RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-11-08 09:02:17

Dododabloggen om allt o inget

Utan fallskärm

2019-02-14 14:48

Saker blir inte alltid som man tänkt sig.Utmaningarna kanske blev för stora .Förutsättningarna var kanske inte opptimala.Ja orsakerna är många och långa och de tänker jag inte dryfta här.Men för mig blev det klart att mitt nya jobb som jag började 1/10 -18 tog allför myccket energi.Så jag har nu sagt upp min fasta tjänst efter 20 år ca i klippans kommun.Jag kände att vänta på nått annat var inget alternativ.Ja jag har ingen fallskärm   men känner ändå att jag svävar.Glad att jag tog beslutet.Med en tro på framtiden som timmis eller vikarie vård personal behövs väl alltid.Annars får jag väl leva på Pelle betalar ett tag.Nu ska jag bara orka uppsägnings tiden sen vänder det.  

Blåst

2019-01-15 15:42

   

Igår på min födelsedag for vi till stranden.Planen var Alestenar tänkte det kunde vara häftigt vid denna årstid,Men en halkig morgon, så planen ändrades till Ä-holm och sibirien. Det blåste förskräckligt underbart  .För mig som behövde rensa skallen var det guld värt.Tänkte att vinden kan ta med sig tankarna och föra dem långt bort.Blås blås blås.Idag hade jag ett ärende till Ä-holm igern och tog en tur till stranden även idag.Fick rensat och filisoferat en stund till.Vad kom jag då fram till.Ja ta ingen skit typ.Säg upp dig eller sjukskriv dig om du behöver.Livet är fullt av överaskningar och jag missar dem kanske, om jag inte ser till mitt hus och hälsa.Hundarna bara älskar att springa på stranden,är så jäkla duktiga och bara tittar på alla sjöfåglar.Mycket gott att lukta på och smaka.

Rubrik saknas

2019-01-13 13:54

 Idag händer det viktiga saker vi badar dinosaurier. Och det passar ju för mormor är ju typ från juratiden. Visst är det härligt att slabba med vatten, måla målarbok och bygga pussel. De två unga herrarna har ju lite olika önskningar. 

Mål

2018-06-04 07:41

Nu har vi betat av ett av förra årets mål RLDF   . Vi hade uppflytt i och med en 100poängare,men vill ha titeln också. Så vi dammade av oss och anmälde till två klasser.Denna fantastiska hund som inte kört rally på ett år.Vi tränade med skyltar en gång innan tävling och hon bara levererar  . Två kvalificerande resultat 79 och 96 p en femte plats och en vinst.Klart att vi har stor hjälp av lydnads lydnaden men hon är så fin. Domare Idas kommentar satt fint.Hon skrev snygg ingång på plan, snyggt läggande och en fantastisk följsamhet. Matte trampa bort 10p med ett extra steg på en skylt.Sen luktade makrillen i frestelsen underbart så där tappa vi bubblan ett tag.

Nu ska vi ta tag i nästa förra årets mål klass 1 i lydnaden vi har varit snubblande nära.Sen har vi inga satta mål utan kör på ren lust och känsla.Ska inte ha prestationsmål utan istället mer utvecklings mål.Kul var att träffa Blixtens faster Elda på tävlingen.Det var nog årets hitills varmaste dag ,paus i skuggan och en kall handuk funkade bra.Hon kändes lite tamare men fördelen med det var att, små pip och frustrationsljud uteblev 


   

Länge sen

2018-05-20 23:10

Så länge så jag glömt lösenordet för bloggen.Vad händer här då.Ja Myrrah har tävlat en klass två  agility efter 13 månaders uppehåll och rehab träning.Det känns väldigt kul.Blixtra har tävlat klass 1 agility, det går undan,vi måste bli lite mer samstämmiga.Lydnaden ska vi tävla klass 1 nu snart igen.Hoppas på att det sitter nu. Ska även försöka ta sista resultatet i forts Rally har ju en 100p men vill ha titeln och fattas ett resultat

.  

