RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-09-22 22:03:03

a

amandavwalden blog on Nouw

Hejdå lägenheten

2022-09-22 20:39
Från amandavwalden

God jul från Cali

2018-12-25 21:24
Från amandavwalden

GOD JUL! Min andra jul som spenderas hemifrån, förra året i New York och i år i Kalifornien. Har inte haft några julkänslor alls i år, mycket beror nog på klimatet här. Så igår den 24 december på självaste julafton så åkte vi till en liten julfest till familjens kompisar, mycket mysigt sen hängde vi bara hemma hela kvällen och åt god mat och kollade julfilm. Idag den 25 december är då man firar jul är i USA så jag blev väckt vid 7 i morse av barnen som kom och ville att jag skulle kliva upp och kolla på alla paket som tomten hade kommit med. Hela familjen satt samlade vid granen och öppnade presenter. Jag fick så fina presenter av min värdfamilj och även min familj i Sverige, är så tacksam!! Efter nån timme och alla paket var öppnade så åt vi frukost och bara umgicks. Mysig jul har det ändå varit men är jobbigt att vara ifrån familjen under julen så är nästan glad att det är över nu.

Nu håller jag på att packa för ikväll flyger jag till New York!! wohooo ska bli så kul :D Hoppas ni alla mår bra och att ni hade en bra och mysig jul. Puss och kram <3

Pizzabak

2018-12-25 00:01
Från amandavwalden

I fredags åkte mina värdföräldrar bort då dem skulle på 40 fest så jag var hemma med barnen själv i två dagar. I fredags var tjejerna lediga så vi åkte och käkade lunch och kikade lite i affärer sedan hämtade vi Weston och hade en mysig kväll hemma med pizzabak och filmmys. Lördagen såg nästa likadan ut, mycket lek och bus hemma. Föräldrarna kom sen hem vid 9 tiden. Var helt slut på kvällen efter att ha jobbat konstant i 2 dagar så jag somnade väldigt snabbt den kvällen haha

Helgen med Jennie

2018-12-17 03:14
Från amandavwalden

I fredags vid 1 tiden anlände Jennie från LA och vi åkte då och käkade lunch och sedan till ett shoppingmall för att kika lite i affärer. Där hittade jag 2st jackor faktiskt, en lite tjockare jacka som jag tänker ta med mig till New York då alla mina vinterjackor är i Sverige så var rätt välbehövligt att köpa en så jag överlever kylan där haha. Sedan en annan pälsjacka som jag tvekade lite på innan jag köpte den då den sticker ut, men nu ÄLSKAR jag den och har nog aldrig fått så mycket komplimanger av främmande människor för något plagg, så kul!! Sedan på kvällen tog vi tåget in till San Francisco och gick till några barer, sjukt trevlig kväll!!

Lördagen började med att vi åkte och käkade brunch på ett ställe här i Danville och åkte sedan på lite julklappshopping, jag hittade julklappar till alla barenen så nu är det endast mina värdföräldrar kvar att köpa till. Sedan hem, fixade oss och in till San Francisco igen, vi åt middag på en italiensk restaurang och sedan gick vi vidare till en karaokebar och hängde där i några timmar innan vi åkte hem till mig.

Idag söndag blev det lite sighseeing i San Francisco då Jennie aldrig varit här tidigare, vädret var inte på vår sida men vi hade det trevligt ändå. Jennie började rulla hemåt till LA vid 3 tiden och då kollade jag på en film med mitt ena barn och nu ska jag snart käka middag och sedan blir det en lugn kväll. Är ledig imorgon vilket är så himla skönt, mitt måste för morgondagen är att hitta de sista julklapparna.

Här är en bild på pälsjackan som jag köpte :D

New York

2018-12-17 02:54
Från amandavwalden

Gud halva december har redan passerat?! Det är verkligen sjukt hur snabbt tiden går. I veckan så bokade jag en resa till New York. Åker den 26e december och stannar till 6e januari, ska bli så kul att komma tillbaka och träffa mina vänner som fortfarande bor kvar där. Ska även försöka träffa min gamla värdfamilj vilket jag ser så mycket fram emot!! Jag är så himla glad och taggad på att snart vara tillbaka i min favoritstad!!

14 december

2018-12-14 21:59
Från amandavwalden

Hallå! ännu en jobbvecka har passerat och är skönt med 3 dagars ledighet nu. Veckan har sett ganska normal ut, inget speciellt. Tog med mig Weston till att träffa tomten och kolla på ankor i Tisdags vilket han tyckte var otroligt kul och spännande. Sitter i skrivande stund och inväntar min kära vän Jennie som ska komma och hälsa på över helgen, hon bor i Los Angeles så hon började köra imorse och borde rulla in vilken sekund som helst. Ska bli så kul att umgås med henne i helgen. Hoppas ni får en bra helg!! puss

Massa bilder

2018-12-02 01:47
Från amandavwalden

Gud nu var det ett bra tag sedan jag bloggade..har haft fullt upp. Emilia kom och hälsade på mig i nästan två veckor vilket har varit så kul!! Vi åkte bland annat till LA ett par dagar vilket var så kul! Kommer ta lång tid om jag ska berätta allt vi hittade på så skippar det och slänger upp lite bilder från när hon var här istället.

Smoke

2018-11-13 02:49
Från amandavwalden

Tror ingen har missat att det brinner i Kalifornien, på två ställen till och med. Så fruktansvärt hemskt hur så många människor har förlorat sina hem och även flera sina liv. Det är en extrem torka här då inte inte regnat riktigt på ett halvår så allt vi hoppas på är att det ska komma regn snart men enligt vädret ser det ut att dröja ett tag till, jäkla klimatförändringar...

