.ex helt underbara om jag ska gå efter vad jag hört, så det får bli nästa grej att testa. Min bror ska kanske till LA snart, då ska jag be han hämta hem lite gottis till mig i sminkväg hihi.

Jag fick chansen att välja två produkter från deras sortiment i samarbete med Svensk Hälsokost. Jag valde ett matt läppstift i en nude nyans från deras catsuit kollektion (det finns flera roliga färger! Ni kan kolla in dem här) och ett lipgloss i rött. Jag är helt kär i läppstiftet, det är en ny favorit! Lipglosset var jag inte superimponerad av, men alltid kul att prova på. :) Det var lite för uttorkande och nyansen var lite för konstig för mig.


Nyansen jag bär heter Give Me Mocha.


Har ni hunnit testa Wet N Wild något? Jag försöker minnas om jag sett dem i butik nångång. Ärligt talat blev det matta läppstiftet en storfavorit hos mig och det kommer bäras många gånger framöver. Jag blev dessutom så positivt överraskad av hur fort det gick att få hem min beställning och faktumet att märket är så himla budget vänligt. Den dagen jag använde det var jag faktiskt och käkade middag också och det rörde sig inte alls från läpparna utan satt som berget. Läppstiftet kostar bara 69 (!) kr - själv är man van att betala minst 200 kr för ett läppstift liksom så det är riktigt prisvänligt.

Vad föredrar ni på läpparna? Jag ska erkänna att jag tycker glossy lips är SÅÅ fint men det känns som att läppglans försvinner så snabbt om man jämför med läppstift. Om dem hade samma staying power som t.ex matta läppstift hade jag nog använt mer glans för jag tycker ändå det ser så himla fint ut på läpparna.

Ni får gärna kommentera vad ni föredrar och om ni testat Wet N Wild tidigare - om ni inte gjort det kan jag verkligen rekommendera deras liquid lippies. En av de bättre grejerna med dem var att det inte torkade ut läpparna som många matta läppstift så det känns liksom inte jobbigt att ha på sig en hel kväll. DET om något är ju viktigt med läppstift tycker jag. =) Vi hörs! Puss


Long time no see

2018-02-17 12:08
Från heysam

Hey guys. Nu var det riktigt längesen jag uppdaterade, det här året har verkligen inte börjat som jag hade tänkt och nu är vi redan inne i februari. Först, en väldigt lång dipp i mitt välmående och sen när jag precis började komma på fötter igen så blev min mamma inlagd på sjukhus. Hon fick komma hem igen igår, men är fortfarande inte återställd. Min lilla mamma. <3

Hur mår ni? Jag saknar faktiskt att blogga litegrann. :')


Checking in

2018-01-28 12:59
Från heysam


Hej guys, hur mår ni? Det var ett tag sen jag uppdaterade här, jag har tagit all tid till mitt eget "tillfrisknande" nu under sjukskrivningen. Det har varit långa dagar att bara ta hand om sig själv men jag tror det varit värt det. Kan inte säga att jag mår jättemycket bättre, men lite bättre är det väl, iallafall bättre än det var där i början... Jag har även börjat gå hos min samtalskontakt igen, det kommer nog bli en gång i veckan nu till en början tills jag blir tillräckligt stabil. Det har iallafall varit skönt att få prata av sig, jag tror många av oss egentligen skulle behöva det bara för att känna sig mer "lätt".

Jag känner mig ganska bräcklig nu, som att en liten vindpust kan få mig att falla omkull. Men jag försöker iallafall och det är väl det enda man kan begära. Jag ska dessutom börja jobba igen imorgon, ska bli intressant att se hur det går... Jag hade iallafall en relativt bra helg, jag tog tid till mig själv men också till att vara spontan. Jag har ju reconnectat med en gammal klasskompis den senaste tiden och vid nästan halv elva i fredags efter att jag mått riktigt dåligt så lyckades hon övertala mig att gå ut. Jag hade faktiskt en bra kväll och blev förvånad hur snabbt kvällen vände, hehe. :)

Jag ville bara uppdatera er lite om hur det går. Puss!


Livet just nu - sjukskrivning och ångest

2018-01-17 19:12
Från heysam

Hej på er, hur mår ni? Jag ska erkänna att jag inte mår mycket bättre sen sist vi hördes av. Just nu är jag sjukskriven på grund av min ångest. Jag försökte jobba för ett par dagar sedan men det gick inte särskilt bra. Jag har ingen aptit, sover ingenting och sover sen för mycket och allt är bara upp och ner just nu. Jag var till läkaren som skickat vidare en remiss till en psykolog. Jag fick göra ett sånt där MADRS test och låg tyvärr väldigt högt upp. För er som inte vet så är MADRS ett test med ett par frågor man ska svara på baserat på de tre senaste dagarnas känslor. Man ska svara snabbt och utan för lång betänketid. Antalet poäng ger vägledning i att kunna fastställa diagnosen depression. Fick även göra ett test för ångest. MADRS testet går även att göra online HÄR.