Skön söndag

2017-04-24 06:56

En söndag att minnas.Jag har nu sonat mitt brott med böter och spärrat körkort.Ja jag körde för fort alldeles för fort.Hoppas jag lärt mig av mitt misstag.Men lovar mig själv bot och bättring.Och kör på farthållaren hädanefter.Idag var Söndagen då jag efter 1 månad skulle få köra igen.Frihet.Jag och Blixten åker och tävlar rally,84 p och kvalificerande resultat.Matte slarvar bort 10 p på att göra ett sitt för mycket vid en skylt.Även idag känner jag att den där äckliga nervositeten uteblir ersatt av fokusering.Härligt tror det är agilityns förtjänst.Där är det liksom inget konstigt att diska sig.Sen har jag nog ett annat förhållnings sätt till hund tävlandet nu. Nu väntar träning i Uppsala om 14 dagar. Fortsatt träning till klass 1 och några rally tävlingar inbokade.

Myrrah hoppade 4 lopp i lördags utan något tecken på att bli halt. Nu kör vi på och ser vad som händer,ska leta upp en hundfys människa som kollar av henne.Vi har tränat väldigt lite agility sen i höstas och nu skulle vi ju upp en klass.Det märks men fick till vissa fina delar på helgens tävlingar.Men starterna suger. Måste jobba på det.Myrrah ska få en start till i startklasas,bara jag hittar nån lucka i helgerna.Tänk vad tiden går fort snart ett år sen bilden.Yasminen lever en torftig tillvaro då blixten använder den som tilltugg .Hårt ansad och inbiten.

 

Start klass

2017-04-20 10:44

För tre år sen gjorde jag och embla vår 51 officiella start.Vi har tävlat lyd, bruks och rally.Samtidigt gjorde jag och Myrrah vår första rally start för tre år sen.Vi har kört rally ,testat nån lydtävling och så agilityn förståss som är hennes favorit gren.Nu i påskhelgen så gjorde jag och Blixtra vår första officiella start.Start klass i Burlöv.Och vi fick ett uppfyttnings resultat.Myrrah tävlade också men en nolla gjorde att vi bara fick till godkänt.Däremot så kändes hon helt ok att tävla med så det blir nog någon start till i startklassen.

Vad som slog mig var att jag var inte så nervös som jag brukade vara.Detr kändes väldigt skönt.Nu tränar vi vidare mot nya mål.Och så måste jag få till lite tid till att spåra.Myrrah är duktig Blixten kan nog bli om tid finnes.Men en appell vill jag få till i år med båda.Med förhoppning om sommar, så delar denna bild  fina Blixten allt jag önskade och lite till.  

 

Träningstävlat

2017-04-04 11:26

Jag och Blixten har tränings tävlat. Kanon tillfälle på en klubb hon aldrig varit .Ny tävlingsledare och en manlig domare.Blixten skötte detta med bravur tycker jag.Tillika åkte vi dit med kompis så hon fick sitta i en för henne ovan situation innan.Vi anmälde, rasta och körde några minuter träning sen fick hundarna i bilen igen.Lottade och vi drog ettan. Fick ta den tid jag behövde och sa att 5 min var nog bra.Använde nog de ungefär att hämta hund och värma.Blixten höll ihop jättefint.Matte slarvade lite med att inte ha henne rakt sittande i starten på inkallningen.Matten slängde även ut en hand i stanna kvar vid hoppet,Den var jag inte medveten om och så bra att få uppmärksammad. Lite snea sitt så det får vi kolla upp.Detta hade även husse noterat och påtalat helgen innan.

Så nu tror jag det blir en tävling på riktigt.Sakerna finns där och det är bara att testa.Går det inte så har man bra kvitto på vad som bör tränas mera.Har även anmält till rallylydnad detta är mera osäkert då vi tränat det väldigt lite.Men ser det som lite miljöträning, och tävlings situations träning för matten.

  Här är hon the evil one.Älskar ögonen.

Vad händer?

2017-03-21 12:24

Ja massor Blixtra har fyll 1 år gått en hel del kurs och utvecklas till precis vad jag drömt om.Kanske ska vi snart tävla,är anmälda och känns det bra så kör vi. Myrrah tränar lite agility är också anmäld till lite tävlingar i vår.Men har vilat lite ett par veckor efter en plötslig frambens hälta som kom och gick hastigt och lustigt. Inget hoppa men som vanligt i vardagen.Så nu ska hon igång igen.Embla är still going strong får man väl säga 12 år strax och med i skogen varje dag.Och i år ska jag åka till Svartberg igen.  Med nya hundvänner från Skåne.Jag tröttnade ju på att köra upp själv, så jag lämnade det andra gänget , saknar er . Men att träffa dem man tränar med mellan lägerna är ju kanon.