Så branden som är närmast här där jag bor är ca 2h bort i staden Paradise och röken från den branden har sträckt sig hela vägen hit, i helgen när vi var borta var det tydligen så dåligt så brandlarm i vissa hus slog på och man fick veta att luften är så dålig att man helst inte ska gå ut (tur att vi var iväg i helgen). Idag var det fortfarande rök som låg över hela Danville (där jag bor) men ingen röklukt och det är nu "okej" att vistas ute. Så svårt att försöka fånga detta på bild men man kan se att man knappt kan se bergen i bakgrunden..hoppas de lyckas släcka branden så snart som möjligt och sänker en tanke till alla som förlorat sina liv samt hem <3

Monterey

2018-11-12 05:51
Från amandavwalden

Hej, i helgen så följde jag med min värdfamilj till Monterey, en liten stad vid Kaliforniens kust för att mitt ena värdbarn Hailey hade dansläger med uppvisning där så hela familjen passade på att åka dit och bo på hotell över helgen. Vi åkte i fredags runt 14.30 och pga av trafiken tog det oss 3 timmar (normalt skulle det endast ta 2) att komma fram. Väl framme checkade vi in, gick och käkade middag på hotellet och sedan grillade S'mors, vilket är marshmallow, choklad och kex som man sätter ihop och äter, så gott! Sedan gick jag och kidsen till hotellrummet och kollade film innan vi alla somnade.

Lördag började vi med hotellfrukost vilket alltid är trevligt. Sen åkte jag och mitt värdbarn Harper till downtown och gick runt i affärer, käkake lunch och tog en kopp varmchoklad då det var rätt så kallt (runt 16 grader haha märker att man är van vid 25 när man tycker det är kallt) Sedan åkte vi tillbaka till hotellet och badade lite i poolen innan det var dags för Haileys dansuppvisning, och hon var verkligen så duktig, endast 11 år men är med i grupper med tjejer betydligt äldre än henne, var väldigt roligt att se och själv saknar jag att dansa så mycket när jag såg henne och alla andra uppträda, var ju det bästa jag visste när jag var liten.

Söndag så käkade vi frukost och sedan åkte till ett akvarium som Monterey är lite känd för, har varit där en gång förut med min familj för ca 5 år sedan. Vi åkte mest dit för Westons (min 4 åring) skull. Var otroligt mycket folk och det tog sån tid att gå runt med W då han ville stanna och kolla på precis allt ahah. Vi var där i ca 2h innan vi gick och åt lunch och sedan hade Hailey en till dansuppvisning som vi kollade på innan vi började vår bilresa hem.

Summering av helgen: Mycket trevlig och lugn helg har det varit, kul att få umgås med min värdfamilj utanför "jobbet" för en helg och även kul att komma bort lite. Skönt dock att vara hemma och sova i min egen säng, delade säng med Hailey och hon har sovit nästintill på mig och typ puttat ut mig ur sängen haha.

Direkt efter halloween åker julpynt och granar upp överallt haha jag älskar det!!

Jag precis klivit upp ur poolen, kallt som satan så fort på med jackan så man inte fryser ihjäl haha

Ensamstående trebarnsmamma

2018-11-06 06:20
Från amandavwalden

Hejsan hejsan, i helgen åkte mina värdföräldrar till Las Vegas vilket innebar att jag blev själv med mina tre värdbarn från lördag morgon till måndag morgon. Måste medge att jag var lite nojig i början hur det skulle gå, inte att jag inte skulle klara av att ta hand om dom utan att komma på saker att sysselsätta dom med då det skiljer sig så mycket i ålder. Att i två hela dagar komma på aktiviteter som både lillkillen samt tjejerna vill göra kände jag kunde bli en utmaning, önskar ju att jag kunde klona mig...men allt gick faktiskt väldigt bra. Visst det blev mycket mer fokus på lillen då han behöver mycket mer tillsyn än tjejerna men gjorde mitt bästa för att tjejerna också kände att jag fanns där för dom också, t.ex när jag nattat lillen vid halv 8-8 på kvällen så spenderade jag resterande av kvällen och hade allt fokus på dom, vilket jag vet att dom uppskattade.

Det var första gången jag vet helt ensam med tre barn hemma och jag kände mig verkligen som en ensamstående förälder haha, var helt slut när jag gick och la mig på kvällen. Många kanske tror att au pair jobbet bara innebär lek och gos men det är så mycket mer och tar på krafterna även fast barnen varit snälla hela helgen och lyssnat som de ska. Ser verkligen upp till ensamstående föräldrar som klarar av detta själva, wow alltså!! Insåg även under helgen vad tungt det är att dra en barnvagn upp för en backe, var helt svettig efteråt hahah.

Men om jag ska summera helgen så har det gått superbra, känner ju barnen vid det här laget så vet hur dom fungerar och har faktiskt varit rätt mysigt att få ha dom lite för mig själv haha, men nu är det skönt att mina värdföräldrar är tillbaka så jag återgår till mitt vanliga schema. Fick även väldigt mycket beröm av mina värdföräldrar och extra betalt vilket gör mig så glad, känner mig verkligen så uppskattad och blir glad att de är lika nöjda med mig som jag är med dom!

Här kommer lite bilder från helgen,

Morgonmys i köket och fotboll för lillen, såå gulligt att se små 4 åringar springa runt och försöka göra mål haha.

Tripp till lekparken

Picknick och lek med kidsen i en park, otroligt mysigt!!

Lek med lera samt promenad med våran hund

Måste även ta med en bild från solnedgången utanför huset, såhär ser det ut varje kväll här, så otroligt fint (synd att kameran inte riktigt kan fånga upp hur fint det faktiskt är).