Med det sagt så hoppas jag ni har överseende med tystheten här. Jag kommer tillbaka, det lovar jag. :)


"Just nu mår jag inte bra."

2018-01-12 15:10
Från heysam
Något jag alltid lovat mig själv i denna influencer-värld är att inte tappa bort mig själv. Att ni inte ska tappa mig. Att jag ska vara öppen och ärlig. Därför har jag nästan alltid, när jag mått dåligt, berättat det för er. Jag brukar tappa följare på instagram när jag berättar att jag mår dåligt. Kanske vill människor bara följa perfekta flöden med selfies utan en eftertänkt text, blommor, choklad, tacofredagar, vänner och glädje. Vad vet jag. Jag tycker om att följa riktiga människor. Människor som är öppna med vilka dem är. Som berättar att idag inte är en bra dag, men att varje dag är en ny chans.

De senaste två dagarna har varit som en dimma. Det har hänt saker jag inte kan gå in på utav respekt för andra människor men jag har helt enkelt inte mått bra utav det som skett. Igår somnade jag klockan sex på morgonen efter att ha grått en hel kväll och vaknade upp två timmar senare utav att jag grät, förmodligen i sömnen.

Mitt liv är inte ett perfekt flöde. Det har istället höga toppar och djupa dalar, känslomänniska som jag är. Jag känner allt, hela tiden. När jag är glad kommer ni aldrig hitta en gladare människa. När jag är ledsen kommer ni aldrig ha sett en sådan sorg förut. Det är jag. Och det är något jag lärt mig att vara okej med. Det är okej att visa de mörka sidorna. Jag vill inte hyllas för att jag får samarbeten med massor av företag eller att det går bra för mig på sociala medier. Jag vill hellre hyllas för min ärlighet och därför skriver jag detta så öppet. Just nu mår jag inte bra.


Är det fel att influencers tjänar pengar?

2018-01-08 18:33
Från heysam


Är det fel att influencers tjänar pengar?

Ikväll scrollade jag igenom kommentarerna på en väldigt stor skvallerblogg. Där diskuterades adlinks - d.v.s. annonslänkar. Jag blev så förvånad av många kommentarer. Många kommenterade att dem absolut aldrig vill klicka på dessa även fast de t.ex undrar vart ett plagg kommer ifrån för man vill inte ge bloggarna pengar eller klick. Jag själv tycker det är lite galet.

Kanske är jag lite bloggskadad men jag älskar att hjälpa mina bloggvänner och klickar mer än gärna på annonslänkar och handlar via deras länkar om jag ändå ska handla. Why not? Det är inte extra pengar ur min ficka dem får. Jag hade betalat lika mycket oavsett vad.Följer man en blogg antar jag att man tycker om att följa den. Då känner jag att jag kan unna dem klicken eller säljet. Det är många som tycker det är fel att bloggare tjänar pengar på det dem gör, jag antar att det är för att det är en relativt ny bransch och kanske inte lika respekterat som andra branscher. Det tycker jag är synd. Men att jobba på internet är SÅ i vår tid. Det är ett sätt för mig att få ut mina tankar och känslor, ett sätt att förmedla det jag älskar dessutom.

Jag jobbar deltid på en ”vanlig arbetsplats” och jobbar deltid med mina sociala medier och jag hoppas att mina läsare kan unna mig och alla andra det. Varje gång man kommenterar, gillar eller sprider ett inlägg, kanske klickar på mina länkar eller delar en bild från mig så hjälper man mig att bygga min dröm, hur coolt är inte det egentligen?


Vad tycker ni om detta? Bör influencers tjäna pengar på sina sociala medier? Var gärna aktiv i kommentarerna och diskutera!


Gettin' better

2018-01-04 16:29
Från heysam


Hey peeps! How you doing?

Jag tror jag börjar bli lite frisk nu (förhoppningsvis, nu kanske jag ögade mig själv men ja..). Jag mår iallafall bättre och idag är första dagen förutom nyårsafton som jag varit vaken en hel dag utan att däcka av febern. På nyår var det ju bara för att jag verkligen bet ihop och ville ha kul men annars har jag somnat på soffan nästan varje dag. Igår sov jag i princip tre gånger under dagen, man säger ju att man mår bättre av vila så det kanske är därför jag är lite piggare idag.

Det som varit ljusglimten i detta är ändå att hela familjen varit sjuk samtidigt så vi har fått massor av familjetid ihop, bättre än att ligga ensam i sitt rum och självdö haha! Nu är det bara jag och pappa kvar som ska bli friska. =) Nu ska jag se på senaste avsnittet av Catfish, äntligen har det börjat igen!