 

Länge sen sist

2016-12-01 09:58

Vad har då hänt? Ja Myrrah har blivit en klass 2 hund ,sista pinnen satt långt inne men fixade den på Rönne.Hon fick också prova klass 2 i kalmar.Två disk blev det efter lite missförstånd  och en matte som glömde vart vi skulle.Blixtra har vuxit och är 8.5 mån. Hon är just vad jag drömde om.Jättego trevlig och motiverad.Vi har ägnat hösten åt att kursa oss fram i livet.En allmänlydnads kurs kanon bra dagtid.Med många raser tror jag räknade till 10 vid ett tillfälle.Blixten sköter detta galant, men det var ändå trevligt att få lite allmän hyfs.Två tävlings förberedande kurser har vi gått.En för Cristina Lundgren på  hundratio procent och en för Marta Landin på aktiva tassar.Kanon båda två.Nu ska vi slipa på grunderna över jul så får vi se vart det bär.Spårat har vi inte gjort så mycket sen hon var valp.Så det ska tas tag i snarast.

Och jag ska börja nytt jobb, efter 17 år på korttidsboendet, ska jag pröva mina vingar på annat ställe.Det är med skräckblandad förtjusning så att säga.Men jag pallar inte arbetstiderna längre och min drivkraft är borta .Så då e det dags att byta .Jag stannar i kommunen och får ett graviditets vik på ett annat boende så länge.Sen får vi se vad som sker.Det ordnar sig alltid.Jag tror jag tagit rätt beslut att lämna i tid.Planen för korttidsboendet känns lite oklar.

Nu blir arbetstiderna samlade och förhoppningsvis ska det leda till ,mer planerad hundträning,mys med barnbarn och så.

  En bild från Myrrahs kurs i våras då vi tränar platsliggning.

Ack Värmland du sköna

2016-07-31 13:35

Hemma igen efter en kanon vecka i Värmland.Vi sov på en härlig camping i Ransäter.Ingen pinne blev det som jag hoppats, men trevliga tävlingsdagar ändå.Bara 1 felfri båda dagarna i ag klass 1 large.Hade jag bara sprungit på och inte glömt att prata med henne så hade det sett annorlunda ut.Jag blir lite tagen av stundens allvar och glömmer mig.Blixtra tog caminglivet med ro hetsade inte upp sig för det,sen så klart var hon full av sprall.Men hon e ju valp.Var på Sandgrund i Kalstad och tittade på Lars Lerins akvarellerhttp://sandgrund.org/.Helt underbara.Nu är vagnen installad så får vi se om det blir fler turer i år.Näst på tur är en stuga utanför Ystad, med lite agility tävlingar och gott sällskap.Hoppas på pinnen där.Den sitter hårt den sista ,men det är väl så att då är vi inte redo än för 2:an.Blixtra ska få åka med och bara vara o se o lära.Snart får väl hennes träning ta fart och sättas en plan och lite mål.

 

Hon har vuxit nått helt otroligt.Ja jag blev nästan orolig ett tag.Nu verkar det lugnat sig lite.De andra tycker fortfarande hon är en pest. Myrrah tycker det är vårt sämsta val, att släpa in den där valpen.Vaktar husse,sängen,soffan och Embla.Den lilla skiter i de och får sig sina törnar.Hon är tempramentsfull och intensiv, men betydligt stadigare i sinnet än sin moster.

Valpledig

2016-05-29 08:34

 

I går åkte jag o Myrrah på valpledigt. Vi for till Hässleholm och tävlade.Vi fattas den sista agility pinnen i 1:an och vill gärna ha den i år.Vi nollade ett agilitylopp men hamnade 8 och där var 7 pinnar.Lite surt men ja vi nollade och gjorde vad vi kunde.Jag tror vi tappar tid på balansen, hon är inte så snabb där.Ska köra lite träning på kontaktfält och tänker att ta med tempot där också.Myrrah var väldig lugn och avslappnad mellan loppen låg i sin bur och njöt och sov.Hon går ju med höjd beredskap så att säga, här hemma sen Blixtra kom.Så det var nog skönt att slippa hajjen en stund.Hajjen o husse hade haft en bra dag ja Embla också.Hon kan säga till den lilla så hon lyssnar.Kommer inte ihåg att hon behövde de mer än nån gång med Myrrah, här är det varje dag.Bilden ovan är på Blixtra i ett härligt kvällsljus fotograf är Gill Lantz.Jag gillar verkligen den lilla ridgenmellan ögonen. Hon får lite karaktär så att säga.En väldigt lätt valp med härlig lek,kommer mer än gärna tillbaks med saker för att leka mer.Sover som matte om natten mycket o gott.Anpassar sig efter vad som ska göras, har inga problem att åka bil.Och små sylvassa tänder som hon testar i fötter och händer och gärna i näsan också.  

Tiden går

2016-05-27 08:31

Snart är valp semestern över.17 lediga dagar borta i ett navs.Vad har vi gjort då.Ja lärt känna varandra ,skapat små rutiner och bara chillat.Blixtra har fått vara med på alla de saker som jag och de andra hundarna brukar göra på dagarna.Allt från skogs prommisar till träning.I skogen har jag burit henne en del, så rundan har blivit tillräckligt lång för de andra.Vi har haft förmånen att träffa ganska många hundar under dessa veckor.Lite olika storlekar och raser.Det känns inte som några konstigheter hon är nyfiken o social.En vän har en kelpie valp 2 dagar yngre.De har fått leka några gånger. De är intressant att se hur det har utvecklats.Då de första gången tog i ganska rejält.Och Blixtra backade inte undan när Yanti sa nu är det nog! Men där la de nog ändå ribban för sen har de lekt fint. Vi har börjat leka lite med klickern. Har haft med leksaker och lekt i alla de miljöer vi vistast i.Tittat på djur i Ängelholm och höns det var ett otyg till att låta sa Blixtra.Av knappen är bättre uppdaterad nu.Kan hitta ro små stunder utan att jag lägger henne i bur eller kompost.Vill gärna ligga hos de andra hundarna ,men se de broarna har hon bränt.De flyr.... Embla är bra på att säga till henne det tar hon, men Myrrahs små morrande hela tiden det skiter hon i.

Hemma med Blixtra

2016-05-16 07:36

 

Nu har pralinen hämtats.Resan hem gick jättebra,stannade två gånger.Snäll valp som sov nästan hela vägen.Sovit från 22- 04.45 båda nätterna.Idag kissade vi bara, sen sov vi en timme till.Allt flyter på, att jag tog den huvudlösa valpen var nog bra,för här behövs skinn på nosen.Myrrah har ju ett ganska så stort resursförsvar, i kombination med att hon inte e säkerheten själv så uppstår det lite knepigheter.Nu tror jag inte det är några problem utan tar det med ro.Ute e inga som helst problem där är valpen kul att jaga o leka lite med.Inne e det husse som ska skyddas .O han kan v i ju inte göra oss av med  .Det är inte lätt för prinsessan på ärten att få dela med sig.

Underbart att ha valp o inga högtflygande planer.Visst finns det drömmar, men hundlivet hänger inte på om de uppfylls eller inte.Nu ska det bindas band och titta på olika miljöer,som  verkar vara helt lugnt. 

Nära skjuter ingen hare

2016-04-27 10:53


 

I en hög med praliner!

2016-04-05 08:47

Här ligger lilla Blixtra som kommer att flytta hem till oss kring pingst.Ett helt nytt litet hundliv att träna och ta hand om.Jag hoppas kunna få ha kvar Embla under iallafall Blixtras första år.För Embla har mycket bra saker att lära valpen, Myrrah också för den delen.Sen ingår väl inte att äta och rulla sig i bajs de viktigaste tingen att  föra över till valpen.Men jag ger mig tusan på att så blir det.Lycklig över en ny kelpie ,fast jag vet jag sagt aldrig mer.Men man är väl inte sämre människa än att man kan ändra sig.De kryper liksom in i själen de här hundarna.Underbara individer lagom stora och vackra som få.Det är så härligt att stå med en valp snart och inte ha några krav på mig själv.Jag hade så stora med Myrrah och det var inte bra för oss.Nu ska jag njuta, träna och se det som den hobby det är.Jag och Myrra ska köra agility i sommar och när Blixtra är stor nog blir det kanon miljöträning för henne.Embla får leva sitt penisionärsliv hon är så stel och får en del smärtstillande.Men pigg och glad i sinnet.

Jon O Albin växer på sig men det dröjer innan vi kan knata i skogen.Men nästa sommar kan vi nog ta lite turer med vagn och hundar.

Vad hände 2015

2016-02-27 14:37

2015 år stora grej var ju att bli mormor.Det påverkade mig mer än jag förväntat.Två härliga gossar föddes i november.

På hundfronten fick vi RLDF jag och Myrrah.Startade också avancerad klass och kom på att vi behöver träna mer högerhandling och kedjor ,uthållighets träning och sådant pyssel.För blir det svårt blir det ljudligt  .

Började tävla agility i april och hade som årets mål att springa nollade lopp.Det har vi gjort  och fattas bara en pinne i agilityklass sen blir det klass 2.Varit på härligt läger , gått två mycket bra lydnadskurser.Hundratio procent och Åbk stod för vars en.Ett antal trevliga föreläsningar.Men bäst av allt alla trevliga promenader med hundfolk,agilityträningar med goda vänner på olika ställen.För visst är det kul och tävla men alla goa skratt och lyckade träningar ger så mycket .

2016.

Vad är planen.Ja barnbarnsmys.Träna, tävla och om jag har riktig tur så kommer det en brun valp till våren.För Jon och Albin måste ju ha vars en brunböna att hjälpa mormor att rasta.

Hoppas också på att hitta ett jobb med bättre arbetstider.  


Att skiljas

2015-11-19 11:40

Alltig har en ände och ibland är det bäst att gå skilda vägar.Vi har haft många långa goda år,och väldigt lite strul.Riktigt tajta blev vi i somras då vi även sov tillsammans på¨lägret i Laholm. Så det är med en tår i öget jag tar farväl  av älskade COL 747.Nu väntar nya äventyr med nästa v70.

Började kurs i måndags och är jättepeppad på vad den kommer att tillföra till mig och Myrrah.Har tittat ut lite tävlingar i början på nästa år. Letar nya jobb, svårt man vet vad man har men inte vad man får.Men jag är så trött på våra arbetstider.

    

Hund i helgen

2015-11-15 11:43

Fredagen  bjöd på clinic i fotgående.Emma Willblad på agilityfabriken.En hel del nytänk för mig. Men jag tror på det och bara längtar att få börja så med nästa hund.Under tiden lirar vi med den vi har.

Lördagen skulle Svalövs brukshundklubb ha rallydag på segra.Kände inte till instruktören men tyckte att det lät bra och prisvärt.För mig och Myrrah är det viktig träning att komma ut med okända hundar.Platsen var ju känd för henne.Och jag får säga att nu är vi dit jag ville komma.Själva rally träningen var också givande ,en avancerad bana var byggd vi fick gå den och instruktören talade om vad hon såg.Jag fick fram samma beteende som på tävling, massor av frustration och skall.Fick med mig många tips och verktyg tyckte jag.En kanon dag som var helt otippad.

På måndag börjar vi tävlingslydnads kurs.Målet med den är att få till stadga och störningsträning.

    

Längtar redan till våren

2015-11-12 12:05

Testar att lägga in en filmsnutt på ett agilitylopp.Skit på slalomen men annars är jag nöjd.Nu är det lite ag vila, men pysslar i trädgården med staket och runt och tyskar och så.En hel värld av nya grejjer kul skit det där med agilityn.
  Jag är så glad att se mig själv på filmen, så nöjd att tagit beslutet att operera mig.Jag har ett helt annorlunda liv i både kropp och själ.Men det är att kämpa varje dag mot gamla demoner, för att inte trilla dit igen.Och att se till att äta bra mat ofta.Så qvickfix vill jag inte påstå att det är.